"Cand ieream io tanar si vivac, si ma dedeam pan' oras cu masina lu' tatal meu" (nemuritoarea Dacia), existau momente in care tatalui meu nu-i placea imaginea cu mine pe scaunul din stanga fata. Bineinteles, stiam unde-s cheile si o mai luam, asa, incognito. Si iata-ma in fata barului din care eu si prietenii mei ieseam dimineata cu spatele, sa creada lumea ca intram. Parcasem frumos, regulamentar, un pic mai ascuns sa nu cumva sa se intoarca tata mai devreme de la serviciu si s-o vada. Am stat in bar pret de-o cafea si-o cola. Si ies in fata...si ma duc unde parcasem...si ia masina de unde nu-i. Aoleo, mama, ma omoara asta acasa, mi-au furat hotii masina. Si stai, framanta-te, omoara-te, trage-te de paru' din cap. Ce-i zic io acu' lu asta!?? Pan' la urma, dupa vreo 3-4 ore de freamat , zbucium si scenarii, am ajus acasa. Masina era la locul ei, in garaj. Mi-o furase tata...
Si o-ntamplare scurta, offtopic, tot cu tata (da-i-ar D-zeu sanatate): cu o zi inainte de admiterea la fac., i-am
promis ca nu mai stau pana la 3 noaptea cu baietii si ca vin pana-n 12 noaptea; si-am convenit sa
incuie usa la 12 fara 5. Bineinteles, am ajuns acasa la 4, stiind ca usa e-ncuiata si ca tre' sa trezesc toata casa. Bing-bang, la usa. Dupa un timp i se aude vocea:"Cine e?" "Io, sunt, deschide" "Nu te cunosc, baiatu' meu mi-a promis ca vine acasa pana-n 12". Si m-a lasat acolo. Dupa o vreme mi-a trecut prin cap sa incerc usa. Era descuiata...