Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

INTRERUPATOR MARSALIER DEFECT?

09 Iun 2008, 20:42

Salut baieti. nu mi se mai aprinde lampa la mersul inapoi,becul este bun,in cateva luni s-a mai aprins de cateva ori.Spuneti-mi si mie va rog,pe unde este accesul pentru schimbarea intrerupatorului luminii de mers inapoi si deasemeni daca stiti cat costa acest intrerupator???Mutumesc anticipat-Marcel.

Re: INTRERUPATOR MARSALIER DEFECT?

12 Iun 2008, 07:56

siguranta ai verificat-o ?

28 Aug 2008, 12:52

Si mie mi se mai intampla sa nu se aprinda luminile de marsarier. Uneori se aprind..alteori nu. Care sa fie cauza? Am observat... daca bruschez mai tare schimbatorul (la mine e stanga fata), adica trag mai mult si mai brusc spre mine... se aprind. Daca sunt mai finutz... nu se aprind. Care poate fi cauza ca nu-mi place sa fac pe tzaranu` in masina.

28 Aug 2008, 22:29

Contactul de e pe cutia de viteze.
Am aceeasi problema la Focusul de 1.8.
Nu m-a preocupat sa o schimb, cand trebuie sa dau inapoi si e bezna, pun avariile ca sa vad ce e in spate.

28 Aug 2008, 22:36

Interesant. Eu foloseam luminile de ceata :D

31 Aug 2008, 18:56

Trage de schimbator in spate si vezi daca se aprind becurile :D. Daca nu verifica mufa de pe bulb, becurile si siguranta.
Daca patesti asa e totul e din cauza la selectorul treptelor de pe cutie care e uzat.
Nu rezolvi nimic daca schimbi bulbul de la cutie. Bulbul e sus pe langa selector. Intra in el o mufa cu 2 fire si se vede destul de usor.

25 Noi 2008, 16:14

Eu era cat pe ce sa ma pricopsesc cu un bulb nou, 30 lei, insa nu el e de vina, si cel vechi l-am probat si e oka. Cred ca tija din cutie care sa il actioneze s-a cam dus. Becul si sigurantele sunt oka. Solutia: avarii si ceata, insa e nasol cand ai pe altii in spate, nu au de unde saghiceasca ca tu vrei sa mergi inapoi si e cam nasol...

27 Noi 2008, 10:45

Daca tu esti sigur ca defectul este in cutia de viteze si ca nu se mai poate repara, poti face urmatoarea varianta: montezi pe bord un intrerupator in paralel cu cel de pe cutia de viteze si aprinzi becurile manual :)

Vezi numai sa nu le uiti aprinse cand mergi inainte ;)

Dar eu totusi sunt de parere ca e defect contactul.

27 Noi 2008, 10:54

Multumesc pentru idee! Super tare! O sa caut un mester capabil sa imi traga un circuit.
Nu sunt sigur ca e din cutie, dar asociind informatiile ca cineva a umblat la cutie sa imi schimbe pinionul de la a 5-a cu faptul ca pe direct becul se aprinde pe spate, bulbul bun cred ca tija respectiva, sau ce o fi acolo inauntru , nu mai ..este.
Dar multumesc frumos pentru idee!
Răspunde