Off...greu cu fizica asta...
Mai oameni buni, oricati BTU ar avea o unitate de A/C si oricat de scumpa ar fi fost, principiul de functionare este cam acelasi: pompa de caldura.
Sistemul face frig intr-o parte si face cald in cealalta parte.
Vara, pe racire, face frig in casa, iar caldura absorbita din casa este eliminata afara.
Iarna, pe incalzire,
face frig afara si caldura absorbita de afara o elimina in casa.
$1 scrie:$2e contrazic! [...] iarna se produce pe tot ansamblul interior care produce caldura si care se incalzeste la randu-i.
Si eu te contrazic

N-are cum sa apara condens acolo unde se produce caldura. Condens apare acolo unde e mai rece decat mediul inconjurator.
In concluzie, vara condensul se produce pe radiatorul unitatii interne (vaporizatorul), dar iarna, pe incalzire, condensul se produce pe radiatorul unitatii externe, ca aia se raceste sub temperatura mediului.
Cantitatea de condens depinde de cantitatea de umezeala din aer, care chiar si iarna variaza destul de mult.
Deci, revenind la intrebarea initiala a lui badboy20cm, este perfect normal sa iti apara condens pe unitatea externa cand folosesti A/C pentru incalzit in casa. La mine insa, in pachet am primit un stut, un cot la 90 de grade de vreo 3 cm lungime, care se infige in partea de dedesupt a unitatii si se poate pune un furtun pe el ca sa directionezi condensul in alta parte.
$1 scrie:$2cum vreo doua saptamani am aflat si eu de la cineva ca i-ar fi zis un mester de AC-uri ca nu e bine sa-l folosesti cand temperatura scade sub 0 grade. Eu unul l-am folosit vreo doua-trei ierni si n-am avut nici macar o problema!

Temperatura pana la care se poate folosi unitatea A/C variaza de la model la model.
Eu am Samsung, 12000 BTU, nu merge sub 0 gr. C, dar a costat 1200 RON.
Un White-Westinghouse merge pana la -15 gr. C, dar ar fi costat 2500 RON.
Unitatile exterioare au senzori de temperatura si se decupleaza automat cand apare riscul sa inghete, nu cred ca se strica din utilizarea normala.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]