ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
02 Dec 2008, 16:19
e obligata o firma nebugetara sa plateasca al 13 salariu?
02 Dec 2008, 16:57
Din pacate nu

Societatea nu are obligatia de a plati cel de al 13-lea salariu. Se poate totusi stipula in contractul colectiv de munca plata unei prime anuale in suma de, da' depinde tot de taticii "intreprinderii". Ca sa-ti mai treaca supararea, se pare ca anul asta nici bugetarii din administratia publica nu primesc " cozonacu' " anual
02 Dec 2008, 17:06
$1 scrie:$2a sa-ti mai treaca supararea, se pare ca anul asta nici bugetarii din administratia publica nu primesc "cozonacu' " anual

Corect, nu-i primim in acest an, ii primim in anul 2009, luna Ianuarie

.
02 Dec 2008, 17:08
Las' ca-s buni si-n ianuarie, cand bate vantu' ala rece prin buzunarele contribuabililor petrecareti
02 Dec 2008, 17:10
la mine nici nu stiu daca mai ajunge al 12-lea salariu
02 Dec 2008, 17:18
nu merg pe principiul "... capra altuia". pacat ca nu se plateste. e totusi luna cea mai aglomerata din an in ceea ce priveste cadourile si cheltuitul banului
02 Dec 2008, 17:31
Nu e obligata. Oricum majoritatea firmelor si mai ales multinationalele au probleme. In banci am inteles ca s-au taiat primele de Craciun (nu vorbesc de al 13-lea care e acordat oricum in majoritatea bancilor). In firmele de avocatura la fel. La dezvoltatorii imobiliari nu mai vorbesc.
02 Dec 2008, 17:35
$1 scrie:$2 obligata o firma nebugetara sa plateasca al 13 salariu?
tu ti-ai dori ca o societate libera sa sa fie obligata sa plateasca asa ceva??!!
eu cred ca romanul a fost invatat prost.
mentalitea ne ingroapa.
02 Dec 2008, 17:43
Scad banutii peste tot
Exemplu din banca: "prima pentru activitatea desfasurata" sau cum dreacu' s-o mai numi:
3 categorii A, B, C
In 2007:
- CAT A 3 salarii
- CAT B 2 salarii
- CAT C 1 salariu
Anul asta:
- CAT A 2 salarii
- CAT B 1 salariu
- CAT C o prima mica si firava

Toate astea esalonate si paraesalonate, sa nu cumva sa simti ceva

PS. Categoria A se obtine daca ajungi in spital de munca sau se acorda post mortem (Doamne fereste, ca au mai fost cazuri)...
02 Dec 2008, 21:07
Am incredere ca la bugetari se va da al 13-lea, in ian-feb.
Ultima prima semestriala nu s-a dat deloc:(
03 Dec 2008, 09:07
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2 obligata o firma nebugetara sa plateasca al 13 salariu?
tu ti-ai dori ca o societate libera sa sa fie obligata sa plateasca asa ceva??!!
eu cred ca romanul a fost invatat prost.
mentalitea ne ingroapa.
intr-adevar, mentalitatea ne ingroapa; desi vad ca ai citat ce am scris eu, ai pierdut esentialul: erea o intrebare!
03 Dec 2008, 11:52
Desigur , companiile rentabile dau prime de Craciun...:
http://www.realitatea.net/angajatii-dac ... 05771.html