Sa va povestesc si eu pataniile mele la Ford CSD Pipera:
Pe 15 septembrie am avut un mic incident rutier din care am iesit sifonat: aripa dreapta fata indoita si zgariata, portiera dreapta fata infundata si probleme la directie ("inculpatul" a reusit sa-mi rupa capul de bara).
Chem RCA-ul lui pentru constatare si pe 29 septembrie merg cu masina in service Ford CSD (printre cele agreate de Ardaf - da, stiu, Ardaf...

). Toate bune pana cand vine vorba de lucrarile ce trebuie efectuate. La caroserie nu s-a pus problema de nerezolvare, insa, deoarece am fost "norocos" si nu au fost urme de lovitura pe janta dreapta fata (capacul s-a spart), a trebuit sa ma mai "lupt" putin cu cei de la asigurari - fara rezultate, insa

- urmeaza ANPC si CSA. Si cei de la Casco mi-au spus ca ar trebui sa existe un semn clar de lovire pe exterior ca sa ma rezolve...
Oricum, revenind la Ford CSD, nu mi-au placut:
- atitudinea sefului lor de atelier dupa ce i-am comunicat ca nu imi fac reparatia mecanica la ei; Tonul intepat la telefon si in e-mail-uri si atitudinea de "samaritean" (a considerat ca imi face o favoare personala ca muta masina la tinichigerie cu roata "beteaga") m-au scos din sarite...
- faptul ca n-au avut grija si mi-au rupt senzorul de temperatura exterioara cand au scos (probabil) bara din fata ca sa fixeze aripa si contraaripa la loc; din pacate am observat asta cand am ajuns deja la service-ul unde mi-am facut reparatia mecanica (am luat-o pe platforma din Pipera)...
Mi-a placut:
- calitatea lucrarii la tinichigerie / vopsitorie; au facut o treaba buna.
Ca idee - Ford CSD imi facuse un deviz de lucrari numai pe mecanica (1 x cap bieleta directie, 1 x amortizor fata, 1 x bascula dr., 1 x bieleta directie, 1 x caseta de directie, manopera) in valoare de 11.000 RON. Ora de manopera costa la ei 32 EUR fara TVA. La service-ul unde ma duc eu de obicei m-a costat 1351 RON tot cu componente noi (e drept, nu cu componente originale Ford dar nici cele mai ieftine disponibile pe piata). A, caseta de directie n-are nimic...
P.S. Daca aveti probleme cu senzorul de temperatura exterioara si aveti Mondeo, sa stiti ca nu se mai gaseste pe piata; trebuie facuta comanda la Ford... inca astept sa-mi soseasca