04 Dec 2008, 08:13
04 Dec 2008, 09:53
06 Dec 2008, 14:56
06 Dec 2008, 15:16
06 Dec 2008, 15:33
06 Dec 2008, 15:52
$1 scrie:$2u in principiu sunt de acord cu o metoda prin care sa reduci numarul de rable ..dar cred ca asta ar trebuii facuta prin impozitare (cu cat norma EURO sau/si CO2-ul e mai mica/mare sa platesti mai mult impozit anual)..si asa nu o sa-ti convina sa ai o masina euro 1 de ex.
06 Dec 2008, 17:16
06 Dec 2008, 19:20
06 Dec 2008, 22:39
06 Dec 2008, 22:57
06 Dec 2008, 23:03
06 Dec 2008, 23:11
06 Dec 2008, 23:49
07 Dec 2008, 00:06
$1 scrie:$2u nu ii inteleg pe astia care spun ca taxa trebuie sa existe!! ....
07 Dec 2008, 00:38
07 Dec 2008, 00:55
07 Dec 2008, 02:32
$1 scrie:$2u vad asa:
1. Taxa incearca sa descurajeze comertul cu masini vechi si deci... ieftine.
2. Referitor la poluare, taxa incearca sa micsoreze numarul de masini in general, fie ele vechi sau noi. Pe masura ce trece timpul vor apare masini din ce in ce mai "curate".
3. Personal, urmatorea masina va fi electrica, daca Ford nu face nimic plec la japonezi
4. Ar fi bine sa fie anuala ca in alte tari, dar multi dintre noi vor trebui sa o traga pe dreapta - inca suntem saraci.
5. Taxa trebuie sa existe, clar.
07 Dec 2008, 03:30
$1 scrie:$2$1 scrie:$2u vad asa:
1. Taxa incearca sa descurajeze comertul cu masini vechi si deci... ieftine.
2. Referitor la poluare, taxa incearca sa micsoreze numarul de masini in general, fie ele vechi sau noi. Pe masura ce trece timpul vor apare masini din ce in ce mai "curate".
3. Personal, urmatorea masina va fi electrica, daca Ford nu face nimic plec la japonezi
4. Ar fi bine sa fie anuala ca in alte tari, dar multi dintre noi vor trebui sa o traga pe dreapta - inca suntem saraci.
5. Taxa trebuie sa existe, clar.
da ma sunt de acord ca taxa trebuie sa existe ; dar nu asa
este taxa de poluare, de ce un golf 2.0tfsi care emite in jur la 200co2 nu plateste nimic si eu pt o masina care am comandat-o acuma 2 luni si nu a venit inca voi plati 5000 e pt o emisie de co2 de 225 mentionez ca masina e noua euro 4 de 2522ccX(![]()
![]()
explica tu cum e corecta treaba asta
07 Dec 2008, 09:48
07 Dec 2008, 10:08
07 Dec 2008, 10:10
07 Dec 2008, 15:01
07 Dec 2008, 15:36
$1 scrie:$2ofocle....nu iti dau dreptate nici tie nici celor care sunt de acord cu o asemenea taxa....
TAXA asta nu este pentru a proteja mediul, sau siguranta in trafic...hai sa fim seriosi...daca se urmarea siguranta in trafic sau protejarea mediului, se cerea firmelor cu parc auto mare sa isi schimbe Rabele, camioanele vechi s.a.m.d.
Daca va uitai la datele tehnice ale masinilor ...la rubrica cu emisii poluante (gr/km) o sa vedeti ca o masina Euro 3 sau 4 cu motor mare (de peste 2000 cmc) e la fel de poluanta ca o masina pe carburatie (cu motor de pana la 1600 cmc).....sa nu mai vorbesc de motoarele pe injectie multipunct (fabricate intre 1988-1995) pe care RAR le recunoaste ca fiind NON EURO.
Pentru siguranta traficului si a mediului (cu care sunt de acord) se putea face o triere a masinilor SH din alte tari (triere..... o verificare tehnica).... se puteau taxa cu mai multi bani masinile non euro si euro 1...de la euro 2 pana in prezent trebuiau sa fie cu taxe accesibile.
Nu vreau sa aud comentarii aiurea (ganditi inainte de a scrie ceva)...... spun asta pt ca....va rog sa faceti o comparatie intre un Logan, Chevrolet Kalos, Aveo, Spark, cateva Fiat+alte marci care pun in vanzare autorurisme NOI ..... fara ABS, servodirectie sau airbag..... si o masina din 1995-1998 cu Euro 2, ABS, airbag, servodirectie (masini supuse unor inspectii...si puse la punct) ...... si apoi sa imi spuneti si mie care dintre ele sunt mai sigure in trafic.
De cca 2 luni se tot vorbeste de criza economica...... oare consumul fortat si excesiv...unde poate duce ???
Nu prea putem toti sa ne cumparam masini noi, sau sa le schimbam la 5 -8 ani..... pe lumea asta TOTI trebuie sa fie tratati la fel si TOTI trebuie sa avem aceleasi drepturi>>>> tot pe lumea asta exista si oameni capabili sa castige 100.000 E pe luna, oameni care castiga 1000 E pe luna, oameni care castiga 200 E pe luna....... cei din urma nu au dreptul la o masina ???
Oare e mai bine sa circule cu o Dacia 1310 (indiferent de anul de fabricatie.......ca stim toti ca nu exista Dacie care la franare brusca sa stea drept pe sosea) ???
Am fost si eu pe afara, am vazut in capitalele tarilor care sunt cu 100 de ani peste noi....destule masini mai vechi de 8 ani (d'alea "nesigure, poluante" etc) dar foarte bine ingrijite, masini care aratau impecabil (aia nu se mai cramponeaza sa isi cumpere NUMAI masini noi)....cu taxa asta....Romania se cere a fi o tara de fuduli.....o tara in care avem cca 60% din populatie fara educatie, cu castiguri sub 500E pe luna, avem sate uitate de lume, judete in care spitalele nu au medicamente, sate in care copii nu merg la scoala ci la munca.....etc etc ....... HAI SA NE LUAM CU TOTII LOGAN....sau numai masini noi pentru ca "alea SH sunt niste rable".
Unele nu prea merita sa mai circule pe sosele in starea in care se afla...dar se pot repara....
Sincer....tendinta asta de a consuma cat mai mult, de a arunca cat mai multe (nu se mai repara nimic in zilele noastre).... unde credeti ca o sa ajungem ???
Bafta
07 Dec 2008, 15:58
07 Dec 2008, 15:59
07 Dec 2008, 16:45
$1 scrie:$2a punctul 3 ... raspund cu .... NU, nu trebuie sa furam...dar cei care nu isi permit o masina noua ce sa faca...aia nu mai au dreptul sa detina masina ?
La punctul 4 .... crezi ca suntem atat de avansati incat statul sa forteze populatia sa isi cumpere masini noi..... hai sa fim seriosi... Romania are MULTE probleme de rezolvat pana la masinile noi (legat de siguranta traficului...ar trebui sa se faca sosele, sa se aplice sanctiuni soferilor care nu respecta legile (politia sa nu mai stea la panda...pt a lua talonul oricarui pustan care are jante mai mari pe masina sau eu mai stiu ce (ca idee in Austria am vazut detule masini cu tobe sport, jante mai mari etc...care circulau fara grija...regulamentar)...si apoi sa ne ocupam de rablele din trafic. Nu sunt de acord sa fim invadati de rable..... masinile SH ce vin din afar ar trebui supuse unor inspectii tehnice...nu unor taxe mari.
La punctul 6 ...ce naiba sa mai consumam.....noi avem nevoie urgenta de educatie....apoi putem si o sa avem ce consuma.
Tu chiar crezi ca taxa asta vizeaza mediul si siguranta traficului ??? eu nu.
07 Dec 2008, 16:55
$1 scrie:$2a punctul 3 ... raspund cu .... NU, nu trebuie sa furam...dar cei care nu isi permit o masina noua ce sa faca...aia nu mai au dreptul sa detina masina ?
07 Dec 2008, 17:18
07 Dec 2008, 17:20
$1 scrie:$2sofocle: daca as economisi 1400 de euro in cazul in care as arunca hartia pe strada, da, as face-o...DAR, macar hartia aia stiu de ce nu e bine sa o arunc si din motivul asta nu o fac. Crezi ca mai intereseaza pe altcinvea decat pe tine sa iti fie tie bine? Taxa nu e ceea ce vor guvernantii sa o faca sa para, asta ma deranjeaza pe mine, nu faptul ca platesc. Daca tot exista, sa isi indeplineasca si rolul, sa stim unde se duce, pt ce dam banii aia- ma refer la un scop adevarat nu la a-i umple buzunarele lu tariceanu sau pe ale altora, ca asta o stiu deja. Sau, poate taxa vrea sa fie o amenda pt "saracii" care nu isi iau Dacia aia care ar fi trebuit sa fie, citez, "o masina accesibila ca pret, la standarde europene?" Si te asigur ca sunt foarte multe masini care sunt mult mai periculoase in trafic decat ce mi-am luat eu, inclusiv dintre cele care nu platesc taxa. Loganul este oricum mai nesigura decat ORICE Ford, chiar si cele foarte vechi, din 80', care by the way, sunt foarte cautate si apreciate in Vest- am fost si am vazut. Om fi noi mai destepti?
In Germania ar fi fost mai indreptatita taxa pt ca macar acolo au masini produse de ei, bune, au mai multe companii de unde pot alege. La noi ne batem cu pumnii in piept degeaba. Dacia nici macar nu mai e a noastra, e a francezilor.
In fine, contrazicandu-ne nu ajungem nicaieri si e normal ca cei care au deja masini noi sa nu fie de acord, pentru ca daca nu te afecteaza direct vezi altfel lucrurile.
07 Dec 2008, 17:29