$1 scrie:$2e tari sunteti voi, astia care stiti scorurile dinainte. nu imi ziceti si mie secretul?
Iti spun eu secretul meu: nu ma intereseaza fotbalul romanesc. Nu investesc pasiune in el si nu tin cu vreo echipa din Romania. Ma uit doar la meciurile internationale pentru ca acolo se vede valoarea. Si in acele meciuri tin cu toate echipele romanesti. Si cand ai de jucat in grupele C.L. 6 meciuri, rezulta la final ca ai avut ocazia sa-ti demonstrezi valoarea indiferent de conditii (ca arbitrii, ca vremea si terenul, ca absenta unor jucatori de baza, ca ai ramas in 10 oameni, etc). Chiar si intr-o dubla mansa preliminara ai posibilitatea sa te impui daca ai valoare si ai avut ghinion in primul meci.
Asadar secretul esta ca privesc fotbalul romanesc "de sus", relativ obiectiv, citesc ziarelele de sport, pun informatiile si rezultatele cap la cap si rezulta niste concluzii. In cazul pronosticului cu privire la Cluj vs Roma chiar nu am spus 0-3 la misto. Asa am crezut eu. Mizam pe contraatacul si potentialul speculativ al vedetelor Romei si caderea mentala a Clujului.
In cazul Clujului...era greu de crezut ca acei baieti bravi (pentru nivelul nostru), se pot compara cu alde Mirko Vucinic, Francesco Totti, Julio Baptista, Daniele de Rossi, Christian Panucci, Cicinho sau Max Tonetto (poate ca Roma nu are un portar de mare valoare dar in orice sport de echipa, eficienta "sistemului" echipei si forta colectiva duc greul). Roma este in foame de puncte, bani si calificare plus intr-o revenire vizibila de forma (vezi rezultatul precedent in C.L. contra Chelsea). Clujul erau deja auto-satisfacuti cu 4 puncte. Bravo celor de la Cluj pentru ce au demonstrat in acest sezon de C.L. bravo si conducerii clubului de acolo dar e mult pana departe (adica multe milioane de euro). Am vazut meciul si chiar daca au avut ocazii importante, scorul arata diferenta de valoare dintre cele doua echipe (repet, echipe).
PS: Sunt fan Arsenal. In ei investesc sufleteste. Inca de pe vremea cand echipa era antrenata de George Graham. Am avut multe bucurii alaturi de ei dar si multe dezamagiri de-a lungul timpului. Dar iubesc in special SISTEMUL de acolo. Faptul ca acolo MERGE TREABA, in mod real, de la presedinte la magazionerul echipei de gagici, chiar daca nici anul acesta nu vor castiga Premier League-ul

.