de georgebt » 10 Dec 2008, 19:04
Salut,
mi-am comandat si eu din china un kit de xenon 4300k, bineanteles no-name si cu o masinuta misto desenata pe cutie, si am avut aceeasi problema: se aprinde doar unul singur din prima, cel din dreapta vrea sa se aprinda iar dupa 2-3 secunde se stinge, a doua oara merge perfect.
faza cu condensatoarele.. nu va apucati si dati bani pe ele degeaba, se folosesc la acele masini care tipa ca s-a ars un bec, la mondeo nu are nici un efect.
@mircea george, a zis bine omul ca e de la instalatia masinii, si in cazul asta sunt mai multe solutii, 3 din ele functioneaza si doar una e ieftina si usor de facut.
1. iti iei balasturi mai destepte care stiu sa mentina o tensiune constanta, sau iti iei OEM care iar sunt de 4 ori mai scumpe
2. schimbi firele si siguranta, care cred ca trebuie sa nu ai ce face pe acasa sa te apuci de asa ceva.
si a 3-a varianta , ceea ce am facut si eu, te duci frumos la un magazin de piese electronice si cumperi un releu de 12V 16A(sau 30) si il pui in felul urmator:
- in far, tai cele doua fire cu papuci care alimenteaza balastul si le pui sa alimenteze releul
- firul minus ( cel negru ) care duce la balast il lipesti tot pe alimentarea de la releu
- iei un fir de la baterie si il pui pe un contact de pe releu, iar cel rosu care iti mai ramane pe celalalt contact de pe releu.
- impachetezi tot frumos, pui farul inapoi si gata.
timpul de lucru este de aprox 20min cu tot cu scoaterea farului.
nu are rost sa schimbati kiturile de xenoane degeaba, sau condensatori, sau alte prostii.
pun si niste poze, nu stiu cat se intelege din ele ca le-am facut cu telefonul.
- Fişiere ataşate
-

-

-

-

--