ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
18 Dec 2008, 16:34
Vad ce ravagii face in Germania, raman la parerea ca in primavara cand va ajunge cu adevarat criza la noi, va fi destul de naspa. Partea buna ar putea fi ca dupa criza, economia este "curatata" de firme ineficiente, ca un organism dupa o cura de antibiotice. In Romania insa, tara unde totul este pe dos, vor da faliment cei care nu au lichiditati suficiente pentru zile negre. Adica majoritatea, stim noi foarte bine unde se invart lichiditatile.
19 Dec 2008, 00:31
eu. am ramas fara job.
19 Dec 2008, 01:22
altceva nu gasesti macar temporar, fie si pe un salar mai mic ?
19 Dec 2008, 04:03
Ehe deocamdata la noi e o mini Criza, stati sa vedeti ce vine la anul. Oare nea Isarescu ne va recoamdna si anul acesta sa pariem pe leu?=))
19 Dec 2008, 14:58
Eu zic sa iti iei un servici chiar daca e la standarde mai mici - e criza. Iar in 2009 criza se va adanci puternic. Asa ca daca ai ocazia profita si apoi cauta mai departe. Unde lucrez eu tocmai au anuntat ca se sisteaza angajarile - si mai era nevoie de destui!
19 Dec 2008, 15:01
la noi, pe astia jumate care inca am ramas ne muta la "dracu" cu sediul ca de...aici erea mai scump. Asa ca pa conditii, pa 10 min pana la birou. Si uite asa in loc de 8 ore de munca, se pierd 11-12 cu tot cu tranportul pana acolo.
Probabil vor urma si alte "reduceri financiare". Ar trebui in schimb sa ma bucur ca am scapa de prima viitura?
20 Dec 2008, 20:42
criza din pacate e adancita de publicitatea negativa.
cine isi mai incepe acum o afacere???
eu cum am spus, lucrez de dimineata pana seara, mai mult de 12 ore, am 3 sortimente de produse: coroane (pentru cei care mor din cauza crizei si a taxei de poluare) flori (pentru cei care merg pe la doctori, pile una alta) si aranjamente de craciun (pentru cei care vor ca macar de sarbatori sa fie linistiti) nu am timp nici sa mananc ziua dar se simte la profit!
nu cred ca nu sunt locuri de munca!
22 Dec 2008, 17:20
Finante-contabilitate (e drept, in Praga). Nici un efect deocamdata. Angajam, calatorii in interes de serviciu, oaresce bonusuri etc. - business as usual. Ah, era sa uit: s-a ieftinit benzina la greu pe aici. Sa vedem ce va urma la anul.
23 Dec 2008, 09:30
Officer, te astept cu bratele deschise la noi la firma...
In avocatura criza se resimte in sensul ca avem de lucru din ce in ce mai mult pe litigii, recuperari de creante, cereri de faliment si lichidari de afaceri in Romania ale unor dezvoltatori din afara... Noi poate castigam mai putin/client, dar per total numarul de clienti creste si nu o ducem tocmai rau.
Din pacate asta nu poate tine la nesfarsit, si o sa se resimta si la noi daca o mai tine mult asa.
23 Dec 2008, 10:12
Multumesc frumos Mihai

Deocamdata ma tin tare pe pozitii aici si e inca ok (cu exceptia faptului ca nu s-a dat prima si nici mariri nu s-au facut

) Altfel, toate sunt ok, si programul si colegii si mediul de lucru

E bine sa ai alternative ca nu se stie niciodata
23 Dec 2008, 12:41
Sunt câteva reguli de urmat pe perioada asta.
Ținut venitul în frâu și cheltuielile pe minim.
Cadouri strictul necesar. Eu am împachetat unele cadouri în pungi, hârtie de cadou de anul trecut.
Cumpărăturile le fac din timp. Mă uit atent la prețuri.
Niciodată nu cumpăr produse de la intrarea în magazin că sunt mai scumpe, mă duc în fundul magazinului și încep de acolo căutarea cadourilor, etc.
Sfaturi utile si aici :
http://tinyurl.com/6jzd8f .
Drumurile cu mașina le-am mai redus. Încerc să mă mișc și cu metroul, tramvaiul - cam greu dar uzura mașinii si motorina costă. Cu autobuze, troleibuze nu mă risc că se merge ca dracu.
Abonamentul de internet de la vodafone l-am tăiat(am net acasă, nu trebuie neapărat să scriu pe twitter din mașină), am redus tot ce era extra și inutil(mms-uri, etc).
Și tot așa. Am început să mănânc în oraș doar cu prietenii și de "ocazii". În rest pachețelul de acasă.
Cu economiile astea am reușit să salvez o parte din salariu care l-am pus la ciorap.
Eu am un job la stat și un job la patron și tot miroase a vremuri grele.
PS: nu-mi este milă de cei care au făcut credite, leasing fără suport financiar sau o previzionare pesimistă pt. viitor.
27 Dec 2008, 14:38
nu suntem nostradamus sa stim ce se intampla in viitor.
In ziua de azi daca nu risti nu faci nimic..Sa nu-ti iei casa ca poate cad preturile? ca poate te rupe banca la dobanda? atunci unde stam?
Mie nu mi-e mila de aia care si-au luat masini de figuri si acum ii rupe leasingu...
03 Ian 2009, 13:36
La multi ani!
Ar trebui sa ne intoarcem la munca saptamana viitoare.
Mi-e c-am teama ca nu o sa mai am ce muncii

...sunt tare curios ce gasesc dupa 2 saptamani
04 Ian 2009, 12:51
Eu am maine 50% sanse ca de poimaine sa incep sa imi caut alt loc de munca
04 Ian 2009, 13:23
Pe mine nu m-a afectat inca criza si nici nu cred ca o va face ba chiar am sperante de imbunatatire a situatiei financiare in noul an.
De asemenea sper sa pice piata imobiliara la nivelul mijlocului anului 2007 asa poate o sa ma agat si eu de un apartament decent ca altfel... slabe sperante
04 Ian 2009, 13:44
o sa aveti ce munci, depinde foarte mult luna ianuarie si februarie,
daca urmatoarele 2 luni sunt jos atunci sa incepeti sa va faceti griji
05 Ian 2009, 09:57
domeniu...incarcare electronica, plati facturi, vanzari sim-uri. vanzarile au scazut cu pana la 20-30%, redus cheltuieli, disponibilizari deocamdata nu sunt, maririle teoretic sunt in martie...asteptam.
viata grea
06 Ian 2009, 13:47
inca nu a avut loc discutia care trebuia sa aiba loc ieri. A plecat sefimea din tara si vine maine.
06 Ian 2009, 16:07
O simt, dar nu din prisma locului de munca. Tocmai s-a anuntat o marire de 6% a salariului. Separata de eventuala marire de la evaluari, de peste 3 luni. Deci all things look good so far.
06 Ian 2009, 17:44
Simt criza prin scaderea comenzilor si prin faptul ca anumiti clienti si-au incetat activitatea permanent. Si mai simt al dracu' de tare cursu' Euro. Chiar ma ustura zonele dorsale din cauza lui

Si-ar mai fi euriboru' care s-amprietenit "de minune" cu mine.
09 Ian 2009, 14:24
Fabula crizei financiare...
A fost odata ca niciodata un biet lustragiu care isi castiga existenta, da, ati ghicit, lustruind pantofii domnilor care intrau si ieseau dintr-o cladire impozanta din centru.
Niciodata nu stiuse exact ce cladire este aceea in fata careia lucra de ani de zile, poate ere o banca, poate era o bursa, poate vreun minister important insa domnii bine imbracati care intrau acolo opreau adeseori la el pentru a-si lustrui pantofii.
Lustragiul nostru era priceput in ceea ce facea, folosea numai crema de pantofi de cea mai buna calitate si era vesel si optimist.
Intr-un cuvant era multumit cu munca lui iar clientii lui la fel asteptandu-si rabdatori randul la lustruit.
Intr-o zi insa s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalti care l-a intrebat prietenos: "Ce faci aici? Ce-i cu tine asa de vesel? Nu ti-a spus nimeni de criza financiara?"
Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine imbracati care intrau in banca sau ce-o fi fost acolo, probabil toti la curent cu criza.
"Poate nu le pasa de tine sau poate n-au avut suflet sa iti spuna insa criza financiara e pe drum si ne va afecta absolut pe toti, nu va scapa nimeni, nici macar tu un biet lustragiu. Asa ca daca ai un dram de minte iti iei masuri din timp, ca sa nu fi luat pe nepregatite.
Aceasta e meseria mea, sunt expert, stiu ce vorbesc."
Dupa plecarea domnului binevoitor lustragiul nostru ramase pe ganduri. Poate ca intradevar nici unul dintre clientii lui nu il considerase demn sa il puna la curent cu criza financiara. Noroc cu domnul cel prietenos care ii voia binele.
Asa ca lustragiul a inceput sa ia masuri incat sa nu fie luat pe nepregatite de criza financiara. Pentru început folosea mai putina crema de pantofi si mai de proasta calitate.
Apoi a inceput sa aloce mai putin timp fiecarui client, dupa cum se spune time is money. A inceput sa socializeze mai putin cu acestia, criza e criza, nu mai e timp de smalltalk.
Preocupat de criza financiar a devenise ingandurat, tacut si isi facea treaba de mantuiala.
Asa ca incetul cu incetul clientii care fideli carora le placeau veselia si calitatea muncii lustragiului au inceput sa se rareasca.
Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut era multumit intr-un fel ciudat ca domnul cel binevoitor a avut dreptate.
"Ce m-as fi facut daca expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregatite de criza financiara."
09 Ian 2009, 14:29
Superb!
09 Ian 2009, 15:28
Da, fabula e frumoasa in felul ei dar in cazul de fata e un sofism...
Mie in schimb imi aduce aminte de FMI, marele expert, care i-a "coordonat" pe lustragii din conducerea tarisoarei noastre in asa masura incat abia in 2008 am atins nivelul PIB-ului din 1989

.
09 Ian 2009, 16:28
Frumoasa fabula si adevarata.
@Darth-Claudiu, nu din cauza FMI-ului nu am atins noi PIB-ul din '89 mai devreme.
Nu el ne-a impus sa avem cel mai mare numar de taxe si impozite din Europa, sa nu construim cai de transport civilizate, etc.
Mai mult decat atat, cred ca daca faceam intr-adevar ce a spus FMI-ul ne era mai bine. Dar nu am facut, cel putin in ceea ce priveste privatizarile. Iar rezultatele se vad.
Revenind la criza: se simte din plin la firmele mici si mijlocii cu credite si comenzi externe. Nu vreau sa fiu prapastios, dar cred ca pana da firul ierbii o sa ne crizam si mai rau...