Noutăţi auto

Taxe de inmatriculare !!!

Noutăţi din lumea automobilistică

Moderatori: KomandantuR, adicristea

Re: Taxe de inmatriculare !!!

Mesajde radur » 10 Dec 2008, 16:36

Sa raspund si la ultima intrebare ce a blocat raspunsul meu rapid :D

Taxa platita prin ianuarie sau februarie 2008 prima contestatie in Martie a 2 contestatie in mai iar procesul a inceput in Iunie si am prins vacanta judecatoreasca iar decizia finala s-a dat in Octombrie.

Asta pentru ca nu am avut eu timp sa ma ocup.

Pe 28 octombrie au facut cei de la finante recurs si nici pina azi nu a ajuns dosarul la Curtea de Apel ce sa mai spun de data procesului.

Bine ca merge dobinza :D =))

La taxa de mediu pentru Fiesta ma voi misca mai repede.

Platit taxa in 3 Noiembrie
Contestat taxa in 3 Noiembrie (aveam contestatia imprimata si trebuia sa scriu doar nr chitantei)
Primit primul raspuns negativ in 24 Noiembrie
Contestat primul raspuns negativ pe 24 Noiembrie.
Actele pentru proces sint facute acum astept luna asta al 2 raspuns negativ sa depun dosarul la Instanta.
Daca prind termen de judecata in Ianuarie pina in Iunie se termina recursul si cu ajutorul lui Tary primesc si banii.

Ce spuneti de super oferta asta cu taxa triplata, ne cam meritam soarta.

De curiozitate am intrat ieri pe mfinante si la fiesta de la 518 a ajuns 1500 asta da super oferta. Nu am mai trecut si datele foscului pentru ca imi era frica ca nu vor intra toate cifrele in formular :)) =)) :((
Vand Senzor temperatura galeria admisie 3M5A-12A697-AD 30 ron.

Cazare Constanta, Cazare Mamaia, Apartamente in Regim Hotelier

Servicii de Transfer Aeroport Constanta - Bucuresti Otopeni
Vand 12 piulite pentru jante de tabla 60 ron, 0763 22 22 92.
Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde Alma » 10 Dec 2008, 17:13

Tocmai a anuntat purtatoarea de cuvant a Guvernului ca s-a aprobat noua hotarare de modificare a taxei de poluare si va fi aplicata de la 15 Decembrie.
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde Buhani73 » 10 Dec 2008, 17:40

$1 scrie:$2i cand ai facut prima contestatie la finante? (ma refer cat a durat cu totul)

am platit in feb, rapid cerere, in martie contestatie.
practic din momentul cand am platit taxa pana cand am recuperat banii a fost feb-oct 2008

acuma stau si ma distrez la tv cand o vad si pe spatar aia de la guvern cum se balbaie si da din colt in colt.nu mai stiu nici ei ce dracu au facut!sincer chiar nu-i inteleg pe unii!!!ce naiba nu stau linistiti ca oricum nu va ramane asa.manechinu si inainte de a muri tot mai trage de taxa asta.practic pe el doar asta l-a interesat 4 ani.bine ca pleaca naibii
ford focus hatchback 2001 1,8 tddi 90 cp
ford focus combi 2006 1,6 tdci 109 cp
Buhani73
1nsane Member

Mesajde Chipu » 10 Dec 2008, 17:50

...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Mesajde patrick » 11 Dec 2008, 12:32

salve!eu am platit in aprilie 2008,n-am facut contedtatie la taxa care a fost de 1080 euro,mai pot recupera banii ,are cineva idee?mersi anticipat!
Ford Mondeo 2TDCI 2004, 131 CP, model Ghia Wagon
patrick
Ford Freak

Maşina: Ford Mondeo Tournier 2 TDCI, an fabr.2004, 131CP, euro 4, model Ghia Wagon, culoare Magnum Grey
VIN: WF0WXXGBBW4T22093

Mesajde tatyflorin » 11 Dec 2008, 12:51

Salut!
Sunt nou pe-aci, de-abia v-am gasit!
Referitor la taxa de inmatriculare, grabiti-va!
S-a dat o ordonanta de urgenta aseara, care va da posibilitatea sa va luati banii inapoi, chiar daca ati platit de 3 ori:

Taxa auto se triplează doar de pe 15 decembrie - Joi, 11 Decembrie 2008

Şoferii care au plătit triplu în această săptămână vor primi banii înapoi. Românii care au plătit taxa triplată pentru înmatricularea maşinii îşi vor primi banii înapoi, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate ieri de guvern.

Noul act normativ ar putea fi publicat astăzi în Monitorul Oficial şi are ca scop abrogarea OUG nr. 208/2008 din 8 decembrie, prin care taxa a fost triplată începând de luni.

Mult bafta celor necajiti de asta! Oricum nu e mare branza pe viitor, dar macar acu..
Focus Futura Turnier TDcI 2002, 85 kW
tatyflorin
Gold Member

Maşina: ford focus futura 2002 tdCI

Mesajde Buhani73 » 11 Dec 2008, 15:36

$1 scrie:$2alve!eu am platit in aprilie 2008,n-am facut contedtatie la taxa care a fost de 1080 euro,mai pot recupera banii ,are cineva idee?mersi anticipat!

fii mai explicit putin!!
si apropo-iti lipseau 1080 de euro????!!!!tocmai pe asta a mizat guvernul asta de rahat.pe amorteala romanilor :-??
Buhani73
1nsane Member

Mesajde radur » 11 Dec 2008, 15:46

Reiau aici mesajul de pe topicul celalalt

I rog pe cei care imi vor mai trimite mesaje pe email sau aici pe PM sa nu mai compuna mesaje de genul
Vreau si eu documentele pentru a primi banii inapoi.
De obicei la astfel de mesaje nu mai raspund.

Avind in vedere ca este interesul vostru cred ca ar fi corect sa trimiteti un mesaj de genul

Salut

Ma numesc X locuiesc in Iasi am cumparat din Patagonia masina y in data de 2010 am inmatriculat-o in tara in data de 2000 si pentru care am platit taxa de prima inmatriculare sau taxa de mediu in valoare de cu chitanta nr din data de achitata la.

Mentionez ca masina este in leasing sau pe firma ori persoana fizica.

Am sau NU am depus cerere pentru primirea diferentei dintre taxa de prima inmatriculare si taxa de mediu.

In general cu cit sint mai multe informatii cu atit mai bine.

Dupa ce ca avem un avocat care nu cere nici un ban inainte ci doar atunci cind ati luat voi banii de la Finante (ma repet a mia oara onorariul nu il platiti din banii vostri ci primiti separat banii pentru onorariu de la Finante) asta pentru cei ce cred ca din taxa recuperata platesc avocatul.

Procedura o repet pentru ultima data.

Avocatul Cosmin Costas va intocmi toata documentatia pentru proces. Onorariul lui este de 1000 ron pe care il veti plati doar cind primiti banii de la instanta (taxa, dobinda, cheltuieli de judecata, onorariu avocat)
Singura condtiei este ca voi sa faceti urmatorii pasi
- dupa ce avem toate documentele se va face o cerere de restiture a taxei
- aceasta cerere o vei depune la Finante
- dupa 30 de zile va veni un raspuns negativ
- ii vei trimite avocatului acel raspuns negativ el va intocmi o contestatie pe care o vei depune la Finante
- in 30 de zile va veni al 2 raspuns negativ ii vei trimite avocatului si acest raspuns negativ
- acesta va intocmi actele pentru proces le vei primi prin posta si le vei depune la Tribunal urmind sa primesti prin posta o citatie (daca doresti te poti duce la proces daca nu se judeca in lipsa)
- dupa terminarea procesului cu siguranta Finantele vor face recurs iar dosarul va pleca la Curtea de Apel unde se va judeca recursul.
- dupa ce vei primi acasa instiintarea cum ca ai cistigat si recursul va trebui sa legalizezi acea hotarire si o vei depune la Finante pentru incasarea banilor.

Dupa ce ai banii in miina ii vei trimite avocatului onorariul.

Sper ca am fost bine inteles si ca nu am suparat pe nimeni.

Vand Senzor temperatura aer admisie Focus 30 ron, 0763 22 22 92, cod 3M5A-12A697-AD.
radur
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 11 Dec 2008, 16:08

pe mine m-ai suparat =)) =)) =))
Buhani73
1nsane Member

Mesajde radur » 11 Dec 2008, 16:18

Te rog mult sa ma ierti (sint in genunchi) :(( :)) =))

radur
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 11 Dec 2008, 16:24

in marinimia mea iti acord indurare si te astept la berea aia cand mai ai drum spre arad ;)
si acuma serios-stau si citesc si eu pe aici si ma minunez ce aiureli pot face romanii astia!!!sunt invatati sa plateasca orice fara sa cracneasca!fratilor nu mai e Evul Mediu!!!toti politicienii astia sunt niste simpli trecatori
si acuma vad agitatia asta cu ordonantele si multele variante de taxa.nu inteleg ce nu stau linistiti, scot numere rosii si asteapta.manechinu a zburat dracului, ordonantele sunt neconstitutionale iar si la finante s-au saturat de tampeniile astea.deci, nu va ramane asa :)
Buhani73
1nsane Member

Mesajde radur » 11 Dec 2008, 16:54

Vrei sa iti spun ca ce fel de mesaje primesc pe e mail sau comentarii pe blog pe care nu le aprob

Vei avea aceeasi impresie ca atunci cind te uiti la TV si vezi cozi de 7 ore in care lumea se bate sa plateasca taxa cind se stie ca noul Guvern o va scoate.

Eu propun o noua ordonanta si anume cei care au platit tatxa de mediu triplata sa depuna o cerere dar sa stea la o alta coada de 7 ore prin care sa solicite respectuos restituirea diferentei dintre cea actuala si cea noua.

V-am spus ce am patit eu cu taxa hhoteliera faza de cascadorii risului.

Dupa ce am primit decizia de impunere cam 7000 milioane + amenda bla bla

Am contestat decizia la Primarie (am asteptat 15-20 de minte sa mi se dea numar de inregistrare)

Dupa 4 saptamini am primit raspunsul lor cum ca au anulat decizia de impunere asadar nu le mai dau banii.

La 7 zile de la primirea raspunsului cu privirie la acceptarea contestatiei am primit o somatie de plata pentru prima decizie de impunere :(( :)) =))

Felicitari mai mazarica ai angajat acolo doar doctori docenti.

La mine este amuzant tragic este ca sint multe Pensiuni Vile si alte structuri de cazare care platesc aceasta taxa hoteliera fara sa trebuiasca iar cei de la Primarie inghit in sec incaseaza banii si toata lumea este fericita.

radur
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 11 Dec 2008, 17:51

ce sa faci daca va alegeti primar beton!!!!!!!!!!!!!
Buhani73
1nsane Member

Mesajde radur » 11 Dec 2008, 19:16

Vezi ca astazi m-a sunat Tary sau manechinul cum ii spui tu.

A spus ca toti cei care au primit banii inapoit pe taxa de inmaticulare trebuie sa se prezinte de urgenta la Fisc pentru a restitui macar o parte din bani cit ii lasa inima :(( :)) =)) cica nu mai au bani in cont.

radur
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 11 Dec 2008, 20:25

pai nu a fost manechin in tinerete?????!!!!!
si la fisc mai merg doar sa vad sediul!bani, neeeeee....
Buhani73
1nsane Member

Mesajde Chipu » 15 Dec 2008, 17:26

http://www.urbaniulian.ro/2008/12/15/decizie-istorica-a-tribunalului-cluj-pentru-o-masina-sh-adusa-dintr-o-tara-ue-nu-trebuie-platita-taxa-de-poluare/

$1 scrie:$2n plin scandal de înmatriculare a maşinilor şi a măririi taxei auto, Tribunalul Cluj dă câştig de cauză celor care vor să îşi aducă o maşină din Uniunea Europeană. Astfel, judecătorii cred că românii nu trebuie să plătească taxa auto de poluare dacă maşina este adusă dintr-un stat UE. Procesul a fost deschis în luna noiembrie de un bărbat din Turda, Florin Rareş Petean, care a dat în judecată Prefectura Cluj, în subordinea căreia se află Serviciul de Permise şi Înmatriculări Auto.

După ce a adus o maşină din Germania, el a solicitat înmatricularea fără plata taxei de poluare, pe motiv că respectiva taxă este discriminatorie, scrie Gândul. Instanţa a hotărât că Petean are dreptate.

Judecătorii i-au dat dreptate şi au obligat Prefectura Cluj să-i acorde numere fără plata taxei, instituită de OUG 50/2008. Avocatul a motivat că taxa este discriminatorie şi că o ordonanţă nu poate modifica Codul Fiscal, act ce poate fi amendat doar prin lege. De asemenea, s-a precizat că reglementările europene au prioritate în faţa celor interne. Avocatul arăta ca "nu pot exista deosebiri în funcţie de locul în care a fost înmatriculată maşina. Astfel, OUG 50/2008 privind instituirea taxei de poluare implică o discriminare între maşini identice în funcţie de locul în care a fost realizată prima înmatriculare. Şi asta cu toate că tratatul privind constituirea UE interzice categoric astfel de discriminări. Prin noua taxă (de poluare - n.r.) se încalcă principiul nediscriminării produselor importate faţă de cele interne. Dacă alegem două maşini de aceeaşi marcă, acelaşi model, la fel de vechi, prima înmatriculată în România înainte de 1 iulie 2008, iar cealaltă din orice stat al UE, se va constata imediat diferenţa. Pentru prima, la o nouă reînmatriculare în ţară nu se va plăti taxa de poluare, în timp ce pentru cealaltă se percepe".

...standing by
Chipu
Gold Member

Maşina: DSN si Mondeo Mk3 Duratec

Mesajde radur » 15 Dec 2008, 22:06

Si eu (noi) ce rahat .... scuze mincam aici ?

Cit descpre Urban Iulian (sa lasam spamerul avocat in pace).

Oricum titlul este demn de tabloide auzi istorica.

Pentru cine nu stie el nu prea este avocat pentru ca nu face parte din Baroul Bucuresti deci......

radur
1nsane Member

Recurs

Mesajde radur » 19 Dec 2008, 21:27

Dragii mosului

Ieri am primit si eu dupa 2 LUNI (DOUA LUNI) actele de la Curtea de Apel, procesul este pe 19 Ianuarie si daca voi primi hirtiile de la ei repede pina in Martie am banii in mina.

Asta dupa ce dosarul a stat la 2 pitzipoance 2 luni la Tribunal si doar dupa ce le am sunat de 3 ori in Decembrie sa le urez tot binele din lume au trimis si ele dosarul mai departe.

Acum astept si al 2 raspuns negativ de la Finante pentru taxa de mediu platita pentru Fiesta sa poate prind termen tot prin Ianuarie.

radur
1nsane Member

Mesajde florinpps » 20 Dec 2008, 23:30

salut,

a inmatriculat cineva masina noua dupa 15 dec.? care e procedura si cam cat dureaza, ar trebui sa mearga mai repede, nu?
FOCÓS, -OÁSĂ, focoși, -oase, adj., s.n. 1. Adj. Plin de foc1 (II 1); înfocat, înflăcărat. 2. Adj. (Rar) Roșu ca focul1; aprins. 3. S.n. Dispozitiv de aprindere a încărcăturii expozive (la grenade, bombe, mine, etc.). – Foc1 + suf. -os.
florinpps
Member

Maşina: Kuga, 2022, 1.5 EcoBoost - 150hp

Mesajde radur » 22 Dec 2008, 22:57

Dragii mosului, cum va promiteam voi sparge toate recordurile cu recuperarea taxei de mediu

Iata rezumatul
Platit taxa in 3 Noiembrie
Contestat taxa in 3 Noiembrie
Primit primul raspuns negativ in 24 Noiembrie
Contestat primul raspuns negativ pe 24 Noiembrie
Primit al 2 raspuns negativ pe 22 Decembrie

Pina miine primesc de la Cosmin Costas actele pentru Instanta (taxa judiciara este platita, timbrul cumparat, dosarele capasate si aranjate) mai am nevoie doar de un termen rezonabil in Ianuarie.

Daca totul merge bine pina in vara cind incepe vacanta judecatoreasca sper sa am banii in mina.

In principal este aceeasi procedura dar de 3 ori mai scumpa =))

In mare dupa ce ai toate actele masinii gata de inmatriculare (ai fost la RAR si mai trebuie sa ajungi la Politie) mergi la finante depui o cerere de calcul a taxei de mediu gigeii o calculeaza iti dau o decizie de impunere pe care o platesti la trezorerie.

Simplu NU ?

Copiezi chitanta (o sa ai nevoie de ea la proces) pentru ca originalul doar in Romania se opreste la Politie.

Pasii sint (dar daca te uiti pe pagina anterioara vei observa totul detailiat)

Depui o cere de restituire la finante
In termen de 4 saptamini iti dau flit
Dupa contesti raspunsul lor negativ
Primesti si al 2 sut in fund

Stringi toate actele ne contactezi pe noi care te punem in legatura cu Cosmin Costas el iti face frumos dosarul iar tu dupa ce vei cistiga procesul si vei avea banii in mina pe taxa de mediu + dobinzi + onorariu de avocat ii vei trimite banii lui pe care ii primesti separat.

radur
1nsane Member

Taxa de mediu

Mesajde radur » 23 Dec 2008, 21:46

Draga domnule tary

Cu aceasta okazie iti transmit cele mai calde urari din partea noastra si te anunt ca astazi am depus actele la Instanta pentru recuperarea taxei de mediu. Ne auzim in ianuarie.

Si pentru cei ce vor ajutor voi deschide un Topic nou.

radur
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 24 Dec 2008, 12:38

da-l dracu de manechin!!!bine ca a plecat!
nu vi se pare ca la tv sunt cam multi liberali????
Buhani73
1nsane Member

Mesajde cristian3000 » 24 Dec 2008, 12:42

@Buhani, tu la cat timp de al inceperea procedurii ai recuperat banii? sau am inteles eu gresit, inca nu i-ai recuperat?
cristian3000
1nsane Member

Maşina: ex- Ford, Mondeo, 2004. Prezent: Audi A4 2009.

Mesajde Buhani73 » 24 Dec 2008, 12:46

$1 scrie:$2Buhani, tu la cat timp de al inceperea procedurii ai recuperat banii? sau am inteles eu gresit, inca nu i-ai recuperat?

i-am si cheltuit =))
eu in feb 2008 am platit taxa iar in oct am avut banii in buzunar.judecatile parca prin mai au inceput
Buhani73
1nsane Member

Mesajde cristian3000 » 24 Dec 2008, 12:54

mersi!
eu acu pe la inceputul lunii am contactat avocatul, mi-a zis ca prin februarie o sa ajunga cazul in instanta. si peste un an daca i-as recupera si tot bine ar fi, avand in vedere ca nu o sa trebuiasca sa fac niciun drum. toate raspunsurile o sa mearga pe adresa cabinetului sau, deci mi-a facut o super favoare.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 24 Dec 2008, 12:56

eu nu am mai contactat niciun avocat!!!!
multumita lui radur am stiut ce sa fac, a mers super rapid si toate cheltuielile de judecata au fost cam 40 de ron
apropo-e super mondeo-ul tau!!!intr-o buna zi..... :|
Buhani73
1nsane Member

Mesajde cristian3000 » 24 Dec 2008, 13:03

multzam. pai la ce preturi au acuma, nu e mare lucru. ma uitam pe net si nu-mi venea sa cred. una ca a mea cred ca acuma o iei din afara pe la 7000.
cristian3000
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 24 Dec 2008, 13:05

$1 scrie:$2ultzam. pai la ce preturi au acuma, nu e mare lucru. ma uitam pe net si nu-mi venea sa cred. una ca a mea cred ca acuma o iei din afara pe la 7000.

pai tocmai de aia!anul trecut sub 10000 nu te puteai apropia insa acuma....
daca mai strang ceva poate ma bag la vreun schimb
Buhani73
1nsane Member

Mesajde radur » 24 Dec 2008, 13:14

cristian3000 Costas a dat un termen lejer probabil sa nu il strezi prea mult.
eu la taxa de prima inmatriculare am patit in ianuarie am depus prima cerere prin martie pt ca nu am avut timp sa ii ... am avut ambele refuzuri de la la Finante prin Mai si am depus actele in Iunie am prins si vacanta de vara bla bla si in plus actele pt recurs au stat la Tribunal 2 luni pina cind am sunat in fiecare spaptamina am tipat si s-a rezolvat

dar la taxa de mediu uite in 6 saptamini de cind am platit o am depus actele la instanta

asadar putina rabdare si oricum ai primit o super oferta fara bani in avans fara stres te va anunta cind este gata totul sa incasezi banii

fata de onorariile din Bucuresti ce se achita in avans legat de Costas nu avem ce comenta

radur
1nsane Member

Mesajde Buhani73 » 24 Dec 2008, 13:20

$1 scrie:$2ristian3000 Costas a dat un termen lejer probabil sa nu il strezi prea mult.
eu la taxa de prima inmatriculare am patit in ianuarie am depus prima cerere prin martie pt ca nu am avut timp sa ii ... am avut ambele refuzuri de la la Finante prin Mai si am depus actele in Iunie am prins si vacanta de vara bla bla si in plus actele pt recurs au stat la Tribunal 2 luni pina cind am sunat in fiecare spaptamina am tipat si s-a rezolvat

dar la taxa de mediu uite in 6 saptamini de cind am platit o am depus actele la instanta

asadar putina rabdare si oricum ai primit o super oferta fara bani in avans fara stres te va anunta cind este gata totul sa incasezi banii

fata de onorariile din Bucuresti ce se achita in avans legat de Costas nu avem ce comenta

pai e aradean =)) =)) =))
Buhani73
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Noutăţi auto