Discutii libere/forum

4 amenzi intr-o singura noapte !

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: 4 amenzi intr-o singura noapte !

Mesajde Alen » 04 Noi 2008, 20:58

$1 scrie:$2......................... in astfel de situatii sunt iresponsabil DACA NU AM O ALTA VARIANTA CEL PUTIN LA FEL DE BUNA

Mihai, tu tii cu ursu' ? :D
unde vezi tu ca dau sfaturi la o astfel de atitudine ?
am spus ca si eu am facut asa ceva, candva, nu am zis ca asta e varianta corecta...am zis ca am fost fortat de imprejurari sa iau o astfel de decizie in lipsa unei alte solutii cel putin la fel de bune, doar n-o sa stau sa mor cu zile
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde darian » 05 Noi 2008, 14:34

imi pare rau pt ce ai patit.....se mai intampla..
Golf R MY 2012 DSG
Ex - Focus ST 320+ Portocala mecanica
Imagine
darian

Orange Member

Maşina: Golf R MY2012 DSG

Mesajde Cosmin. » 06 Noi 2008, 23:16

Erm. Prietena mea, care are carnetul de aproape 1 an (fără o zi :D), ergo știe mai bine legislația decât mine, susține că nu poți lua mai multe amenzi pe aceeași faptă contravențională, nu se știe cum se stă cu punctele. Chestia e că nu e totalmente sigură, deci care are legislația la îndemână să confirme sau să infirme toată treaba. Măcar scapi cu o singură amenda :D
Guns make the news. Science doesn't.
2015 Mondeo mk5, Christine mk2
Cosmin.
Gold Member

Maşina: 2015 Ford Mondeo mkV Titanium X 2.0D 210PS [240BHP@Superchips Bluefin]

Mesajde mircea george » 06 Noi 2008, 23:36

Cred ca nu poate sa-i ia carnetul de mai multe ori, e logic, dar daca te ia radarul intr-o zi de 5 ori din Bucuresti in Arad nu vad de ce nu ai plati 5 amenzi (cu punctele e mai complicat)?!
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde Cosmin. » 07 Noi 2008, 11:00

Logic și de bun simț legal ar fi să te fvtă cum te prinde, de fiecare dată, că așa mergi ca descreieratul non-stop și nu iei decât o amendă :D N-a verificat nimeni?
Cosmin.
Gold Member

Mesajde Mihai L » 07 Noi 2008, 11:02

$1 scrie:$2rm. Prietena mea, care are carnetul de aproape 1 an (fără o zi :D), ergo știe mai bine legislația decât mine, susține că nu poți lua mai multe amenzi pe aceeași faptă contravențională, nu se știe cum se stă cu punctele. Chestia e că nu e totalmente sigură, deci care are legislația la îndemână să confirme sau să infirme toată treaba. Măcar scapi cu o singură amenda :D

Pai de fapt noi avem 4 fapte contraventionale... :D
E ca si cum daca furi 10 masini nu te pedepseste decat pentru prima, ca la restul e vorba de aceeasi fapta... =)) =)) =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Cosmin. » 07 Noi 2008, 15:55

Ți-e greu să verifici? E o întâmplare reală cu o persoană venită din afară care și-a furat o amendă la intrare apoi a călcat pe bec iară și polițistul n-a avut cum să-i dea încă o amendă :D Mă rog, o fi fost ăla tolomac, dar no :D
Cosmin.
Gold Member

Mesajde lbanias » 07 Noi 2008, 23:36

Bine ca a ajuns discutia aici... Avem deja adjudecat locul 2 pe acelasi traseu (Craiova-Dr. Turnu Severin) de un prieten al unui coleg al unui client(nu rideti, am vrut sa subliniez ca sursa e la 3 guri departare) cu 3 amenzi in aceeasi zi , caruia cica deja i-au venit 9 (noua luni !!!) de suspendare si care cica a a dat examen si i-au redus la 3 luni pedeapsa. Deja transpir numai cind ma gindesc... insa, reped ala de la care am auzit asta e cam exagerat de obicei in exprimare. Am sunat la napastuitul cu amenda insa avea telefonul inchis... Oare se pot cumula si timpii de suspendare? Ce am facut ca sa stau 9 luni ???
2001 Focus Turnier Futura TDDI 90 CP
lbanias
Member

Maşina: Ford

Mesajde MIHAI770 » 08 Noi 2008, 00:59

Nu cred ca are cum sa fie carnetul suspendat mai mult de 120 de zile, decat, poate printr-o hotarare judecatoreasca.
Acestea se pot acumula din:
- una din cele 4 fapte care se sanctioneaza cu retinerea permisului 90 de zile
- prelungirea cu 30 zile pentru neprezentarea in 5 zile pentru predarea permisului sau savarsirea altei fapte(prin care se retine permisul) in 6 luni de la restituirea permisului
Cred ca nu gresesc :)

Referitor la ce s-a zis mai sus, sa nu se confunde cu art.5 din legea 2/2001:
Cod: Selectaţi tot
$2
si iata ce zice art. 10:
Cod: Selectaţi tot
$2

$1 scrie:$2ai de fapt noi avem 4 fapte contraventionale... :D
E ca si cum daca furi 10 masini nu te pedepseste decat pentru prima, ca la restul e vorba de aceeasi fapta... =)) =)) =))
Furtul e infractiune si nu contravenie.
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Mesajde Cosmin. » 08 Noi 2008, 05:16

Merci Mihai că ai clarificat situația, părea puțin SF faza oricum. Ideea e că 2 agenți nu pot să-ți dea fiecare câte o amendă pe aceeași faptă contravențională :D

Asta cu lunile de suspendare cumulate o aud prima oară. Dă mai multe detalii cu prima ocazie :D
Cosmin.
Gold Member

Mesajde Mihai L » 08 Noi 2008, 10:36

$1 scrie:$2erci Mihai că ai clarificat situația, părea puțin SF faza oricum. Ideea e că 2 agenți nu pot să-ți dea fiecare câte o amendă pe aceeași faptă contravențională :D

Evident ca daca masina este parcata intr-un loc interzis vei primi o singura amenda, chiar daca trec doi agenti pe acolo...

$1 scrie:$2Am sunat la napastuitul cu amenda insa avea telefonul inchis... Oare se pot cumula si timpii de suspendare? Ce am facut ca sa stau 9 luni ???

Bai frate, i-or fi suspendat si telefonul??? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde MIHAI770 » 08 Noi 2008, 15:52

$1 scrie:$2sta cu lunile de suspendare cumulate o aud prima oară. Dă mai multe detalii cu prima ocazie :D

Pai am scris mai sus...mai mult de 4 luni de suspendare a carnetului nu poate sa iti dea decat, eventual instanta de judecata pentru infractiuni.
Am calculat cum s-ar putea acumula 4 luni de suspendare pentru fapte contraventionale: fapta in sine care se pedepseste cu 3 luni si unul din cele 2 cazuri prin care se mai adauga o luna la suspendarea initiala.
Caut pentru Fiesta 2001: http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=131&t=98585
Fordu'i Ford! :)
MIHAI770
Member

Maşina: Fiesta 2001, 60cp, 3 usi, detango
VIN: Foooofiiiiiiiiiii

Mesajde luciusss » 08 Noi 2008, 17:00

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2sta cu lunile de suspendare cumulate o aud prima oară. Dă mai multe detalii cu prima ocazie :D

Pai am scris mai sus...mai mult de 4 luni de suspendare a carnetului nu poate sa iti dea decat, eventual instanta de judecata pentru infractiuni.
Am calculat cum s-ar putea acumula 4 luni de suspendare pentru fapte contraventionale: fapta in sine care se pedepseste cu 3 luni si unul din cele 2 cazuri prin care se mai adauga o luna la suspendarea initiala.

Cele 30 de zile in plus fata de cele 90 de zile se adauga in cazul in care nu te duci sa sustii examenul de verificare a cunostintelor teoretice ( se da cand se ia permisul la bautura , tamponari pe prioritate . . ..) , in cazul in care nu predai permisul in termenul de 5 zile de cand ai luat la cunostinta ca permisul suspendat sau cand ai comis-o de doua ori in 6 luni.
FF Trend Coll., 1.6 - 100 hp, sedan, sea grey
<< 2007 >>
luciusss
Member

Mesajde lbanias » 16 Dec 2008, 14:59

A venit si felicitarea de la Mehedinti in care din 3 de peste 100kmh au ajuns doar 2 (!?), fiecare cu retinere carnet 90 zile. Cind ma duc la politia TM sa dau carnetul, omul de la ghiseu nici macar dovada de 15 zile nu-mi da (deh, sa nu ma pedepseasca chia de Craciun...), ci doar 1 zi. Treaba e ca-l intreb cit am de fapt suspendarea 90 sau 2x 90 zile si imi zice ca politia MH decide asta. il intreb cum aflu asta si-mi zice ca primesc alta instiintare prin posta sau sa sun acolo ! Sun si cineva de acolo imi zice ca fiind 2 procese verbale separate suspendarea se cumuleaza si ca singura reducere ce o pot obtine e doar la una din ele daca dau examen, adica doar 2 luni. Deci tre sa stau 4 luni !!! Altii omoara oameni si mai circula(vezi cazul Ferrari de la TM) si io... problema e ca nici nu ai cu cine argumenta, doar primesti tidulele prin posta, si asta la luni bune dupa ce calci pe bec... Nu conteaza circumstantele...
2001 Focus Turnier Futura TDDI 90 CP
lbanias
Member

Maşina: Ford

Mesajde mircea george » 16 Dec 2008, 21:17

Asta e situatia, daca te-ai grabit... poti sa bei linistit de sarbatori! Nici ala cu Ferrari nu mai are carnet, poti sa fii sigur, scandalul cu ala e ca-l ancheteaza in libertate.
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde rudollf_h » 28 Dec 2008, 11:10

graba strica treaba
Focus Trend Collection, 2007
Duratec 1.6 L 16V M5, 100 CP
Hatchback, 5 usi
Never dry faster than your guardian angel can fly!
ClubFord Baia Mare, Inscrie-te acum
XXL
rudollf_h
Ford Freak

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum