$1 scrie:$2b]tatyflorin, fara suparare, dar esti cam off-topic

.. noi folosim aceste aparate pentru hobby/utilitate. Nu scoatem bani cu ele.. sau poate doar un ban de buzunar

Cat despre comparatie... intr-adevar, ea nu are rost, D40 e la acelasi nivel cu 350D, asa cum am spus mai sus

.
Sorry daca am luat-o pe aratura.... Off topic sau nu, chiar si la nivel de hobby putem sa dam banii inteligent.
Adica nu pe cele uzate moral. Daca vrei ceva semiprof cu veleitati de profi... uite un Sony A350 de 14,2 mega, ecran rabatabil si live-view, obiectiv 18-70, adica echivalent aprox 28 - 105, mai mult decat suficient pentru un amator. Adica obiectivul iti ofera posibiliatea de a face atat peisaje cat si portrete, plus setari manuale... Si poate 22 de mil.. scuze, 2200 ron, nu va dau afara din casa...
Daca vrei ceva mai compact, sa filmeze, sa aibe un zoom cat mai mare de ex 28-300 (echiv film 135), usor, pe 4 baterii AA de ex., poti gasi pe la 12 milioane un Fuji S9600. Ambele au LCD mai mare, ecran rabatabil...
Sorry daca sunt iar off topic, dar cred ca e mai bine sa nu vorbim doar despre cele 2 aparate din titlu, ci sa incercam sa identificam ce si-ar dori fiecare de la un aparat foto. Si abia dupa aceea sa cautam argumente pro si contra.
Adica diferentele dintre CMOS si CCD, procesoare, metode de masurare, tip de memorie, viteze de scriere/citire, tip de baterie, plaja de claritate/contrast a obiectivelor, posibilitati de upgradare ulterioara, ISO neperformant.. de ce unele au 80 si altele 100 (unele aparate mai vechi pot citi max 2 giga de card, nu admit anumite obiective, au sincron cu blitzul de pana la, etc.).
Si da, Nikon D40, lansat la peste un an si jumatate dupa Canon 350D este sensibil asemanator, desi sufera de CCD in loc de CMOS, cei 2 megapixeli lipsa incercand sa fie compensati de un ecran mai mare si o cadenta de fotografiere nelimitata.
Imi cer scuze daca - poate - am parut unora usor elitist ori cu nasul pe sus. Nu sunt, e o impresie. Imi ofer in continuare sprijinul pe marginea unor discutii de acest gen, ideile mele nu sunt leme. Accept usor parerile contradictorii daca au si argumente. Ideea ar fi ca, prin prisma ocupatiei mele, ma izbesc de tot felul de aparate si cred ca va pot da o informatie reala in plus fata de galagia de marketing din jurul fiecarui aparat foto...
Toate bune!