de VIPER » 13 Aug 2008, 09:43
La mine la bloc s-au amenajat anul trecut locuri de parcare. Am fost ferm convins ca nu o sa prind vreunul. Sunt destui care nu au alta treaba decat sa se duca cu noaptea in cap la coada pentru asa ceva... Ei bine, trecusera deja cateva zile (ceea ce, in mod "normal" insemna ca nu mai sunt locuri) si am zis sa incerc... M-am invoit de la lucru, am ajuns la coada si... Surpriza! Era luat 1 loc din 18! Am luat si eu unul si am intrebat de chestia cu mai multe masini in acelasi apartament (sunt in bloc cu 2 si chiar 3 masini!). Mi s-a zis foarte clar ca nu vor permite asa ceva. Doar 1 masina per apartament. Ei bine, asa este si acum, au respectat. Cat despre ore si respectarea lor, depinde mult de hotararile autoritatilor din zona si de pozitionarea parcarii fata de o strada principala. Din ce stiu eu, daca parcarile platite sunt "la strada", atunci functioneaza acel principiu cu 22-06. Daca nu, nu. Oricum nu sunt genul sa fac crize daca gasesc locul ocupat. Dar am facut de 2 ori: 1 data era un turc de la blocul vecin care se parca pe oricare loc gasea liber. Putea sa-si ia si el loc, ca a durat jumatate de an pana sa se umple!!! In fine, cand l-am intrebat cu ce ocazie pe la mine (atentie, era 23:15!), a sarit cu gura mare. Cand i-am aratat ce frumos scrie pe asfalt, cu litere format A4, de sablon, a lasat-o moale... In fine... A 2-a oara a fost, culmea, o vecina de pe palier (oare nu am mai povestit? M-am ramolit, cine stie...). Explicatia ei a fost "a, nu stiam ca e al tau, si cum mi-am gasit locul ocupat, am parcat ca era liber"... Nu are sens sa spun ca 1 an de zile ne-am tot salutat si vedea clar unde sta masina mea... Iar partea a 2-a a explicatiei este made in RO 100%... I-am spus elegant ca la a 2-a miscare de genul asta sun la Rosal si isi recupereaza masina din parcarea lor... Apropos, am acest drept. Cui nu-i place, aia e. Am parcat si io ani de zile pe unde am apucat, chiar si la 1km de casa! Dar niciodata nu m-am suit pe un loc marcat. Inca o data zic, nu-s cretin, daca gasesc o masina parcata acolo DAR care are un nr de telefon in geam sau macar un bilet "revin in 10 minute", nu zic nimic si ma descurc. Daca nu, buba...
"Coming together is a beginning; keeping together is progress; working together is success." - Henry Ford
Focus Mk3.5 1.5TDCi 120CP PowerShift 2017