Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
15 Iul 2008, 15:14
A montat cineva pe Ford inele distantire, cu latime 50 - 80 mm, pentru roti ?
Daca da probleme aparute
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 23 Ian 2009, 11:26, modificat 1 dată în total.
Motiv: Mutat la Tuning de la Tehnica auto generală.. nu avea ce cauta la Comercial. Tot nu te-ai acomodat cu Sectiunile Forumului ?
16 Iul 2008, 00:19
sunt si eu interesat de acest subiect. as vrea sa montez distantiere pe rotile din spate la focus.
27 Iul 2008, 18:05
sal......si eu vreau sa-mi montez tot pe spate si as vrea sa stiu daka trebuie omologate sau dusa masina pe undeva sa fie totul ok.....sau le pun si gata..........
09 Oct 2008, 04:06
As vrea si eu sa montez unele de 10 mm dar am auzit ca tre facute unghiurile din nou.
23 Ian 2009, 11:15
Pai a montat cineva pana acum sau ne intrebam unii pe altii???
23 Ian 2009, 17:38
Pt cei cu focus recomand axle spacer

facute de ford (orig) verificati site-ul de mai jos
http://www.zippyracing.co.uk/axlespacers.html
24 Ian 2009, 21:02
@sharkman vrei sa-mi dai niste detalii, pret, modalitati de achizitie. pot fi montate si pe puntea fata?
24 Ian 2009, 21:47
mi-am montat si eu distantiere pe spate de la H&R de ceva vreme. arata foarte bine dupa schimbarea asta. pretul a fost de 80 euro + 80 lei la service schimbatul prezoanelor.
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

25 Ian 2009, 13:26
Astea ale mele au fost 540 ron, fiind euro sus si sistemul 4 pe care l-am folosit este cel mai scump dar si cel mai sigur de prindere(fara griji de prezoane lungi forfecate) flansa pe prezoanele butucului si janta pe prezoanele flansei. Le-am comandat de la Racing Nick care iti aduc divarse la pretul de pe site fiind si dealeri Eibach si au venit si repede comandate luni sosite vineri. O sa comand si pentru fata tot de 20mm pe o parte, ca la mine fiind cu arcuri progresive nu mai balanseaza sa-mi atinga cumva in pasaj. Le recomand grav pe cele de 20mm +20mm pe spate unde saracele forduri zici ca sunt handicapate. Sunt instructiuni pe site-urile de producatori (H&R, Eibach etc.) pentru masurarea corecta a dimensiunilor distantierelor, depinde de ET-ul jantelor pe care le ai, astea de ford originale au 52.5-20=32.5. Jantele de producatori eu ET-ul mai mic (sunt mai in afara) ex. ET 40, ET 35. Sper ca v-am lamurit cat de cat.
25 Ian 2009, 19:48
Am vazut parerile voastre. si mie imi plac de mor. Am avut pe FF2 jante cu et 35 si se vedeau super ( echivalent cu a-ti pune distantiete de 20 mm pe jantele de fabrica cu et 52.5) dar am vorbit cu mai multi mecanici si aproape toti mi-au confirmat o uzura mult mai mare a rulmentilor si a pivotilor si a bucsilor de la bascula. astept opinii
25 Ian 2009, 20:19
parerile sunt impartite. depinde foarte mult si de latimea inelului, de calitatea executiei si a materialului acestuia, dar si de calitatea/masa janta si pneu. indeobste este stiut ca anumite jante, realizate de producatori mai obscuri, sunt mai grele decit cele de firma. eu cind am avut bmw x5 - 4.4litri - kit sport, care a venit din fabrica cu inele de 40mm si cu 2 seturi de jante/pneuri, vara / iarna, la user guide scria clar ca inele se vor folosi NUMAI cu jantele/gumele de vara
25 Ian 2009, 23:25
As putea sa incerc si eu sa fac niste distantiale de astea, vad ca se vand destul de bine

mi-ar trebui doar niste masuri
26 Ian 2009, 00:25
Depinde ce distantiere pui, astea de 20mm nu vad sa afecteze subansamblele masinii, rulmentul fiind situat mai la mijlocul jantei. Daca pui de peste 40mm cred ca trebuie sa-ti cumperi presa de rulmenti
26 Ian 2009, 00:34
$1 scrie:$2epinde ce distantiere pui, astea de 20mm nu vad sa afecteze subansamblele masinii, rulmentul fiind situat mai la mijlocul jantei. Daca pui de peste 40mm cred ca trebuie sa-ti cumperi presa de rulmenti

cu noile distantiere nu iti stropeste mai mult masina?
26 Ian 2009, 16:49
Ba da, dar oricum se face varza pe vremurile astea.
26 Ian 2009, 20:21
masina mea am cumparat-o de la un neamt care a pus jante pe 17", J8 si et 35, la o luna dupa achizitia masinii (am acte). roatele stau chiar la limita exterioare a aripilor. arata demential! dupa aproape 8 ani si aproape 30k km in romania rulmentii sunt originali si merg brici. in plus, mi-am cumparat pt. iarna un al doilea set de jante pe 15", 7J si et 33. masina arata tot lata. repet, n-am avut nici o problema cu NIMIC pe la roti, directie, etc. in concluzie cred ca daca ajungi la un et cu 20-25 mm mai mic decat original, ori prin montarea unor jante cu offset mai mic ori prin montarea unor distantiere, masina nu are de suferit.
bafta!
26 Ian 2009, 20:29
atunci de ce fabrica a facut et 52,5 si n-a facut et mai mic si rotile mai iesite in afara daca nu afecteaza nimik ?
rationamentu este urmatoru: d c sa nu fac ceva sa arate mai bine cu aceeasi cheltuiala cu care fac acel ceva sa arate mai urat ? ce ar fi fost de pierdut daca faceau et-ul mai mic ?
26 Ian 2009, 22:37
as completa la ce zici tu: nu numai ca arata mai bine ci si masina e mai stabila... dar partea cu 'arata mai bine' tine mai degraba de gusturi.
cat despre rationamente privind alegerea dimensiunilor jantei de catre constructor nu stiu sa raspund stiintific. probabil conteaza ca rulmentul sa fie exact pe mijolocul jentii ca fortele care trag de el sa fie cat mai bine vectorizate... asta ar fi un argument foarte important. dar (!) de ce, in cazul asta, completat de dorinta unora de avea rotile cat mai in exterior, nu au construit fuzetele sau ce-o mai fi p'acolo in asa fel incat roata sa stea mai inspre exterior fara a iesi din argument???
consider ca mai degraba felul in care arata o masina tine de gustul de design unei paturi mai largi de cumparatori si sigur sunt o gramada de argumente economice si tehnologice pt. modul in care se face o masina (stoc).
sunt convins ca multi considera ca rotile care nu sunt bine sub aripa sunt fite... chiar prietenullui meu cel mai bun, care e foarte pasionat de automobile si are un bmw 3 din 2001, nu ii plac genu' de roti de care se face vorbire aici...
26 Ian 2009, 23:04
Gusturile diferă. Vorba aia nu te caci în gustul omului.
26 Ian 2009, 23:17
asta ca asta dar m-am mai gandit la ceva. Se stie ca atunci cand iti schimbi dimensiunea la cauciuc adik pui mai lat sau mai ingust trebuie facute unghiurile. distantierele acestea nu afecteaza in vreun fel sau altul geometria rotilor ?
chestia este ca e mai stabila masina si am simtit-o pe pielea mea, dar am si simtit de asemenea ca parca rotile nu stateau
cum trebuie si nu simteam masina ca atunci cand aveam rotile stock ( am pus in loc de 195/65R15, 225/45R17)
26 Ian 2009, 23:49
$1 scrie:$2sta ca asta dar m-am mai gandit la ceva. Se stie ca atunci cand iti schimbi dimensiunea la cauciuc adik pui mai lat sau mai ingust trebuie facute unghiurile. distantierele acestea nu afecteaza in vreun fel sau altul geometria rotilor ?
chestia este ca e mai stabila masina si am simtit-o pe pielea mea, dar am si simtit de asemenea ca parca rotile nu stateau
cum trebuie si nu simteam masina ca atunci cand aveam rotile stock ( am pus in loc de 195/65R15, 225/45R17)
ce legatura are unghiul cu latimea cauciucului? geometria o face cu masina suspendata pe rampa. daca vb de ET modificat sau dinstantier montat, atunci este altceva.
ps: dupa ce ai pus 225/45/17 ai mai pus cumva si limitator de bracare? sau ai avut probleme cu rotile sa atinga amortizoarele? ce ET aveau noile jante?
26 Ian 2009, 23:59
noile jante aveau et 35. N-am avut nici o problema cu chestiile astea. Adik mergeau perfect din punct de vedere tehnic.
singura chestie era de asezarea rotilor pe cate o simteam ciudata dar s-a remediat la geometrie. geometria se face cu rotile pe masina nu pe rampa si cu lasere puse la roti. chestia este dc se schimba et-ul sau se pune distantier nu tre facuta din nou geometria ???
27 Ian 2009, 00:04
$1 scrie:$2 chestia este dc se schimba et-ul sau se pune distantier nu tre facuta din nou geometria ???
ba da. eu ma refeream la cazul in care latesti doar anvelopa. daca jantele vor fi aruncate mai mult in afara este bine sa refaci geometria.
27 Ian 2009, 16:26
dupa ce am montat suspensia sport si jantele pe 17 cu et de 42 am facut geometria. dupa cateva mii de km am montat si distantierele pe spate 15mm pe fiecare parte si am fost sa verific geometria de curios, si aceasta era perfecta, toate cotele erau pe verde(adica ok).
26 Mai 2009, 19:19
vreau sa montez si eu pe spate distantiere...ma poate ajuta cineva cu achizitionarea ...de unde sa le cumpar?
27 Mai 2009, 17:37
salutare din nou
in legatura cu achizitionarea de distantiere daca mai aveti si voi putina rabdare o sa va dau mai multe detalii despre asta...... urmeaza sa ma duc sa-mi iau, mai bine spus sa-mi fac....am aflat ca e in bucuresti un tip care face distantiere la comada exact pe masina ta.....si avand in vedere ca sunt facute mai mult decat milimetric poti sa pui inclusiv de pana la 7-8 cm......am cunoscut pe cineva care are deja de 5 cm si culmea....mai e si cu trecere de la 4 la 5 prezoane, le are de un an de zile si pe fata si pe spate si nu a avut nici cea mai mica problema.....asa ca rabdare si va pot da mai multe detalii....eu abia cam in 2 saptamani o sa pot ajunge la el asa ca .... voi revenii cu poze, preturi, timp de lucru si asa mai departe...... in prima instanta pretul a 4 distantiere e undeva intre 200 si 250 de euro.......
o zi buna si pe curand
25 Iun 2009, 16:17
Eu am pus distantiere fata + spate de 12mm, plus prezoane mai lungi. Fiindca masina e cam
joasa din fabrica (cel mai jos punct e teava de esapament in partea din fata), am vrut sa-mi
pun anvelope cu diametru mai mare, dar aceeasi latime, ca sa fie masina ceva mai inalta. Am
platit 160 EUR / 4 buc, din Italia.
28 Iun 2009, 23:17
eu am trecut de la 195/60/15 la 225/45/17 si 215/45/17 cu et 38, ideea e ca vin foarte bine pe masina, la limita aripii insa partea proasta e ca imi ating la greutate+denivelari! am incercat sa indoi buza aripii pe interior dar degeaba! ador ca jantele sa iasa putin in exterior, vreau sa-mi pun distantiere dar nu gasesc nikaieri 4x108! dar mai intai trebuie sa imi pun gume mai inguste!
eu am cautat la fk si nu am gasit si k sa dau 250e pe 4 distantiere mi se pare enorm!
04 Sep 2009, 15:41
Ma poate ajuta si pe mine cineva. Vreau sa imi pun si eu flanse pe un focus 2008 facelift, dimensiunile ori 20mm ori 25mm. Imi poate recomanda cineva cam ce este mai bun si la ce pret ajung!
Astept raspuns! Multumesc!