$1 scrie:$2erci tuturor pentru interesul acordat !!!!
Problema este in felul urmator: Motorul tremura la relanti, in momentul in care accelerez mai intai se ineaca si apoi se accelereaza dardait pana in 2200 RPM apoi se accelereaza binisor. Bobina inductie noua, fishe noi , bujii noi, egr blocat, sistem vacumatic verificat total, gura admisie demontata si curatzata, filtru benzina nou, MAF si IACV curaztate, Cablaj bobine demontat, curatzat si rearenjat. Dupa toate astea a inceput motorul sa treaga mai bine si sa fie mai siletios dar tot nu am scapat de problemele mai sus. Mai mentionez ca in momentul in care acceleraz brusc direct din clapeta se aude un fassit ca si cum ar trage aer fals ori de la cilindrul cel mai apropiat de habitaclu ori cumva dintre chiuloasa si bloc motor desi nu stiu daca ar fi posibil asa ceva pe acolo. Intreaga admisie am demontat-o jos de pe chiuloasa si am curatzata si reetansat pe linga garnituri cu 2+2 red gasket. Din cate m-am documentat alte 2 cauze ar mai fi posibile: regulator de benzina cu probleme sau ceva pe la injectoare. La rece masina nu se innecaca cand accelerez.
John1234 - testul care zici tu e cam riscant cu butelia de gaz dar cica se poate face foarte bine cu 2+2 gum cutter carb cleaner spray pentru curatzat galeria de admisie. O sa fac si testul asta.
Un admin daca considera ca topicul asta de acum poate fii mutat la categoria Ford Scorpio MK2 poate sa-l mute acolo.
Aceasi problema am avut-o si eu cu un ford mondeo din 2001, benzina, motor 2.0. pur si simplu nu imi tragea era mai lent ca un logan care mergea cu spatele, am fost la un service si mi-au depistat admisia de aer la motor. am schimbat admisia, bineinteles cu o admisie sport ca asa-i romanu si nu mai am nici o problema.
Initial pot sa iti zic ca problema e tot pe undeva pe la tot sistemul asta de admisie problema ta asa ca iti recomand sa verifici bine si sa nu te avanti sa schimbi injectoarele.
Cel mai sigur ca sa indentifici problema ar fi un tester si chiar daca e mai scump un tester in reprezenta ford si nu un tester universal.