salut.am o fiesta mk5 din 2001 in 2 usi si i-am pus jante pe 15" originale ford, cu cauciucuri 195/50/15. la 1-2 persoane in spate cand trec peste denivelari ceva mai repede, cauciucurile din spate imi freaca in aripi. la 3 persoane in spate deja e imposibil de mers, la cea mai mica denivelare freaca.ceva curios e ca cel mai mult pe stanga freaca.... (masina are 123 de mii de km si 15 mii de cand o am eu). sa fie prea obosita suspensia ? o sa pun o poza mai jos cu distanta intre aripa si cauciuc. eu spun ca e destul de mare,dar totusi la denivelari se lasa pana atinge cauciucul.
in fata nu am probleme
am castigat mult la stabilitate si la franare datorita aderentei sporite si nu as vrea sa le dau jos. original aveam pe masina 165/70/13" (tabla), desi cam toate mk5-urile au 175/14"...nu stiu de ce a mea a avut asa mici pe original.
intrebarea este, daca pun cauciucuri ceva mai inguste (185) ar intra sub aripi, sa nu mai frece? nu prea as vrea sa umblu la suspensie ca nu vreau sa pierd din comfort, care s-a micsorat odata cu micsorarea talonului cauciucului.in plus coborand masina, ar fi si mai aproape cauciucul de aripa. si daca pun 185, ce inaltime la cauciuc ? adika 185/??/15" ? pot sa pun 185 pe jantele astea? le-am cumparat de curand cu cauciucurile actuale.nu stiu J-ul jantelor.sunt jante originale de puma.
multumesc