Subiecte si Liste care nu mai sunt in actualitate
Subiect închis

2% pentru Asociatia ClubFord Romania

08 Feb 2009, 23:47

stimati coforumisti, simpatizanti, utilizatori si pasionati in ale fordului,

am discutat cu colegii mei si impreuna am decis sa incercam sa redirectionam 2% din impozitele noastre catre Asociatie, astfel incit sa stringem si asa citeva fonduri pe care sa le folosim in scopul promovarii asociatiei.

pentru cei care nu stiu cu ce se maninca acest 2% va invit sa cititi linkurile de mai jos:

http://doilasuta.ro/pagini/index.php

si detalii aici:

http://doilasuta.ro/pagini/index.php?op ... &Itemid=42

iata si citeva explicatii despre cum functioneaza acest sistem, pentru cei care nu au timp sa parcurga site-ul de mai sus:

"- daca aveti venituri din salarii, completati formularul 230. La litera A, se completeaza datele dvs. de identificare ca si contribuabil (nume, prenume, adresa, telefon, cod numeric personal etc.) La litera B - destinatia sumei reprezentând pâna la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea unei entitatii nonprofit, potrivit dispozitiilor art.57 alin. (4) din legea nr. 571/2003, scrie datele Asociatiei
- daca aveti venituri din alte surse (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, venituri comerciale, venituri din profesii libere etc), completati declaratia 200 . La punctul III al declaratiei 200 scrie datele Asociatiei.
- daca aveti atat venituri din salarii cat si venituri din alte surse, completati formularul 230 si declaratia 200. "

Formularele pot fi date jos de aici:
- formular 230 - persoane fizice si cei care obtin venituri doar din salarii;
- formular 200 - pentru persoane juridice, persoane fizice autorizate si persoane care obtin venituri si din alte activitati sau surse decit salariul;
- detaliile pe care le veti completa in formulare sint urmatoarele:

Denumire: Asociatia Non Profit Club Ford Romania
Adresa: strada Condurache Gheorghe, numarul 18, sector 4, Bucuresti, 042078
Cod de Inregistrare Fiscala: 24474699
Cont RON: RO82 RZBR 0000 0600 1090 2396
Banca: Raiffeisen Bank
Sucursala: Agentia Sincai

ATENTIE: verificati datele cu atentie si asigurati-va ca scrieti denumirea asa cum se afla ea trecuta aici!!!

Termenul limita este 15 mai 2009!

va multumesc si va rog sa pastrati acest topic nepoluat cu comentarii inutile sau deplasate. daca veti considera neceasar va rog sa nu ezitati sa imi dati un pm pentru eventuale lamuriri.

DISCLAIMAR: redirectarea acestui procent catre asociatie nu tine loc de contributie, este benevola, se face din proprie vointa, nu este impusa de nimeni si nu conditioneaza sau garanteaza calitatea de membru al forumului sau asociatiei.

multumiri anticipate celor care ne vor sustine.
Decl230AsocCF.pdf
declaratia 230 completata model
(339.33 KiB) Descărcat de 320 ori

Re: 2% pentru Asociatia ClubFord Romania

09 Feb 2009, 00:04

Anul trecut nu era Asociatia si am folosit 2% aia pentru spitalul Budimex. Anul asta nu mai "ratez" ClubFord :). Merci, bogdan, bine ca mi-ai adus aminte de declaratii ca uitasem :D.

10 Feb 2009, 09:34

Pentru ca am primit aceast intrebare, revin cu lamuriile omise in postul initial si anume: ce facem cu formularul dupa completare? Conform indicatiilor din site-ul de mai sus si conform legislatiei in vigoare lucrurile trebuie sa se desfasoare asa:

- Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2009!

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Ce nu este prevederea 2%?

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie!
Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata. Mai multe informatii despre rolul prevederii 2% gasiti aici.

Directionarea a 2% nu este o metoda legala de frauda fiscala! Nu aveti dreptul sa cereti nici un fel de beneficii financiare sau de alta natura organizatiei catre care ati directionat 2%.

Pe baza eficientei si transparentei ei insa puteti decide daca anul viitor va mai beneficia de prevederea 2% din partea dvs.!

Va multumesc si in cazul in care mai aveti nelamuriri va rog sa nu ezitati sa ma contactati pm.

Va rog insistent sa pastrati acest post curat, fara polemici, remarci si discutii pe marginea subiectului!!!

11 Feb 2009, 12:12

nu cumva aceste formulare, dupa ce au fost completate, trebuie depuse la Administratia Financiara impreuna cu fisa fiscala (sau o copie a acesteia) a angajatului obtinuta de la locul de munca ?
ca eu n-am gasit nimic despre asta si parca asa imi aduc aminte de anul trecut...

11 Feb 2009, 12:30

Numai in cazul in care completezi formularul 200, adica ai alte venituri. Daca ai venituri doar salarii (de la un singur loc de munca), nu e nevoie, completezi doar formularul 230. Ca exemplu, eu la fostul loc de munca aveam salariu si drepturi de autor, asa ca mereu completam formularul 200. Acum nu mai e cazul (de fapt la anul, ca acum depun pe anul trecut), salariul trecut in contract si cartea de munca este cel pe care-l primesc.

11 Mar 2009, 23:51

mai bine da-ti acesti 2% pentru SMURD

12 Mar 2009, 00:11

da-m, da-m si acolo ...

12 Mar 2009, 09:16

Domnu' Adi, nu inceta-ti sa ma uimi-ti :D

12 Mar 2009, 17:40

$1 scrie:$2omnu' Adi, nu inceta-ti sa ma uimi-ti :D

DA DA...si e-u v-oi comple-ta formularul cu 2% pt. club fo-rd. =))

17 Mar 2009, 22:25

- Trimiteti prin posta declaratiile administratiei financiare de la domiciliul dvs. sau depuneti-o chiar dvs. Termenul limita este 15 mai 2009!

V-ati adus contributia la buna cheltuire a fondurilor publice si ati contribuit la o viata mai buna in comunitatea dvs.! Pana la 31 decembrie administratia financiara va centraliza toate informatiile si va vira sumele stranse catre organizatiile beneficiare.

Ce nu este prevederea 2%?

Directionarea a 2% din impozitul pe venit nu este o donatie!
Este vorba de o suma datorata statului (ca impozit) dar puteti decide modul si cui va fi ea alocata. Mai multe informatii despre rolul prevederii 2% gasiti aici.

Directionarea a 2% nu este o metoda legala de frauda fiscala! Nu aveti dreptul sa cereti nici un fel de beneficii financiare sau de alta natura organizatiei catre care ati directionat 2%.

Pe baza eficientei si transparentei ei insa puteti decide daca anul viitor va mai beneficia de prevederea 2% din partea dvs.!

Va multumesc si in cazul in care mai aveti nelamuriri va rog sa nu ezitati sa ma contactati pm.

Va rog insistent sa pastrati acest post curat, fara polemici, remarci si discutii pe marginea subiectului!!!

va multumesc tuturor ca ma ajutati sa pastram acest topic nepoluat! pentru remarci sau alte sugestii referitoare la acest subiect va rog folositi pm-ul!!

revenind: multumesc celor care au facut deja declaratia si au trimis-o catre administratia fianciara de care apartin si multumesc celor care o vor face.

nu uitati termenul limita este 15 mai 2009!!!

01 Apr 2009, 20:42

am depus si eu astazi formularele (al meu si al sotiei) cu 2% pt. Asociatia ClubFord :)
si NU e pacaleala de 1 aprilie :D

16 Apr 2009, 20:36

am pus si eu mana in timp util pe fisa fiscala de la munca, dar am o rugaminte, ajutati-ma si pe mine sa completez formularul 230 asta.
La subpunctul 2 de la II Sustinere unei entitati...., ce trebuie trecut la Suma?
Sunt paralel cu chestiile astea si plus ca m-a luat durerea de cap cand vad cat impozit imi opresc mafiotii astia.

17 Apr 2009, 23:05

eu stiu ca acolo nu trebuie completat nimic...eu cel putin n-am completat nimic, doar datele de identificare de la pct.I, am bifat cu x casuta de la pct II.2, am pus data si semnatura :-??

21 Apr 2009, 16:49

azi am depus si eu formularul; pana la urma la suma am lasat si eu liber..Multumesc :)

05 Mai 2009, 17:33

Ma bag si eu...sper ca saptamana asta sa reusesc sa depun forumlarul.

07 Mai 2009, 14:18

pentru ca sintem pe ultima suta, facem acest post vizibil peste tot? ma gindeam la un anouncement.

07 Mai 2009, 15:10

da

11 Mai 2009, 21:34

si? cine ia atitudine? ca io nu pot sa fac asemenea vraji!!!

11 Mai 2009, 21:56

hai ca l-am facut eu, desi mi se pare putin cam tarziu :(

11 Mai 2009, 22:34

Si eu...

12 Mai 2009, 07:22

Eu am reusit sa completez formularul 230 (2% pentru Asociatie) inainte de intalnirea nationala de la Tg. Mures si sa o depun la Administratia Financiara, asa ca eu mi-am facut datoria de membru ClubFord cu succes.

12 Mai 2009, 09:54

am completat si eu declaratia, dar la posta catre ce adresa o trimit? stiu cucoanele de la ghiseu sau imi spune cineva de pe aici?

12 Mai 2009, 10:16

http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Co ... uresti.htm

12 Mai 2009, 10:36

a mei se duc la SMURD

12 Mai 2009, 10:45

K, ce legatura are cu topicul?

12 Mai 2009, 10:56

Am rugamintea catre Consiliul Director, in masura in care se poate sa centralizeze ce sume au fost virate catre asociatie prin aceasta "campanie" .. macar la nivel informativ! Multumesc.

12 Mai 2009, 15:06

Gata, am depus si eu formularul!
nu inteleg ce atata tam-tam cu smurd-ul asta. de astia ar trebui sa se ocupe statul sau macar sa se duca banii din asigurarile de sanatate.

12 Mai 2009, 17:11

Azi am depus si eu plicul in care aveam si declaratia 230 cu redirectionarea a 2% catre Asociatie. Sa vina banii! :)

13 Mai 2009, 06:30

Si din Tulcea vin 2%... (O gramada de bani :)) )

13 Mai 2009, 13:36

Am depus si eu azi hatiile.... :D... Sa vina za dollars ;)
Subiect închis