Scorpio V6 - 2400cc - 1989
Acum vreo 3 luni, neiesindu-mi o schema financiara prin care trebuia sa iau un Mondeo, si un coleg de servici avand de vanzare un Scorpio, am hotarat sa "go for it". La mine in familie toata lumea a fost pasionata de Forduri, ai mei au venit din state in '73 si au adus un Mustang cu ei, care apoi a fost vandut din pricina rationalizarii benzinei si a pieselor greu de procurat. Acea masina, un V6 hardtop, cutie automata, galbena mustar, a ajuns la un moment dat la Dem Radulescu. Nu stiu ce s-a mai intamplat decat ca cineva la un moment dat a pus pe ea cutie si motor de Aro, si apoi anul trecut a ajuns la dezmembrari. Nu mai era masina oricum, va dati seama.
Trecand mai departe la Scorpionul meu, ceea ce m-a incantat a fost faptul ca a avut un singur proprietar. Masina a fost adusa noua in Romania in 1990, dupa ce statuse vreo 4 luni la dealer. Aici a avut viata lunga si dulce in aceasta familie, cu garaj si toate cele, piese schimbate la timp, viata de huzur

Nu stiu cum se numeste varianta asta, e V6-2400cc, geamuri electrice doar fata, oglinzi electrice heliomate incalzite, ABS, trapa, AC, stiti si voi ce contine, fara computer de bord.
Are totul original, jantele, vopseaua, casetofonul, eu i-am pus doar alarma peste inchiderea ei centralizata. Are schimbate urmatoarele, cu facturi:
- diferential
- toate basculele, brate
- caseta de directie
Masina are 280.000 km, si din punctul meu de vedere mai are nevoie de urmatoarele:
- amortizoare (spatele e prioritar)
- kit ambreiaj (cumparat deja Sachs)
- gume (Dunlopurile si-au dat duhul)
- arcuri spate (cumparate deja)
Cativa o stiti deja, bag niste poze artistice la interval. Cartof, oftica-te cu plasticul tau

- KrugerBlue
- Ford Freak
- Maşina: Mondeo MK3 TDCI Wagon 2006