Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.
Subiect închis

Re: Viitor SOFER

05 Feb 2009, 22:20

Daca ai carte de service completata, masina va putea beneficia de garantia Ford internationala, care este de 2 ani.

06 Feb 2009, 07:35

Cu Focusul eu zic sa nu te grabesti, in 2010 o sa apara alt model, alte motorizari (am citit ceva despre un benzinar turbo de 1.6L la 180 CP). Daca iti cumperi modelul actual nou, o sa pierzi o groaza de bani la revanzare. Cred ca cel mai indicat ar fi sa iei un SH (nu conteaza marca), il tii un an si apoi, avand si ceva experienta, o sa poti face tu singur o alegere buna.
Bafta.

06 Feb 2009, 10:57

$1 scrie:$2ricum, pana una-alta niciunul din noi n-am vazut pe viu meganu'... 3'ul nu a aparut inca. si daca nici macar nu l-am vazut, nu cred ca e corect si cinstit sa ne lalnsam in aprecieri in privinta senzatiei de la volan.

Mergi pe autostrada A1 si o sa vezi Megane-ul in teste. L-am vazut din decembrie. Si arata foarte bine.

06 Feb 2009, 12:33

Singura diferenta majora in favoarea Megane-ului am simtit-o la antifonarea interiorului. E mult mai liniste decat in Focus.

06 Feb 2009, 14:18

aia cu piesele scumpe la renault deja a devenit un mit,asa ca cine nu are sa nu vorbeasca pana nu testeaza.apropo de comparatii...daca vreti opinii favorabile renault mergeti pe forumul lor aici suntem la noi acasa si ne facem de cap,fordul sa traiasca(apropo mie imi place laguna II dar am ales mondeo III) :D

06 Feb 2009, 14:31

nu vreau opinii favorabile despre nicio marca... vreau sa stiu exact cam ce ofera fiecare si ce probleme au. Si din ce am vazut pe diferite forumuri, am ajuns la concluzi ca nu conteaza ce marca e masina, conteaza cat noroc ai sa primesti una fara probleme + sa stii sa mergi cu ea.

06 Feb 2009, 21:46

$1 scrie:$2u vreau opinii favorabile despre nicio marca... vreau sa stiu exact cam ce ofera fiecare si ce probleme au. Si din ce am vazut pe diferite forumuri, am ajuns la concluzi ca nu conteaza ce marca e masina, conteaza cat noroc ai sa primesti una fara probleme + sa stii sa mergi cu ea.

exceptional! una dintre cele mai pertinente concluzii de pana acum!
as completa: + sa sti sa ai grija de masina

07 Feb 2009, 02:20

ferice de părinţii care au un băiat de 18 ani atât de cumpătat!

1. caroseria combi (hulită de unii p-acilea) îţi va oferi posibilitatea de a rabata scaunele din spate şi a transforma portbagajul în minigarsonieră unde poţi dormi confortabil în călătoriile lungi când nu ai parale de hotel sau să tăvăleşti gagici în condiţii net superioare decât în alte maşini! :D
2. caroseria hatchback e doar făţoasă dar destul de strâmtă.
3. caroseria sedan e clasică, se potriveşte cu orice :)
4. caroseria sport e inutilă la 18 ani... e moarte curată...
5. van, merge dacă ai mulţi prieteni şi petreceţi mult

motorul să fie mic şi blând pe maşina pe care o vei conduce în primul an

07 Feb 2009, 08:39

eu iti recomand mazda 3 . Are un aer mai tineresc si e masina de calitate, insa piesele sunt putin mai scumpe decat la cele europene.

09 Feb 2009, 20:07

Eu as lua Toyota Auris...Toyota= Design foarte rafinat atat la interior cat si la exterior, iar de fiabilitate nici nu cred k mai e nevoie sa zic..

09 Feb 2009, 20:38

Octa are dreptate . Ai grija cu caii astia sub tine .. vei fii un sofer incepator .. 100 si ceva de cai trebuie bine stapaniti ... (in cazul in care iti cumperi ceva peste 100 de cai)
Sincer , nush de ce nu iti cumperi ceva ieftin ...pana te inveti sa controlezi si sa stapanesti bine masina ( asta pe moment ..cateva luni ) si apoi ..da-o pe un Saab in cazul in care esti un tip flexibil..si aici ma refer ..esti si elegant dar iti place si stilul sport.. SAU un Golf V ... sincer pt 18 ani cel mai bine ti-se potriveste un Golf V . cu toate dotarile , negru , crom .. parca le vad pe fufe cum intorc capu dupa tine :)
Oricum sa le multumesti parintilor.. ca nu oricine poate spune ca la 18 ani isi asteapta o limuzina de 20.000 euro :)

si ai grija cum conduci .. NU uita ! da-i pedala cand simti ca intr-adevar o stapanesti ... pana atunci ..cat mai prudent ..

take care

Sebas

11 Feb 2009, 15:34

isi merita banii farurile cu xenon, care pt focus sunt ~800 si mondeo ~600 euro, in conditiile in care majoritatea drumurilor sunt parcurse pe drum de zi? Simtiti lipsa unor astfel de faruri atunci cand mergeti noaptea?

11 Feb 2009, 15:38

Farurile cu xenon DIN FABRICA sint un optional binevenit dar in nici un caz nu sint indispensabile, noaptea se vede f bine si cu cele normale; daca ai drumuri de noapte putine nu prea merita...

11 Feb 2009, 20:04

Nu ai nevoie de xenon,dar da bine,altfel arata o masina cu xenon.
Daca tot imi cumpar o masina noua si investitia o fac pe termen lung si oricum sunt dispus sa cheltui 22-25.000e,atunci,ptr. mine,ar fi de neconceput sa nu pun pe ea xenon,piele,magazie CD,jante aliaj,clima bizonala sau scaune incalzite.
Asta bine-nteles este doar parerea mea,dar totusi nu mai traim in anii '90,cand era suficient sa ai geamuri electrice si inchidere centralizata.
La mine efortul financiar si-asa va fi enorm in comparatie cu venitul familiei,dar daca tot imi cumpar ceva,macar sa-mi placa si sa fiu multumit multa vreme de scula.Ce mi-e 22.000e si ce mi-e 25.000e?
Asa ca,viitor sofer,daca poti lua xenon,ia-l ca da bine,mai ales noaptea.(senzatie majora,cu 40 la ora) :D ->Ce sa faci,sunt tanar. :))

11 Feb 2009, 22:02

$1 scrie:$2u ai nevoie de xenon,dar da bine,altfel arata o masina cu xenon.
Daca tot imi cumpar o masina noua si investitia o fac pe termen lung si oricum sunt dispus sa cheltui 22-25.000e,atunci,ptr. mine,ar fi de neconceput sa nu pun pe ea xenon,piele,magazie CD,jante aliaj,clima bizonala sau scaune incalzite.
Asta bine-nteles este doar parerea mea,dar totusi nu mai traim in anii '90,cand era suficient sa ai geamuri electrice si inchidere centralizata.
La mine efortul financiar si-asa va fi enorm in comparatie cu venitul familiei,dar daca tot imi cumpar ceva,macar sa-mi placa si sa fiu multumit multa vreme de scula.Ce mi-e 22.000e si ce mi-e 25.000e?
Asa ca,viitor sofer,daca poti lua xenon,ia-l ca da bine,mai ales noaptea.(senzatie majora,cu 40 la ora) :D ->Ce sa faci,sunt tanar. :))

Pentru cati din tinerii care primesc la majorat o masina de 20-30.000 EUR crezi ca se discuta de investitii pe termen lung???? =))

11 Feb 2009, 22:08

daca ai fi citit si in posturile anterioare ai fii vazut k e o investitie pe termen destul de lung, ~6 ani

am cautat pe net si nu am gasit nimic despre motorul de 2.0 16v cu transmisia automata A4. Stie cineva ceva despre transmisia aceasta?? nu are prea putine rapoarte?

11 Feb 2009, 22:13

Am mai citit, dar probabil mi-a scapat. In acest caz iti datorez scuze.

11 Feb 2009, 22:25

Eu sunt mai contra ca voi si spun urmatoarele:
- am mers cu laguna 2, nu m-a uimit deloc. chiar e mult sub Mondeo. Suspensii moi, motorizari medii (2.0 si 136 cai fata de 2.0 si 145 cai), mers si cu diesel .. 1.9 cu nimik spectaculos. Am si Clio in familie, sub Fiesta. Inghesuita, motorizare cam tot pe acolo (diferenta de cilindree si cu 3 cai sub), suspensii nespectaculoase. Fiesta este peste, chiar si la design.

Mai ramane sa ma "trag" cu megane ... desi m-am suit in el. Comparatia se poate face la distanta. Motoare mici, subdimensionate (1.5), suspensii rigide si totusi la stabilitate sub Focus.

Acum, cred ca la fiecare se poate nominaliza ceva in plus (gen Keyless la care la Ford abia acum exista). Mi-au mai placut fotoliile de la Laguna, dar la nivel de tolaneala. La drum virajat nu prea ajuta.

Astea sunt opiniile mele.

12 Feb 2009, 01:50

Eu as lua in calcul si o Laguna III 2.0 16v 6+1 trepte.E si mai mica decat mondeo si chiar mai ieftina.
Bine,asta doar in conditiile in care as avea deja un Mondeo MK4 2.5T si un Toyota Land Cruiser mare cu 7 locuri si motor diesel. :))
Dar serios,Laguna chiar e reusita.
La fel de bine ar putea cumpara si un Vectra 1.8,ultimele editii,la preturi de 14-18.000e si ar avea o masina prezentabila la un scor rezonabil.->cine imi cunoaste adresa de mail,stie ca sunt fost posesor de Opel si ca-mi place si in prezent aceasta marca. ;)
Oricum,eu ca prima optiune recomand Mondeo cu optionale in functie de buget si motorizare in functie de nevoi si stil de condus.
Va salut,e tarziu si vreau sa ma culc.

12 Feb 2009, 23:50

Maxy, ai spus ca autobild s-a dat cu golf 6 2.0tdi si nu au scos pana la 100km/h decat 9,8 sec.

te rog , dupa ce mai faci afirmatii dintr-alea transante si dezinformatoare care te caracterizeaza sa vii cu un link in care sa-ti dovedesti basmele.

uite test facut de autozeitung in care golf a scos 8,6sec fata de 9,3 cat declara producatorul:
http://www.autozeitung.de/vergleichstes ... =messwerte

ce spuneai tu ? ca motoarele de pe civic nu sunt cine stie ce? doamne fereste. pe ce lume traiesti?
tu ai auzit de 2.2i-cdti de la honda civic? ai auzit de 1.8v-tech
cu ce vine focus sa combata aceste motoare ? cu 2.0tdci si cu 2.0 pe benzina?

mi se face mila.

revenind la subiectul discutiei: nu-i mai recomandati unui om ce abia isi ia permisul si inca nu a implinit 18 ani, bmw-uri si ale bazaconii ca maine/poimaine il vedem la stiri.

13 Feb 2009, 03:07

Am zis ca te ignor dar nu ma pot abtine. In primul rand dragul meu drag nu exista 1.8 v tech, poate v-tec eerhh o greseala minora nu se pune. Ia vino mataluta cu 2.2 i cdti de 140 de cp(tin sa iti reamintesc ca in 99 Mercedes Benz reusea sa scoata chiar mai mult dintr-un 2.2 e adevarat vorbim de Mercedes nu de petarde ude) si pune-l nitel la o liniuta, chiar si pe bani cu un Focus si vedem dupa aia cui i se face mila.
Visul tau din tinerete Golf 2.0 tdi CR la reprize e sub "anticul" 2.0 tdci.

13 Feb 2009, 09:13

Maxy, Edit, nu incepeti si aici !!!

13 Feb 2009, 11:29

@edit: In revista timpul de accelerare pentru Golf VI 2.0TDI 140cp este dat 9,6sec. Poate este greseala de tipar (poate este 8,6, cum spui tu)
FiÅŸiere ataÅŸate
IMAG0190.jpg

13 Feb 2009, 11:58

@edit: uite cum iese vw castigator(si nu numai el) in teste link
apoi in link-ul dat de tine cum de octavia, cu aceasi greutate si acelasi motor, cutie, scoate 9.4 iar golful cu aproape o secunda mai putin?
PS: scuze de off-topic :D

13 Feb 2009, 13:41

din toate de mai sus, rezulta ca poate ca greseala "de tipar" e in versiunea electronica de fapt.
dar sigur octavia are aceeasi greutate ?

13 Feb 2009, 13:54

vezi prima linie din tabel: 1370 octavia si 1360 golf

14 Feb 2009, 00:06

Topicul a fost curatat si ramane temporar inchis pana se linistesc lucrurile
Subiect închis