ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
12 Feb 2009, 00:23
Intrebarea din titlu li se adreseaza tuturor imbecililor, cretinilor, retardatilor, inconstientilor, oligofrenilor si criminalilor care nu semnalizeaza cand schimba banda de mers, directia de mers sau cand opresc sau pleaca de pe loc.
Este chiar asa de greu de inteles ca un simplu gest are o semnificatie in afara de cea legala atat de importanta? In afara faptului ca legea te obliga sa semnalizezi in toate cazurile mai sus amintite, semnalizatul tine si de bun simt si de respect fata de ceilalti participanti la trafic.
De ce sa stea alt sofer dupa tine ca tu mergi cu 30 si cauti loc de parcare cand ai putea sa semnalizezi sa stie si el ce intentii ai si sa te depaseasca?
De ce sa ii pui altcuiva viata in pericol cand tu schimbi banda fara sa semnalizezi?
De ce sa se sperie un sofer care merge pe banda lui si deodata i se misca reperul pe care il credea fix de pe marginea drumului, adica pleaca taranul prost care nu stie sa semnalizeze de pe loc?
Este evident faptul ca nu toti soferii merg cu viteza legala sau oricum mai exista si cazuri cand se merge mai repede decat permite legea. Este chiar asa de greu de inteles ca in momentul in care te-ai decis sa schimbi banda de mers si intai ai semnalizat, cel care vine din spate cu viteza mai mare decat a ta este pus in garda si se asteapta ca se poate intampla sa nu-l vezi? GANDI-TI-VA LA MOTOCICLISTII CARE MERG CU 100 PRIN ORAS SAU CHIAR MAI MULT!
CHIAR TREBUIE SA NE OMORAM INTRE NOI PE DRUMURILE SI ASA DE RAHAT DIN TARA ASTA PENTRU CA NU SUNTEM IN STARE SA DAM DE O AMARATA DE MANETA CA SA PALPAIE UN AMARAT DE BEC???
12 Feb 2009, 00:31
vai de mine,nu mai gasesc cuvinte pentru aceste ciudatenii care cred ca maneta aia a fost pusa acolo de design.pai cum sa depuna atata efort stimabilii...,si cand le mai atragi si atentia sunt foc de suparare,chestia e ca majoritatea nici nu se asigura asta ma doare mai tare pe mine,da macar sa semnalizeze chiar daca nu se asigura...sa ne auzim cu bine
12 Feb 2009, 08:45
sigur ca da, maneta aia e doar pt papagali, adevaratii "soferi" nu se mai incurca in amanunte d-astea de doi lei...
12 Feb 2009, 09:04
Eu zic sa va faceti un upgrade la creieras ca sa le puteti citi gandurile. Astfel veti sti si voi ce intenti au.
Eu inca mai caut unde se poate face acest upgrade.
Vad ca de expertii cu masini galbene (obligati de lege) nu zice nimeni nimic. Asa ca zic eu ..... BIIIIIP !!!
12 Feb 2009, 09:15
BIIIP BIIIP BIIIP pentru ei.
Eu pe majoritatea taximetristilor nu ii consider oameni. Nu consider ca ei sunt egalii mei si nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca mine. PUNCT.
12 Feb 2009, 10:34
nu se aplica numai la taxi drivers ..se aplica la toata lumea ...in general am obs ca in trafic cei cu masini peste 30000-40000 eur au o tendinta de a excela in prostie si inconstienta ,mergand pe principiul ..."lasa ca franeaza gushterul ,,doar nu imi loveste frumusete de ....." ...e uite ieri am patit-o la Unirea ....unul cu un S 500 nou care vorbea la tel de zor si se misca ca mama mare ..a facut show si m-a porcait ca am avut tupeul nesimtit de a ma baga in fata lui ...tin sa precizez ca intre el si masina din fata lui incapeau fara probleme 2 masini ...atat de tare m-am enervat incat am lasat spatiu intre mine si cel din fata mea ,am plecat destul de tare fiind urmat de cretin ....eeeee si am trantit o frana nesimtita in bot de m-a pupucit in funduletz cu tot cu S-ul lui ......a facut spume la gura si la urechi ..singurele avarii au fost : ambele bare zgariate ...poate asa o sa ajungem sa ne facem dreptate cu ranga ,ca vad ca altceva in tara asta nu mai merge
12 Feb 2009, 11:08
Eu intreb altceva intai : de ce se dau carnetele asa usor ?
12 Feb 2009, 11:21
pai consumul neuronal/caloric este imens la apasarea manetei de semnalizare

asta din punctul de vedere al "gibonilor" din trafic
mult mai usor este vorbitul la telefon, chiar va rog sa urmariti citeva "specii" din astea, sa vedeti daca isi dezlipesc telefonul de la ureche din momentul in care se urca la volan ...
... si politia este pasiva ..... parca se iau puncte/amenda si pentru vorbitul al telefon si pentru nesemnalizarea schimbarii de sens ...
Ultima oară modificat de
isotech_ro pe 12 Feb 2009, 11:24, modificat 1 dată în total.
12 Feb 2009, 11:23
Sunt multi cei care nu semnalizeaza, am mers in spatele unui bmw (cred ca era din anii '90) vreo 15 minute intr-o zi. Si am avut destule schimbari de directie amandoi. Nu a semnalizat nici macar o data. Partea cea mai proasta este ca nu prea poate fi probata, doar pe inregistrare. Greu, foarte greu.
12 Feb 2009, 11:24
$1 scrie:$2u intreb altceva intai : de ce se dau carnetele asa usor ?
La examen iti dai seama ca toti retardatii despre care vorbim semnalizeaza, in viata reala insa nu o mai fac.
Eu as impune prin lege sa se dea un test de inteligenta serios, care sa conditioneze intrarea in examen, nu ca cel psihologic care nici nu se prea face.
12 Feb 2009, 11:39
Se mai intampla cand vine unu pe prioritate, din stanga, tu vrei sa faci dreapta sau stanga, nu conteaza, si normal, stai si astepti ca el sa treaca. Dar chiar cand ajunge in dreptul intersectiei isi aminteste (dar nu de fiecare data) sa semnalizeze si vireaza dreapta pe stradutza de pe care iesi tu. Asta mi s-a intamplat azi dimineata. Normal ca daca ar fi semnalizat din timp m-as fi dus in treaba mea, nu as fi asteptat dupa el. Si-am si tinut secunde bune in spatele meu un carnat de masini.
12 Feb 2009, 11:40
cand mai vad cate unul care nu semnalizeaza ma gandesc ca la masina lui o fii doar optional semnalul...si culmea numai masini galbene sau marci de lux (in mare parte)...

suna cunoscut?
12 Feb 2009, 11:42
$1 scrie:$2 Dar chiar cand ajunge in dreptul intersectiei isi aminteste (dar nu de fiecare data) sa semnalizeze ...
in majoritatea cazurilor nu mai semnalizeaza de loc...am fost martor la o multime de situatii d-astea
12 Feb 2009, 11:43
Si eu am observat ca s-au vandut in romania o serie de SUV-uri care pur si simplu nu semnalizeaza. Probabil e o grava defectiune la sistemul optional de intuire a manevrelor.
12 Feb 2009, 11:46
A, si mai e un tip, nu e la fel de grav, dar s-ar fluidiza mult traficul daca ar semnaliza din timp: pe o sosea cu banda comuna de mers inainte si viraj spre stanga, cel care se incadreaza pe banda din stanga ar face bine sa semnalizeze inca de cand se opreste la semafor, nu dupa ce se face verde. In felul asta nu ma mai bag ca prostul in spatele lui si ma incadrez din timp pe alta banda pentru ca stiu ca aceea va inainta.
12 Feb 2009, 11:49
$1 scrie:$2... s-au vandut in romania o serie de SUV-uri care pur si simplu nu semnalizeaza..
si au primit ca bonus centura de legare a mobilului de "chifla" care-i tine loc de cap ... dar nu o poarta ca le strica frizura "gelata" ...
12 Feb 2009, 11:58
Sint multi baieti " destepti " care vin la semafor pe banda din stinga , desi este special , cu semafor , LA STINGA ...Vor sa profite de o banda goala desi ei nu fac la stinga .... Ei bine , nu dau semnal decit in ultimul moment , imi place sa vad cum fac spume ca nu pot trece ...E banda de stinga , n-ai ce cauta acolo daca mergi inainte ...Daca sint pe banda de mers inainte si vrea sa intre de pe banda de stinga , ca a fost el destept ....numai peste mine trece .....
In concluzie , e treaba mea cind semnalizez daca fac stinga , atita timp cit m-am incadrat corespunzator .
In legatura cu cazul ca vrem sa iesim de pe o strada laterala si din stinga vine o masina , cu semala dreapta , aveti curaj , sau sinteti siguri ca va face dreapta , pe strada unde ne aflam noi , sau va opri pe dreapta , dupa ce trece de intersectie ???? daca ne lovim cine este vinovat ???? Asa ca daca vad o masina din stinga , cu semnal dreapta , poate fi coada lui 'peste in spatele meu , daca n-am certitudinea ca ala chiar face la drepta , nu trec .....
12 Feb 2009, 12:03
$1 scrie:$2IIIP BIIIP BIIIP pentru ei.
Eu pe majoritatea taximetristilor nu ii consider oameni. Nu consider ca ei sunt egalii mei si nu ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca mine. PUNCT.
Exact luni am avut o patanie cu un astfel de specimen. Eu unul consider taximetristii oamenii ce n-au chef de munca. Desigur ca sunt si exceptii printre ei, dar prea putine asa ca nu tinem cont de ele...
Deci... ma aflam pe Nerva Traian pe sensul spre Timpuri Noi si cautam loc de parcare in fata vesnicelor ruine de blocuri. N-am gasit dar in schimb am zarit un loc vis a vis. Dau semnal si astept sa treaca masinile ce circulau pe sensul meu pentru a intoarce si parca in locul respectiv. In departare, pe banda trei, venea un taximetrache, pe banda doi un alt automobil. Cat m-am uitat eu la el venea cu viteza normala iar automobilul de pe banda doi mergea mult mai incet, anavd in vedere ca taximetrist-ul l-a depasit rapid, misc putin masina si trec pe banda doi lasandu-i banda libera taximetristului sa treaca si calculand ca nu-l voi incomoda pe cel de pe banda doi, dar cand ma uit din nou la taximetrist abia se tara, semn ca-si cauta loc pe sensul opus, mi-a sarit tandara cand am vazut ca desigur nu avea semnal si nici n-avea de gand sa dea semnal. I-am taiat calea si i-am dat un claxon prelungit sa-l trezesc nitel. El a venit paralel cu mine si dadea contrariat din maini si gesticula. Am deschis usor geamul, l-a deschis si el si tipa ca un bezmetic: Ce claxonezi ba asa!? I-am raspuns prin: Claxonez ba agricultura! Pune mana pe maneta aia si da semnal in gatul... si continuarea e mai delicata.

Dupa care i-am taiat din nou calea caci locul meu de parcare era mai in spate iar el a parcat paralel cu masinile parcate deja ocupand cum s-au obisnuit toti taximetristii acea banda ca doar de aceea a taiat Negoita din trotuare sa faca parcari ca sa le elibereze o banda la taimetristi! Am coborat linistit din masina am incuiat-o, nu m-am mai dus la el sa isc vreun scandal, ci am traversat vis a vis unde aveam masina personala parcata si am plecat.
12 Feb 2009, 12:10
da asta cam asa e, chiar daca vad ca semnalizeaza, eu ies de pe straduta numai cand vad ca incetineste ca sa stiu ca intra pe strada si eu pot iesi. mai sunt care uita semnalizarea. daca el semnalizeaza tu iesi da el vine drept si da in noi, noi suntem vinovati ca nu ne-am asigurat.cand sunt la semafor nici eu nu semnalizez, sunt pe banda care trebe si gata, nu are rost sa semnalizez. mie imi place de aia care stau pe banda de mers inainte si cand se face verde ii da blana sa intre in fata mea sa faca stanga

da nu au sanse. si cel mai mult ii urasc pe aia care stau pe prima banda sa mearga inainte si este verde interminent pentru dreapta si eu tre sa stau dupa el chiar si 90 sec. si de taximetristi nici nu mai vb. n-am nici cel mai mic respect pentru ei ca nici ei nu au fata de noi. BEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEp pentru TAXI.
12 Feb 2009, 12:18
@Mircea Maximg, Legea nu trebuie interpretata dupa cum ne convine. Ca trece sau nu trece ala din dreapta e fix problema lui dar asta nu ne scuteste de obligatia de a semnaliza la schimbarea directiei, a benzilor la depasisi etc. Pana la urma e vorba de un reflex care functioneaza chiar daca e 3 dimineata si esti singur pe strada.
12 Feb 2009, 12:29
@Mircea - eu vorbeam de cazurile in care banda e comuna stanga/inainte. Daca esti pe banda speciala pt viraj la stanga e ok, poti sa nu dai semnal pentru ca pentru aia e banda, pentru a face la stanga (desi e frumos sa semnalizezi din timp).
@andu_012 - banda din dreapta in general e inainte si la dreapta, deci TREBUIE sa astepti si 90 de secunde pentru a face dreapta, chiar daca ai intermitent. Numai in cazul in care prima banda e special pentru viraj la dreapta si cineva care vrea sa mearga inainte o ocupa, numai atunci ai dreptul sa te enervezi

.
12 Feb 2009, 12:33
$1 scrie:$2Pana la urma e vorba de un reflex care functioneaza chiar daca e 3 dimineata si esti singur pe strada.
Asa si este normal, cum spui tu. Am auzit insa cazuri de oameni care nu semnalizeaza decat cand au masina in spate. Asta este total gresit pentru ca nu stii niciodata cand apare unul destul de repede incat sa nu apuci sa-l vezi si poti produce un accident.
12 Feb 2009, 12:34
Eu ma trezesc ca pun semnal si cand urc o bretea pe Podul Grand, si in principiu in alta parte nu ai unde sa te duci (acolo, sus, ma refer)
12 Feb 2009, 12:42
$1 scrie:$2Pana la urma e vorba de un reflex care functioneaza chiar daca e 3 dimineata si esti singur pe strada.
La mine reflexul asta de semnalizare functioneaza si cand drumul este
obligatoriu la dreapta, deci nu pot sa merg nici inainte, nici la stanga...am vazut ca se uitau multi la mine ca la o ciudatenie...probabil ca gandeau ceva de genul : ia uite fraierul cum semnalizeaza
12 Feb 2009, 12:43
Asa zic si eu de cei care fac ca tine
12 Feb 2009, 12:44
$1 scrie:$2a asta cam asa e, chiar daca vad ca semnalizeaza, eu ies de pe straduta numai cand vad ca incetineste ca sa stiu ca intra pe strada si eu pot iesi.
pai chiar asta e problema:el incetinise si nu stiam ce vrea sa faca. deci daca ar fi si semnalizat m-as fi putut baga linistit.
12 Feb 2009, 12:48
$1 scrie:$2sa zic si eu de cei care fac ca tine

multumesc de apreciere....am spus ca e vorba de un reflex....probabil tu esti un adevarat "sofer", .....eu raman in continuare un fraier...
12 Feb 2009, 13:01
$1 scrie:$2ultumesc de apreciere....am spus ca e vorba de un reflex....probabil tu esti un adevarat "sofer", .....eu raman in continuare un fraier...
no comment
12 Feb 2009, 13:37
am fost in Ungaria, impreuna cu un prieten si pt ca a dat un singur flash de semnalizare la iesirea dintr`un sens giratoriu. automat am fost trasi pe dreapta si s`a chinuit nenea maghiar sa ne explice ca nu am semnalizat ... la noi .... no comment
vina principala este a "soferilor", apoi intervine si vina politistilor care nu le usuca buzunarele cu amenzi.