wow! multumesc mult de interes, nu ma asteptam la asa multe raspunsuri, se pare ca nu sunt singurul atat de interesat de acest subiect. sa raspund si sa mai completez:
alexks: multumesc mult pentru lista, e un ajutor mare pentru lista noastra.
BV04EDF: nu cred ca am gemeni, nu avem prin familie, iar la echo inca e prea mic "galbenusul" ca sa ne dam seama ceva clar. oricum, ma gandeam ca sub 1000euro nu am cum sa scap.
leut27: eu am dat ultima data 80ron/consultatie, 80 echo fara poza ca nu se vede mai nimic, si 80 papa nicolau, total 240. de luna urmatoare o sa fie doar consultatia si echo deci "doar" 160, iar in ultimele luni se merge de 2 ori pe luna, iar in ultima luna saptamanal... haine, carucior si patut, cred ca iau de la sora mea, si ea are o fetita de 2ani si nu le mai foloseste. caruciorul sper sa nu fie prea greu ca atat eu cat si sotia mea avem probleme cu spatele, nu avem voie sa ridicam greutati mai mari de 5kg... si suntem tineri, dar asta e o alta poveste. cu bunicii iar e o problema, ca parintii nostri... in fine, merg duminica in obor sa cumpar un bunic ( cine nu are bunici sa-si cumpere

). dar sunt perfect constient de faptul ca avem nevoie de ajutor supimentar.
bibanu47: nu fii asa pesimist, sper sa nu ajung si eu la protv la stiri ca am strans vreo asistenta de gat... o sa avem noi grija insa si Dumnezeu sper sa vegheze.
Mihai L: si eu as fi preferat o clinica particulara, chiar daca ar fi costat mai mult, totusi e vorba de viata unui copil si pe asta nu pot pune un pret sa zic ca e prea scump; sunt din constanta si aici clinici particulare sunt foarte putine, 1-2, insa noi mergem la un anumit medic ce nu are decat cabinet particular, nu insa si clinica. deci mergem pe mana lui, ca ne-a nasit multi copii din familie si s-a purtat exemplar, a fost foarte profesionist, dar in spital. iar de venit in bucuresti unde a nascut o cunostinta si a fost foarte multumita, ar insemna sa renuntam la medicul nostru si nu vrem asta.
dtipuit: cum ziceam mai sus, daca printr-o minune isi deschide medicul clinica lunile astea, o sa mergem acolo. dar 99% tot la spital ajungem deoarece mergem dupa medic. iar la spital spagile sunt inerente... cand e vorba de viata/suferinta, nu cred ca mai stai sa te revolti ca dai si la asistenta si la portar... te revolti inainte sau mai tarziu, dar cand iti arde buza sau vezi ca ti se chinuie sotia sau copilul... bagi mana adnac in buzunar si rezolvi urgenta.
toxicristi: de site-urile mamicilor se ocupa mamica, eu sunt cu taticii mai pragmatici care sunt cu liste si cu cheltuieli
escargot : 2000 euro? ok, destul dar sunt sigur ca merita. as vrea, insa urmarim un anumit medic. tu ai fost la vreuna din clinicile astea pentru nastere? cum a decurs perioada sarcinii, v-au consultat frecvent, ati fost la un anumit medic sau doar la clinica si v-a preluat unul dintre medici? si ce nota finala ai da, per ansamblu?
verga_Cip: daca am fi stat in bucuresti, probabil rezolvam cu medicul sa vina la clinica, insa din constanta... as cere prea mult. dar incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios la clinica particulara.
in rest, in afara de nastere, cam cat costa cele necesare bebelusului in prima perioada, imediat nasterii? o suma aproximativa. ce va mai aduceti aminte

multumesc