Prezentari cu masini, poze, biografii, liste
13 Feb 2009, 22:12
Spre rusinea mea cat am avut Mondeo nu am postat aici... Era si el o masina frumoasa si foarte buna, de incredere.
Acum am il am in curte pe succesorul lui, un VW Passat din 2006, cu motor benzinar 2.0 TFSI 200 cp si cutie automata (~65.000 km).
Are toate optiunile necesare unui confort desavarsit la drumuri lungi si asta am si cautat. Cine zice ca nu are climatronic sa afle ca nu am vrut eu - sistemul Climatic e tot ceea ce imi trebuie impreuna cu trapa electrica.
Cutia este Tiptronic cu 6 viteze si este senzationala, am totusi regretul ca nu e DSG (am insa impresia ca DSG vine pe Passat cu motorul de 3.2 sau cu 4motion, n-as vrea sa spun prostii). Nu am avut nevoie nici de un motor mai mare si nici nu am simtit necesitatea transmisiei 4motion. Partea faina e ca masina vine din USA si e diferita de ceea ce se face pt Europa, ma refer aici la caroseria intarita, la carenajele de pe burta si la accesorizarea interioara, precum si la insonorizare. Acum las pozele sa spuna restul, raman pe forum din multe motive, inclusiv acela ca mai avem si o Fiesta GHIA 1.4 TDCI din 2007.
- Fişiere ataşate
-

-

-

-

-

-

-

13 Feb 2009, 23:09
E frumoasa, tradatorule

! S-o stapanesti sanatos! Pune-i un abtibild "ClubFord" pe luneta ! Neaparat!
13 Feb 2009, 23:24
2.0 tfsi yummy...frumoasa masina n-a ce spune...
14 Feb 2009, 07:35
S o stapanesti sanatos.Sa ne spui cum e fata de Mondeo.
14 Feb 2009, 08:52
multumesc. intretinerea curenta costa tot atat cat si cea pt mondeo, ma refer la consumabile pe care le schimb singur (ulei, filtre, bujii, antigel). pe strada este altceva, evident. motorul de 200 hp, cutia automata cu trei moduri si pilotul automat fac toti banii. masina ofera mai mult spatiu la interior si mai multe dotari decat aveam la mondeo. instalatia de sunet stock pentru USA e ceva diferit fata de ceea ce am vazut la passaturile europene. de la passat regret suspensiile si portbagajul enorm al breakului.
consumul e o alta poveste. NU merg foarte des si nici foarte mult cu ea la oras dar am scos un consum mediu intre 12 si 16 l/100 km in functie de ora si de zona pe unde m-am invartit. La drumurile in afara Bucurestiului se schimba situatia, am fost la ploiesti recent si la intoarcere, noaptea, mers constant pe pilot automat cu 80 km/h de la barcanesti la baneasa cu trei persoane in masina cb mi-a indicat 5,6 l/100 km. asta este probabil minimul la care ma pot astepta in conditiile in care masina am luat-o pentru concedii si calatorii in strainatate, lungi de peste 2000 km.
14 Feb 2009, 09:47
sa o stapanesti sanatos intradevar ceva foarte frumos
14 Feb 2009, 10:06
Daca nu-s prea indiscret, sunt curios cat te-a costat si daca ai avut ceva probleme la inmatriculare / omologare.
Ce taxe ai mai platit pentru ea?
14 Feb 2009, 11:21
adusa in locul in care e fotografiata (la mine in curte adica) m-a dus la 12.200 euro, fara maruntisul legat de inmatriculare. nu m-am ocupat eu de taxe, de inmatriculare si nici de omologare (sincer sa fiu nu stiu daca a trebuit, avand in vedere ca modelul se comercializeaza si la noi). 12.200 am platit in final. probleme din cate stiu nu au fost dar raman in atentia mea luminile exterioare (semnale rosii de ex) si folia de pe geamurile fata (originala vw). totul este bine cat astea raman doar in atentia mea, daca ma intelegi. garcea poate zice ca intre momentul efectuarii inspectiei rar si prezent i-am pus eu folie si semnale rosii de jmeker ce sunt. acu' vom vedea, cert este ca nu am umblat deloc la masina pt a adauga sau scoate ceva.
poate intereseaza pe cineva pretul consumabilelor, spre comparatie:
filtru ulei - 35 ron
filtru aer - 60 ron
filtru habitaclu - 35 ron
ulei castrol slxIII 5w30 - 45 ron/l (total 225)
antigel G12 - 29 ron/1,5 l (total 87)
set bujii ngk platinum - 215 ron
nu schimbam tot timpul antigelul si bujiile, btw la mondeo doar ce le schimbasem pe toate in decembrie, cam la acelasi pret. numai uleiul este dublu ca pret fata de motorcraft-ul de mondeo din cauza de brand.
14 Feb 2009, 11:31
de geamuri poate sa se lege, dar de semnale nu prea are cum.... in america semnalele sunt pe becurile de frana si sunt cu zecile in bucuresti si odata ce politia accepta sa inmatriculeze o masina din america... obligat fortat accepta si asta

in alta ordine de idei daca nu ma insel ca lumini masina ta mai este diferita la pozitiile din fata care sunt galbene, nu?
14 Feb 2009, 13:17
La 12200 EUR ai facut o afacere grozava.
S-o folosesti sanaos si sa fii atent la vitezometru, limita de viteza in oras este 30 mile / ora
14 Feb 2009, 13:29
Foarte frumoasa,si intradevar si pretul este unul foarte bun,iti urez 9999999999999km fara incidente
Sa o stapanesti sanatos
14 Feb 2009, 23:00
Masina e superba , sa o stapanesti sanatos
Cateva intrebari :
*Banuiesc ca ai facut plata integral in avans . Masina a fost adusa la comanda , cum ai ales-o ?
*Am avut un HU Sony adus din state , era totul super in afara de pasul frecventei in FM care este altul in Eu fata de USA , si toate posturile le prindea "pe langa" . Banuiesc ca e la fel si la tine .
*Ai vitezometru gradat doar in mile ?
Please ,daca mai ai poze , cu interiorul mai ales.....
14 Feb 2009, 23:29
multumesc tuturor pt urari.
@alimond: nush cum se face ca pozitiile fata sunt albe semnalele sunt galbene.
@laurentiu7: masina era deja inmatriculata cand am cumparat-o. daca nu insista sotia ca e granite green nici nu ma uitam la ea. cand am ridicat capota s-a schimbat totul. cred ca m-a ales ea pe mine, dorea sa isi petreaca restul vietii la cineva care sa nu o chinuie, sa o iubeasca si sa ii dea ceea ce ii trebuie atunci cand ii trebuie, personal (adica eu nu merg la service pt consumabile).
cu HU ai dreptate, merge numai in impar dar ceea ce ascult eu se potriveste asa ca habar nu am. cd playerul este cu 6 cd in magazie proprie. am satelite radio btw. la noi nu merge si nici nu am idee ce ar trebui sa fac sa mearga.
vitezometrul este intr-adevar gradat in mile dar am un al doilea display in kmh, plus o optiune de anuntare la limita de viteza.
@all: kickdown takes your breath away
15 Feb 2009, 16:37
foarte frumoasa masina!
SA O STAPANESTI SANATOS! SI SA TE BUCURI DE EA !
Poate ne dai mai multe detalii despre achizitie.....(ce te-a facut sa te hotarasti sa iti iei masina din state, cum ai gasit-o pe asta, cum ai procedat, cat a durat, etc...)
P.S. sticker-ul cu CLUBFORD pe luneta e MANDATORY......cum ar spune americanu'
15 Feb 2009, 17:35
foarte buna alegerea, foarte bun motorul, nu se compara cu mondeo
oricum ,vw este peste ford
16 Feb 2009, 09:56
@Emil_Greus:
la masina din state ma gandeam de cand ma sfatuise un unchi de-al meu care deja are un q7 adus de acolo.
masina am gasit-o deja adusa in ro din noiembrie, inmatricularea s-a facut in prima saptamana a lui ianuarie si apoi am luat-o. a fost o chestie de conjunctura care s-a potrivit cu intentia mea de a lua o masina adusa din state.
practic eu cautam un mondeo cat mai nou, diesel si cu cutie automata. cand am vazut-o insa pe asta nu am rezistat si am trecut peste ceea ce imi pusesem in minte la inceput. deocamdata nu am nici un regret, vom vedea pe parcurs.
a, de fapt deja imi pare rau ca m-am inscris pe forumul vw. nu pot posta de aproape o luna, nu raspunde nici un moderator acolo dar paguba in ciuperci, citesc vwvortex si acolo chiar am ce afla. pe vw scriu multi din cei care se incadreaza in profilul proprietarului uzual de passat tedeii
16 Feb 2009, 10:53
pai normal. foarte rare passaturi tfsi. 2.0 tdi este la putere in RO.
foarte bun motorul. putere mare si consum in limita bunului simt, aproape de cel inregristrat de 1,6 de la Ford.
noul 2.0 tfsi 211 cai consuma si mai putin. oare cind va face si Ford motoare?
16 Feb 2009, 14:55
$1 scrie:$2ai normal. foarte rare passaturi tfsi. 2.0 tdi este la putere in RO.
foarte bun motorul. putere mare si consum in limita bunului simt, aproape de cel inregristrat de 1,6 de la Ford.
noul 2.0 tfsi 211 cai consuma si mai putin. oare cind va face si Ford motoare?
eh uite aici muzica are dreptate maxima, de aici si nemultumirea mea fata de ford
ne laudam ca vai ce tari suntem noi si ce varza sunt vw , passaturile,
vai ce palme ne vom lua la vara cand va trece golful de 1.4 cu viteza pe langa noi sau noi o sa ne chinuim sa depasim cine stie ce junghi si ala o sa vina din spate sa te claxoneze si sa te bage in in decor
fordul fara sa imi fie rusine baga niste motoare de toata jena chiar si pe echiparile superioare
18 Feb 2009, 22:06
Un golf 1.4 T cred ca costa cam cat un 2.0 duratec... de ce nu ti-ai luat d-ala ? poate nu-ti mai dadeai palme.
18 Feb 2009, 22:46
Cornel edit: consider ca de data asta ai avut o zi proasta, pentru ca te stiu de mai mult timp pe forum... dar nu-ti forta norocul
18 Feb 2009, 23:08
usor-usor transformati thread-ul omului intr-un versus VW-Ford
pentru a cata oara ?
si...leut27, te-as avertiza eu, dar il las pe Cornel pt. ca pe el l-ai jignit
18 Feb 2009, 23:42
si....va rog insistent sa nu transformati topicul omului in acelasi vesnic VW vs. Ford
multumesc
19 Feb 2009, 21:21
frumos exemplar
22 Iun 2009, 00:01
acum am vazut scula asta...
fain motor, daca-ti permiti consumul...
eu cred ca voi calca pe urmele unui 2.0 tdi de 170 cp, chiar daca e kombi, motoru de 170 cp face toti banii.
sa ai bafta de ea.