Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Răspunde

Certificat de atestare fiscala

26 Feb 2009, 15:23

Buna ziua,

Am cumparat o masina din Ungaria de la o persoana din Romania. La primarie cand am fost sa iau numerele rosii mi-au cerut acest "certificat de atestare fiscala" de la persoana de la care am cumparat masina, aceasta fiind radiata in Ungaria si platindu-se toate taxele acolo. Fara acesta, primaria din Sfantu Gheorghe refuza sa puna o stamila. Mai exact daca cel de la care am cumparat masina (vanzatorul fiind din Targu Secuiesc) pana ce nu achitata toate taxele la el in oras daca are, eu nu pot sa o inscriu. Este normal sa imi cera acest document? Sa mai intalnit cineva cu asemenea promlema? Rog mult un raspuns.
Multumesc.

Re: Certificat de atestare fiscala

26 Feb 2009, 16:47

da, este normal. vanzatorul roman ar trebui sa-ti dea si acest certificat fiscal.

26 Feb 2009, 17:20

$1 scrie:$2a, este normal. vanzatorul roman ar trebui sa-ti dea si acest certificat fiscal.

Multumesc pentru raspus, acum sper sa rezolve vanzatorul cat mai repede acest act.

27 Feb 2009, 10:44

daca are taxele platite, dureaza 1-3 zile obtinerea certificatului.

27 Feb 2009, 14:22

$1 scrie:$2aca are taxele platite, dureaza 1-3 zile obtinerea certificatului.

Ar fi bine sa nu aibe taxe de platit, altfel pierd perioada de 20 de zile in care pot inscrie masina si cine stie unde mai ajungem cu chestia asta.

02 Mar 2009, 15:15

Si eu am aceeasi problema in Bucuresti. Mi-a cerut sa am fisa de inmatriculare semnata de actualul( eu) si fostul proprietar...Si l-am sunat si mi-a zis sa ma duc la un birou de acte auto sa mi-l faca...acum sa vad daca asta rezolva problema. Oricum mi se pare putin aiurea tinand cont ca masina avea numere de Germania cand am cumparat-o.

02 Mar 2009, 16:36

practic, e nevoie de 2 lucruri:
-fisa de inmatriculare, completata, stampilata la rubrica Vanzator
-certificat fiscal (dovedeste ca vanzatorul nu are datorii la stat)

fisa se completeaza pe la birourile de acte, apoi se inmaneaza vanzatorului care trebuie sa se duca la primaria(sau directia de taxe si impozite) de care apartine (acolo unde plateste si impozitul pt casa) si sa obtina stampila la rubrica Vanzator. cu ocazia aia, poate cere si certificat fiscal, ca tot de acolo se elibereaza

06 Mar 2009, 08:53

$1 scrie:$2ractic, e nevoie de 2 lucruri:
-fisa de inmatriculare, completata, stampilata la rubrica Vanzator
-certificat fiscal (dovedeste ca vanzatorul nu are datorii la stat)

fisa se completeaza pe la birourile de acte, apoi se inmaneaza vanzatorului care trebuie sa se duca la primaria(sau directia de taxe si impozite) de care apartine (acolo unde plateste si impozitul pt casa) si sa obtina stampila la rubrica Vanzator. cu ocazia aia, poate cere si certificat fiscal, ca tot de acolo se elibereaza

Am cerut de la vanzator certificatul de atestare fiscala eliberat de primaria din Targu Secuiesc, luni l-am primit si cand am ajuns la primaria din Sfantu Gheorghe au spus ca nu este buna foaia respectiva, desi pe foaie scrie de vanzator ca nu are nici o datorie fata de stat. Nu inteleg de trebuie un anume tipizat cand pe foaia primita scrie clar : Certificat de Atestare Fiscala. Intr-adevar nu e specificata masina, tipul si altele, scrie doar : pentru transcriere. Oricum azi sau cel tarziu saptamana viitoare sa rezolv acest act.
Oricum l-am innebunit pe vanzator cu cate telefoane i-am dat pt acest act.
Răspunde