de johnnie24 » 02 Iun 2008, 09:20
de foarte putin timp am achizionat un focus 2, si am observat ca trage un pic dreapta, motiv pentru care m-am dus la vulcanizare sa imi puna rotile de pe spate pe fata si sa mi le echilibreze. surpriza a venit cand baietii au inceput sa desfaca roata de pe dreapta spate, cand una din piulite nu vroia sa se desfaca. dupa ce au dat cu ceva spray special pentru desfacut mai usor suruburi, si dupa mai multe insistente cu pistolul cand inainte cand inapoi, au resusit sa imi desfaca piulita de pe prezon, insa urmariile au fost prezon uzat, piulita uzata.la montare nu mi-au mai pus inapoi piulita pe acel prezon intrucat au zis ei ca nu mai are rost ca oricum e uzat si trebuie schimbat prezonul, si ca nu e nici o problema daca umblu o perioada in 4 prezoane. i-am intrebat care ar fi cauza acestei defectiuni, iar ei mi-au zis ca in primul rand prezoanele si piulitele de ford sunt foarte slabe pentru jantele din tabla si ca au mai patit asemenea faze cu fordurile, precum si ca, probabil cand a fost data roata jos cei care au pus-o la loc s-au grabit si nu au infiletat prima data cu mana piulita pe prezon ci au infelatat-o direct cu pistolul si astfel au fortat filetul uzand prezonul si piulita.
adevarul e ca e plin de mecanici prosti care vor doar sa iti ia banii si fac lucruri de rahat, insa ma mira si faptul ca fordurile stau asa prost la capitolul prezoane si piulite, si mai ales ca e vb de o masina din 2006 deci cu putina vechime.
a mai patit cineva un lucru similar? daca da imi puteti spune si mie cam de unde as putea sa imi cumpar un prezon si o piulita, cam cat ar costa, si unde as putea le inlocuiesc ca ma gandesc ca nu e o procedura chiar asa simpla.
focus hatchback 1.8 tddi 90 cp...+...=cca. 116 cp / 09.2001 / frumoasa masina...... SOLD
focus 2 hatchback 1.8 tdci/01.2006/116 cp+resoftare........si mai frumoasa...si mai puternica...SOLD
audi A4 1.9 tdi /116 cp /2005....alta viata.....SOLD
NOW...Focus 2 1.6 tdci/110 cp/2006