Tocmai am vazut si eu fiesta in showroom. Primele impresii:
+exteriorul chiar este frumos. te cucereste din prima clipa.
+usile.. hm..usile nu mai sunt cum au fost... acum parca e focus nu fiesta. se vede ca au mai adaugat un rand de chedere si se simte, se aude, usile sunt mai grele, poroduc un sunet placut la inchidere (acelsi lucru si la portbagaj)
interior
+primul lucru pe care il observi este ca stai pe un scaun cu sezut moale, in care chiar incapi si culmea, ai si sustinere laterala. reglare pe inaltime se face pe diagonala acum, stil VW. Adica acum coboara tot scaunul nu doar sezutul si frumos e ca se lipeste de podea. Ajungi sa nu mai vezi decat ceasurile. (un mare plus pt fiesta)
+oglinzile mari, asta e tata.. in sfarsit vezi ceva in ele, chiar sunt mari si vezi bine doar ca.. le-as fi preferat mai sus si nu prea vezi de ele
+ volanul.. este mai mic decat actualul si are un design placut. Pacat ca pe versiunea trend nu aveau volanul in piele si parea putin cam ieftin.
+ cup holder. Dap.. acum putem tine nu 1, ci 3 cutii de suc sau 2+scrumiera. Mare plus si aici
+ schimbatorul se muleaza perfect in pumn si cursa este scurta si precisa
+ tapiseria este usor imbunatatita
+ consola centrala este f tare. o gramada de functii in meniu si arata si bine
+ semnalizator cu intermitenta. poate fi setat din meniu ca la o atingere sa semnalizeze o data sau de 3 ori ca la focus
Minusuri
-cam mult plastic. Desi de calitate, masina e cam plina de plastic pe versiunea trend. Cand vezi sportivul de afara te astepti ca la interior sa gasesti o masina la fel de frumoasa la interior. Plasticul aduce a Renault.

mare minus aici. f mare. astept un titanium/ghia
-cum am spus, oglinzile sunt mari dar parca nu sunt bine pozitionate si nu mai vezi mare lucru prin gemuletul din colt
- spatiul pt pasagerii din spate pt picioare parca a scazut
- torpedoul este mai mic si ... nu imi aduc aminte sa fi vazut o lumina in el. este ca acesta actual, detasabil.
- ceasurile sunt frumoase, dar cam simple. ai 10 numere, 3 ace si atat. si sunt mai mici decat in poze sau decat m-am asteptat eu
-lipseste ceasul sau indicatorul temperaturii motorului - eu chiar ma uitam la el si nu o calcam pana nu ajungea temperatura la mijloc
- pedalele parca sunt cam apropiate si par ieftine
- navigand prin meniu, cand am vrut sa apas pe sageata sus am observat ca ma lovesc de butonul ok. si trebuie sa apas cu unghia pe langa buton. pacat! mare pacat.. se putea face un buton mai lung si eu am si degete de domnisoara.
- de asta mi-am adus aminte vorbind cu jinxie - 6 boxe cu 4 in standard.. da.. 4 pe fata.. in spate liniste
- lumina interioara. a aparut o lampa dintr-un plastic mat. o prefer pe actuala care este fina la atingere si putin clara. cea de pe noua fiesta pare din nou dintr-un plastic ieftin. e ceva lipit de plafon, nu mai este in relief.
Overall - 7/10 Exteriorul este foarte reusit si nu am nimic de reprosat. Din pacate la interior va trebui sa astept ghia/titanium/S ca sa ma lamuresc. Pt trend este sa zicem suficient la banii pe care ii dai. aprox 13 000 1.4 diesel dar fara mari dotari exterioare sau interioare. In schimb 1.4 benzina cu jante de aliaj, faruri de ceata, geamuri fumurii, clima automata, destul de bine dotata. Ambele au oglinzi electrice. E un pret corect dar pt mine interiorul m-a lasat indiferent. contrastul dintre inovatie, nou si plasticul urat este f mare.
Bafta! - poze nu am. Poate fac cand ma duc la un drive