Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
01 Mar 2009, 17:18
O intrbare pentru cei care cunosc putina mecanica. Se poate schimba volanul si pedalele de pe dreapta pe stanga la o masina adusa din Anglia? Am vazut niste preturi pe net la masini acolo, si ma bate gandu sa ami aduc un focus sau un mondeo, daca se poate face schimbul si daca este rentabil bineinteles.
01 Mar 2009, 17:21
Eu consider ca ar fi mult prea costisitor si complicat ca sa merite...Cred ca dai pe modificari inca o data pretul masinii
01 Mar 2009, 17:46
Povestea OctavianC aici:
viewtopic.php?f=108&t=25261#p360598 despre conversia masinii
01 Mar 2009, 18:08
Eu ma gandeam sa incerc eu sa fac conversia. Putina mechanica stiu si piese de care ar fi nevoie se gasesc. Asa probabil ar fi rentabil. O sa fac niste calcule mai intai de toate. Nu vreau sa trebuiasca sa invat sa conduc din nou, pe cealalta parte
01 Mar 2009, 19:26
Necesita:
1.caseta directie,
2.planseu bord,
3.instalatie electrica fata[sau o prelungesti],
Astea ar reprezenta subansamblurile esentiale,dar cand te apuci,mai observi si alte maruntisuri.
Personal am modificat un Ford Transit salvare,era donat de Anglia,la spitalul "Caritas" din Rosiori de Vede,jud.Teleorman si am lucrat din plin,vreo 10 zile.
02 Mar 2009, 15:10
Pe langa ce a spus bibanu mai trebuie sa muti pedalierul evident, cu sistemul de la pedala de frana, si sa schimbi panourile de usi ca sa muti comanda la geamuri si oglinzi electrice pe stanga.
Eu cred ca daca esti cat de cat priceput cu maximi 1000 E modifici un Focus sau un Mondeo care il iei de acolo cu 1000 de lire maxim si ajungi cu el in 3000 max. Eu m-as baga la un proiect de asta.
02 Mar 2009, 15:37
comenzile electrice sunt cea mai mica problema....mult mai nasol la sistemele fixe gen directie, frine.
Si cu putin ghinion trebuie schimbat si ceva pe la cutia de viteze.
02 Mar 2009, 19:51
Din cate stiu eu cutia e la fel. Cred ca cel mai complicat ar fi sistemul de franare si ansamblul pedalier. Oricum, daca faci treaba personal si nu mai platesti un mecanic 1000E sa o faca ar trebui sa fie rentabil. Cred ca la 3500-4000E te ai alege cu o masina brici.AHHH am uitat de nemernicia de taxa sau bir cum io mai spune. Da oricum in germania sau franta nu iei cine stie ce la bani asti.
02 Mar 2009, 20:44
Mergi la Ruse,ca e aproape,ieftin si se poarta.
Acceseaza site.ul
http://www.mobile.bg
02 Mar 2009, 21:04
Trebuie sa-i schimbi si farurile! S-au macar dispersoarele, dar cred ca e mai greu...
02 Mar 2009, 21:08
Ai perfecta drepate,scrie clar in lege,ca se schimba farurile,datorita spectrului care il formeaza.
03 Mar 2009, 15:28
Ei ca sa economisesti niste leuti poti sa imprumuti farurile de la un amic care are aceeasi masina pina treci de rar
09 Mar 2009, 17:20
@john1234: Si dupa aceea ii va orbi pe toti de pe partea stanga si marginea drumului nu o va vedea.
- Fişiere ataşate
-

-

- headlamp-low-beam.png (10.01 KiB) Vizualizat de 2886 ori
Ultima oară modificat de
titocus pe 09 Mar 2009, 17:27, modificat 1 dată în total.
09 Mar 2009, 17:25
Ne interesam din ce localitate este si evitam zona.
09 Mar 2009, 17:28
In imagini e varianta pt. volanul pe stanga, la varianta cu volanul pe dreapta e exact invers.
09 Mar 2009, 23:31
In plus si manetele de semnalizare si stergatoare sunt pe invers si trebuie schimbate
10 Mar 2009, 01:47
$1 scrie:$2n plus si manetele de semnalizare si stergatoare sunt pe invers si trebuie schimbate
Zau? Si atunci toate blocurile de lumini pentru masina mea de pe ebay.co.uk de ce arata ca al meu? ca doar nu s-or monta pe dos....
10 Mar 2009, 06:36
eu am fordul cu volan pe dreapta si ma descurc foarte bine in trafic. farurile nu trebuiesc neaparat schimbate exista niste folii care se lipesc pe geam si schimba directia fascicolului de lumina. in rest nu am si nu am avut probleme.deci nu vad care ar fi problema cu pozitia volanului.
10 Mar 2009, 08:17
Cea mai mare problema este la depasiri. Cit de mult trebuie sa iesi pe contrasens ca sa te asiguri ca poti sa depasesti un camion?...
11 Mar 2009, 08:59
$1 scrie:$2n plus si manetele de semnalizare si stergatoare sunt pe invers si trebuie schimbate
NU, nu sunt. Farurile pot fi reglate, il cobori pe cel din stanga la maxim si cel din dreapta il ridici si mai faci niste ajustari. Singura chestie care nu prea se poate face si nu merita sa te obosesti cu ele sunt stergatoarele de parbriz.
11 Mar 2009, 17:51
Am avut ocazia sa vad si sa modific cateve masini cu volanul pe dreapta,comenzile de pe gidajul volanului,sunt aceleasi,sigurul lucru care mi.a luat mai mult,a fost instalatia electrica,deoarece nu am gasit,la acel timp si am fost obligat sa patrez mufele si sa tai toata instalatia,adaugand fire,pentru a muta totul pe partea stanga.Stergatoarele au ramas tot asa,am inlocuit doar caseta de directie si planseul bordului.
11 Mar 2009, 19:12
Da la stergatoare ce este diferit? Ca din cate am vazut tot asa sant. sau o fi si alea pe invers??
11 Mar 2009, 19:45
Nu sunt la fel,pleaca invers si nu sterge bine zona de vizibilitate.