Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Reguli forum

Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.
Răspunde

Se aprinde martorul de ulei dupa ce se incalzeste motorul...

16 Mar 2009, 13:21

Salut, am si eu un ford focus, 1.8tddi 90cp din 2001, si am de aprox o luna o problema...dupa ce motorul ajunge la temperatura optima de functionare, si accelerez mai brusc, sau franez palpaie martorul din bord de la ulei, uneori sta mai mult aprins, dar daca o las pe liber, dupa cateva secunde se stinge...a mai avut cineva problema asta? ...stie careva unde se afla sonda de presiune, as schimba-o, poate de la aia e....mi-e sa nu fie pompa de ulei....astept sugestii, mersi anticipat..

Re: Se aprinde martorul de ulei dupa ce se incalzeste motorul...

16 Mar 2009, 15:41

Dar nivelul de ulei in baie l-ai verificat?

16 Mar 2009, 19:26

Pare mai degraba o problema de contact. Daca nivelul de ulei e ok si masina se comporta normal verifica sonda si conectica ei. Succes !

16 Mar 2009, 23:21

nivelul de ulei este OK, uleiul folosit are cam 1200km, deci nu are cum sa fie uzat, este ulei Ford 5W30....stiti cumva unde se afla sonda aia de presiune, ca m-am uitat si nu am gasit-o nicaieri....daca voi credeti ca e problema de contact, nu inteleg de ce face asa doar cand e motorul cald........mai astept pareri, si mersi celor care au raspuns/....

21 Mar 2009, 20:16

In locul unde e sonda se pune un manometru si se masoara presiunea de ulei. :)
Ca sa fi sigur ca nu ai probleme cu pompa de ulei fa ceea ce scrie mai sus cu un rand.
E pacat sa nenorocesti motorul...

22 Mar 2009, 19:01

mersi mult de sfat, am schimbat sonda si e OK, dar preventiv o sa fac si aceasta masuratoare....mersi;)

01 Iun 2010, 15:33

Salut! Ai mai avut probleme cu martorul de ulei? Eu am un Focus II care are aceleasi simptome acum.
Mersi anticipat!

02 Iun 2010, 10:21

Citeste ce a scris titocus!! E foarte bun sfatul lui!
Răspunde