Impresii de calatorie cu ...ford focus 1.6tdci 90 cp
masina am comandat-o la sfarsitul lui august 2007 si mi-au livrat-o bdt-ul in ultima decada a lui noiembrie 2007.
este un focus hatch trend collection 1.6tdci de 90 cp si pe langa dotarile specifice ale acestui nivel de echipare:
-climatronic pe doua zone,
-airbaguri forntale si toracice pt pasagerii din fata
-cruise control
-comenzi audio pe volan
-volan "in piele"
-faruri de ceata
-geamuri electrice fata
-bancheta rabatabila fractional
-roata de rezerva de dimensiune redusa
-computer de bord
am mai adaugat platind, urmatoarele optionale:
-vopsea metalizata Aquarius
-jante de 16 inch design Y
-ESP cu controlul tractiunii si discuri pe puntea spate
-MP3 player Sony cu 8 boxe
-airbaguri cortina fata spate
-scaune fata incalzite
-parbriz cu degivrare electrica
-geamuri electrice inclusiv pe spate cu inchidere din telecomanda
am primit ca si discount:
- alarma cu cheie escamotabila
-senzorii de parcare spate cu display montat deasupra oglinzii.
singurul lucru pe care il regret ca nu l-am comandat la masina asta a fost bluetooth-ul care mai costa aprox 300 euro DDP. pe vremea aia nu condusesem niciodata masina cu bluetooth si nu constientizam confortul ce il asigura acesta. acum , daca ar mai fi sa-mi cumpar masina noua as plati oricat pt bluetooth. improvizatiile afertmarket nu ma intereseaza.
regret de asemenea lipsa senzorului de ploaie , senzor ce nu exista in echiparea standard a masinii si nici nu exista in lista de optionale
am mai adaugat ulterior achizitiei:
-bolturi antifurt pt roti originale Ford
-bavete fata/spate pt noroi originale Ford
-covorase de cauciuc aftermarket
-anvelope de iarna dunlop Wintersport 3D (referinta in materie)
-detector de radar Beltronix RX65
urmeaza pe la inceputul lui mai:
-folie Lumar fata/spate cu un nivel de transparenta de 30-35%
daca reusesc sa vand anvelopele de vara cu care a venit masina in dotarea standard (Pirelli P7):
-in martie voi cumpara un set de anvelope de vara Bridgestone Potenza RE050A(una din referintele in domeniu)
in general sunt multumit de masina, cu unele mici exceptii ce tin de atentia pt detalii aratata de producator si mai putin de calitatea subansamblelor(turbina, amortizoare, bucse, directie, injectoare), acestea dovedindu-se fiabile.
pana acum cand masina are 22.500 km nu am avut decat mici probleme si nimic de ordin grav:
-de doua ori mi s-a ars becul de faza scurta la farul dreapta
-mi s-a ars becul de pozitie la farul dreapta
-ceva greierasi dar f discreti
-maneta de viteze mai face figuri la intrarea in treapta a 3-a ( una din 100 de incercari)
-se cam exfoliaza vopseaua pe la diverse locuri
-la motor, este un racord intre doua furtune care se umezeste cu ceva ulei din cauza neetanseizarii perfecte a racordului.
pt ca asta este singura poza pe care o am cu masina, o atasez pana voi mai face altele
-
edit - 1nsane Member
- Maşina: BMW 520xD G30