de Gigistagiaru » 12 Mar 2009, 22:40
Am facut un drive-test cu FF 100Cp Trend si noua Corolla in varianta de echipare Luna, din pacate , doar pe dieselul de 1.4L. Din acest motiv o comparatie dpdv al dinamicii nu se prea poate face.
Ca tinuta de drum mi s-au parut a fi comparabile, cu un usor avantaj pentru Ford ce are o suspensie mai "blanda".
Ca antifonare, desi forumul Toyota pare a sustine contrariul, mi s-a parut dieselul Corollei extrem de silentios pentru cei 18.000 de km avuti la bord ca masina de test.
Spatiul interior pare superior in Corolla, dar aici s-ar putea sa gresesc.
Portbagaj mult mai mare la Corolla, fapt normal pentru un sedan fata de un hatch.
Calitatea materialelor la interior mi s-a parut cam la fel, dar executia generala a interiorului la Ford e mai buna. Totusi Corolla mi se pare mai "tinereasca", mai "aerisita" in ce priveste ambianta si comenzile.
Nu mi-au placut la Corolla difuzoarele plasate "in capul" pasagerilor din spate, vizibile din interiorul portbagajului, modul de imbinare al unor table din compartimentul motor si portbagaj.
Parca din dorinta de a reduce costurile, Corolla a facut rabat la soliditate; Fordul pare mai "inchegat" si solid. Nu stiu cum sta noua Corolla la EuroNCAP dar ea pare mai firava decat Fordul (sigur ca e si aceasta o parere subiectiva in lipsa unor teste reale...).
Ca dotare Luna mi se pare peste Trend: are 9 airbag-uri, A/C automat, faruri de ceata.
La pret, Corolla Luna este putin peste 14.000 Euro cu TVA, iar Trendul, din cate imi amintesc, e ceva mai scump.
Daca fiabilitatea noii Corolla ar fi la acelasi nivel cu precedentele generatii, ea fiind si ceva mai mare si mai bine dotata, la pret putin mai mic decat Focus, cred ca poate fi preferata acestuia din urma de cei ce cauta mai ales confort/spatiu si nu performante dinamice.
Fordul Focus, cu motorul de 1.6, are un cuplu mai bun si ar trebui sa fie alegerea celor ce iubesc modelele mai compacte si dinamice. Parerea mea.