ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
30 Mar 2009, 17:24
deci primul pas ar fi renuntatul la spalatul masinii asa des.....
OK....urmatorul ?....ar putea fi renuntatul la a face plinul de benzina
30 Mar 2009, 18:13
eu unu as renunta cu greu, dar as renunta si as trece pe masina parintilor, daca e o vindem si pe aia si as trece si eu pe moto.
30 Mar 2009, 18:43
Eu unul am renuntat pentru o perioada de 4 luni la ambele masini si am mers cu tramvaiul la serviciu.
Dupa 4 luni am tras linie si am constatat:
1. Inghesuiala, haine rupte, coborari la statii ulterioare nevoilor mele din cauza aglomeratiei, mirosuri, gripe, viroze, injuraturi, crize de nervi etc . in tramvai.
2. Cand mai aveam treaba in oras trebuia sa vin acasa dupa masina.
3. Ma duceam de regula la supermarket numai in week end.
4. Masina se degradeaza fie ca merge fie ca sta in parcare.
Concluzie: Am revenit la masina, care, DA, are costuri mai mari, dar te simti cu mult mai bine ca-n tramvai. Este adevarat ca vara ar fi mai bun un motor, dar la ce benzi inguste avem, si la cum merg unii soferi, motorul este un risc mare.
31 Mar 2009, 11:03
eu cred ca problema este la motociclistii care merg intre benzi, printre masini. de aceea nu sunt vazuti din timp.
31 Mar 2009, 11:18
$1 scrie:$2eci primul pas ar fi renuntatul la spalatul masinii asa des.....
OK....urmatorul ?....ar putea fi renuntatul la a face plinul de benzina

been there, done that! nu am mai facut plinul eheheee...de mult timp. la fel cu spalatul.
o spal cand merg la parinti, moca
si in fata blocului
31 Mar 2009, 12:04
nici eu nu am mai facut plinul de anul trecut...alimentez cam de 50 lei in medie (are efect psihologic, am impresia ca ma costa mai putin benzina lunar)
niciodata nu calculez lunar cat ma costa benzina - m-ar deprima asta
la spalatorie cam o data pe saptamana - nu pot rezista tentatiei de o vedea curata, chiar si cateva ore

(interiorul il fac mai rar sau il fac singur)
La rata masinii mai sunt ajutat asa ca, cheltuielile cu ea imi mananca cam 40% din salariu. Daca as plati eu toata rata cheltuielile ar reprezenta cam 60% din salariu.
Inca supravietuiesc crizei
Daca as vinde masina as pierde si cateva locuri de munca la care ma bazez pe masina pt a ajunge
31 Mar 2009, 13:29

:)
i-am facut plinul acum 2 saptamani, am avut un drum spre tulcea,
este insa nespalata de vreo 4 luni
31 Mar 2009, 14:10
Eu prefer decât să fac n drumuri la benzinărie să mă mânjesc de motorină de pe pistol și să văd fața puhavă a vânzătorului de la OMV sau a sclavilor care spală mașini ...decât asta prefer să fac plinul.
31 Mar 2009, 15:21
nu am reusit sa inteleg ce ai vrut sa spui de fapt!
04 Apr 2009, 01:42
Eu am trecut de la spalatoriile clasice la cele gen OMV si Petrom, cu 5 lei imi spal singur masina... insa saptamanal ca daca o las mai mult, nu`mi ajunge o singura fisa
09 Apr 2009, 19:02
off.
acum 2 ani am cumpara focusul din semnatura,cu banu jos,serviciul era servici ,ce sa mai mergea treaba.dupa doi ani adika din ianuarie toti bani citigati de mine sau dus in masina (asigurare rovigneta schimat distributieetc)acum am fost la service sa o vad k e la vopsit.o vopsesc ii schimb spoiler fata oglinzi si alte nimicuri(casco Omniasig)dar a aprut o problema iarasi k trebuie sa imi platesc casco pina la sfarsitul anului,k reparatia costa peste suta de milioane+franciza 100e+k bara fata vine fara bandouri grila si alte chesti si imi mai comandat si proiectoare.si k sa fie treaba buna masina are 120000km si ii trebuie ulei si filtre si mi se mai arse un xenon .din ianuarie muncesc pt masina si mai imi trebuie vreo 2 luni sa imi revin
scuze dc nu m-am facut inteles
09 Apr 2009, 19:08
poza din avatar e decind am cumparat masina si acum pun una recenta
- FiÅŸiere ataÅŸate
-

09 Apr 2009, 21:59
$1 scrie:$2A, eu as renunta. Si trec pe moto

E mai ieftin la toate

Evident, daca esti singur...
Ai vreo solutie moto acceptabila in cazul meu, cu nevasta si doi copii mici?
09 Apr 2009, 22:20
refinantarea ar fi primul pas.
pasul doi ar fi o masina de categorie mai mica sh.
pasul trei ar fi o trag pe dreapta si merg cu tramvaiul (desi sincer urasc majoritatea chestiunilor legate de mijloacele de transport in comun...).
in ultima instanta as vinde-o.
daca insa ar fi motiv de urgenta, sanatate, etc..la ce mi-ar mai folosi masina? la nimic. banii insa ar putea fi folositi pentru ameliorarea problemelor. in fond banii ii poti reface la un moment sau altul, deci si o masina ti-o poti permite mai tirziu functie de citiva parametri, dar sanatate/viata...astea nu pot astepta, never!
10 Apr 2009, 06:50
$1 scrie:$2
$1 scrie:$2A, eu as renunta. Si trec pe moto

E mai ieftin la toate

Evident, daca esti singur...
Ai vreo solutie moto acceptabila in cazul meu, cu nevasta si doi copii mici?

Motocicletă cu ataş
10 Apr 2009, 23:59
intr-0 zi vom renunta la toate lucrurile de pe acest pamant printre care si masina ,daca ai
15 Apr 2009, 14:21
buna asta

pana atunci eu unul n-as vinde-o nicicum. ma doare cand dau o treime din salar pe leasing, da asta e. fiecare decide daca merita sau nu.
ps. la femeie ati renunta ? cred ca ea ne costa cel mai mult pana la urma
15 Apr 2009, 14:28
asta cu femeia e si mai buna