se pare ca nu sunt asa multi pasionati de scufundari pe aici...
eu am facut mult timp inot, a fost si este sportul meu preferat. m-am lasat din motive medicale (otite cronice care se acutizau la fiecare la fiecare intrare in apa). nici la plaja nu prea mai mergeam din cauza aceasta, ca nu imi place sa stau pe nisip fara sa intru sa inot.
din iarna asta insa am descoperit mai multe magazine dotate destul de bine in constanta, si am inceput desi era februarie sa ma pregatesc (asa fac oamenii destepti cica, vara sanie si iarna caruta

)
intai - dopuri pentru urechi, pentru inot. nu se intra cu ele la adancime.
niste ochelari de inot speedo, destul de buni in testele mele.
clip de nas, dar nu prea il folosesc.
de cateva zile mi-am luat si un set de snorkeling, mediu dpdv calitativ, tub cu varf anti-val si valva in caz ca a intrat apa, si ochelari scafandru tip masca. sunt foarte incantat de set, si in ultimele zile 1-2 bai in mare fac zilnic.
cine zice ca nu are ce vedea in marea neagra, nu a intrat sa vada. azi, la cazino mamaia, la apa de 1,5m, in aglomeratie, nu in scufundare ci snorkeling, am vazut o gramada de pesti (si mici si mari), crabi fara numar, pui de crabi bagati in cochilii de melci care alergau ca bezmeticii si se ascundeau in nisip, nu mai zic de meduze comune, insa si 2 meduze cu o forma de carte, iar pe margini aveau toate culorile curcubeului ce apareau ciclic (am inteles ca sunt niste mici descarcari electrice). astea toate, repet, in aglomeratie. inchipuiti-va ce se poate vedea intr-o zona mai departata de mal, sau pe langa vreo epava, la o adancime mai mare.
binenteles, mizerii in apa de nu va puteti inchipui ... pahare si cutii de bere, cutii de iaurt de 500ml si 1l, cutie de pizza, cioburi, plastice de la diverse inclusiv pungi de chipsuri. no comment.
am fost la scufundare acum cativa ani, pentru vreo 45 de minute, cu echipament integral, si un mic curs. mi-a placut enorm, insa nu imi permiteam atunci sa mai merg. acum insa parca o scufundare tot as face saptamanile urmatoare. imi caut un partener si apoi o firma. am adrese de unde putem cere oferte, sunt o gramada de locatii pe litoral interesante.
de exemplu
http://www.scufundari.eu/images/harta/harta_mare.html si puteti da click pe harta pentru mai multe detalii.
sper sa mai fie cineva pe receptie sa mai vorbim si noi de universul acvatic, de echipamente pentru amatori, de locatii, si poate pun poze cei care sunt dotati cu camere subacvatice!