Versus

Dodge Avenger vs ...

Care e mai buna? Comparatii intre diverse modele/marci de autoturisme.

Dodge Avenger vs ...

Mesajde chiar_el » 18 Feb 2009, 00:38

http://www.dodge.ro/avenger/offer.html
Ce ziceti de oferta asta?
AVENGER SE 2,0L (Transmisie Manuala 5 trepte) 18.599 euro cu TVA (pret de lista)
AVENGER SXT 2,0L CRD (Transmisie Manuala 6 trepte) 21.478 euro cu TVA (pret de lista)
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Re: Dodge Avenger vs ...

Mesajde Alma » 18 Feb 2009, 00:41

Astia vad ca-s cu chrysler-ul... au si ei ca aia "economicul V6"? :))
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde forbidden27 » 18 Feb 2009, 01:25

Pare tentanta oferta, masina e frumoasa, dar cred ca mai repede ar trebui sa te interesezi de pretul consumabilelor si reteaua de service-uri.
BTW, unde sunt facute modelele astea?
-Ford Kuga 2.0Tdci 180 CP; Titanium, Ruby Red, 2016
-Ford Mondeo MK4 1.8Tdci 125cp Trend, 2008
-Ford Focus MK2 1.6 Tdci 90cp, 2007
-(Ex) Ford Sierra 2.0 1985 aka Logan Killer
-Thunder Tiger MTA-4
-Losi XXL2
forbidden27
1nsane Member

Maşina: Mondeo MK4, 1.8TDCI, 125 Cp, Trend
VIN: WF0DXXGBBD8G04304

Mesajde chiar_el » 18 Feb 2009, 12:21

Nu am de gand sa-mi iau un berbec :) Astept sfarsitul de an si reducerile enorme de atunci :D (datorate crizei) sa-mi iau noul mondeo :D Dar vazusem oferta asta si v-am aratat-o si voua. Service se face in reteaua de importatori, adica Jeep/Chrysler/Dodge/Mercedes Benz. De facut cred ca e facut in US, ca ziceau ceva de taxe vamale 10%
Ca sa intelegi ca esti prost trebuie totusi sa-ti mearga mintea
Nota: nu lasati cheia in portbagaj deoarece este necesara la deschidere. (instructiuni de utilizare Logan, pag 3.17)
chiar_el

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05XXGCC5GL85496

Mesajde DanielArdelian2 » 18 Feb 2009, 13:40

Faina masina, grozav pretul, dar am foarte mari dubii in privinta fiabilitatii acesteia in conditiile din Romania (carburanti, drumuri, praf, trafic).

Am condus in SUA un Dodge Caliber. Frumusica la interior, confortabila, spatioasa. Avea insa cateva chestii extrem de enervante:

- directia era foarte amortita, foarte moale, fara nici un fel de feedback, parca era masina teleghidata
- suspensii moi, se inclina destul de tare in curbe sau la manevre bruste pe autostrada
- avea cutie automata iar motorul, cand calcai acceleratia la podea, parca te intreba "Are you sure?" si abia apoi incepea demarajul, destul de domol
- vizibilitate in spate foarte proasta, unghi mort destul de mare.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Jerdea » 18 Feb 2009, 23:23

E una rosie parcata pe Sebastian , aproape de intersectia cu Rahova ... e cam uratica masina sincer sa fiu... ca sa nu mai zic ca la motorizari cam lasa mult de dorit .
-Ford Mondeo Mk4 2008 Trend
-Dacia Logan Van 1.6
Jerdea
Member

Maşina: Ford Mondeo 2.0 TDCI 140 cp

Mesajde robertt2010 » 10 Apr 2009, 01:21

salutare. sunt posesorul unui dodge avenger 2.0 crd cu 140 cp si cuplu de 310 nm. masina este aproape full (nu are: navigatie, lcd spate si trapa dar avind in vedere ca am primit masina ca fiind de serviciu....nu ma deranjeaza).
o sa fac o caracterizare a masinii in limita priceperii mele in conditile in care nu sint genul "stie tot" sau masina mea e cea mai tare.
materialele din interior sint de proasta calitate, plastice...partea buna este ca nu zdrangane absolut deloc (am 40.000 km cu ea). are spatii de depozitare si racire a dozeler (4 doze mici de racoritoare + 1 care si incalzeste) care mie imi este foarte util. ac-ul isi face foarte bine treaba. directia este foarte buna, iti permite sa faci viraje foarte strinse la viteze superioare chiar si atunci chid faci o evitare puternica la viteza mare cu frina calcata puternic(articulatia nu este deloc moale cum spunea cineva mai sus, ba din contra este extrem de rigida si foarte foarte stabila). demarajul este slab cind vorbim de 0-100. daca vorbim de efectuarea unei manevre de depasire se cam schimba treaba, masina devine mult mai nervoasa intre 80-180 km/h ma bag in depasiri care in mod normal stringi din bu.. daca stai in dreapta dar constati ca nu e deloc asa (asa m=a dus pe mine capu` sa ma exprim). dupa mine cea mai importanta perioada de accelerare este 80-140 iar masina asta isi face f bine treaba in acest segment. trebuie sa aduc in discutie si consumul mixt bun zic eu de 6.4-6.6 si nu depaseste acest barem (mentionez ca am un stil de condus destul de sportiv, permanent ac). sistemul de sunet este bun, meirta sa iei optiunea boston(parerea mea). pozitia la volan este foarte confortabila si iti creaza o senzatie de siguranta. am inteles ca are nu stiu ce amortizoare care in caz de impact reduc intr-o oarecare masura socul (sper sa nu testez asta). lucrul care ma nemultumeste la ea cel mai tare este distanta de frinare. va spun la modul celmai serios ca un logan cu abs se oprestemult mai repede. in rest este o masina ok care isi merita banii in totalitate. daca ai ceva bani in plus si crezi ca merita te bagi la un audi a6 si se schimba calitatea materialelor dar se schimba si pretul. exteriorul nu vreau sa-l aduc in discutie pt ca gusturile nu se discuta (mie imi place enorm). gropile le abordeaza foarte bine avind rotile de 18 nu prea simti nimic. drumurile cu denivelari gen alexandria-turnu magurelese sau cele din olt, dolj si asa mai departe nu te impiedica sa mergi cu viteza ridicata.
sistemul handsfree este de rahat, trebuie sa tipi ca sa te auda ala cu care vorbesti.
motorul este zgomotos la viteze de peste 3600 rot/min ceea ce inseamna cam 170km/h
in ceea ce priveste antifonarea masinii eu zic ca este un succes. poate fi comparata cu mertzu`. ;)

Nu recomand motorul de 2L benzina. are un prieten si va pot spune ca este foarte puturos iar consumul in oras depaseste 15l la 100 km. si cel extraurban e mare dupa parerea mea (8,5-12)

sper ca cele spuse de mine sa va fie de folos. in cazul in care am omis lucruri importante va rog sa imi spuneti.
toate cele bune
robertt2010
Incepator

Maşina: dodge avenger 2.0 crd full

Mesajde robertt2010 » 10 Apr 2009, 01:29

am uitat sa va propun in cazul in care doriti o comparatie directa intre ford si dodge, sint dispus sa ne intilnim. nu intelegeti prin asta provocari de genull curse de masini ca nu ma bag :)
va salut
robertt2010
Incepator

Mesajde Mircea Maximg » 10 Apr 2009, 07:19

Am vazut cum arata un posesor de Dodge Avenger . Prietenul meu si-a luat asa ceva ! :-O Pina acum n-am reusit decit sa vad masina pe exterior si sa schimbam citeva vorbe .... Cert este ca ma asteptam sa fie tot un rinjet de satisfactie pt achizitie :D si el era " plat " ! :-/ Atit ce stiu , masina este luata cu 10 mii km , n-a spus pretul , dar se pare ca foarte mic ( undeva spre jumatate !) . In citeva vorbe schimbate , nu parea prea multumit de ea , nu in sensul ca ceva nu merge , ci pt faptul ca nu are nimic deosebit si este banala . Parea multumit de motorul diesel care , am inteles , ca este de VW . Cind aflu noutati , va spun .
Drumuri bune la toata lumea !
Mircea Maximg
Member

Maşina: Focus 1 2003 / Mondeo 3 2006

Mesajde robertt2010 » 29 Mai 2009, 13:32

salutari!
M-a lasat bateria la timisoara!!! am sunat la reprezentanta si mi-au trimis pe unu cu platforma care m- dus la casa auto mertz din timisoara. cu toate ca aveau la vanzare multe masini la fel nu s-au sinchisit sa imi dea ceva provizoriu sa imi pot permite acel lux de a ma folosi de masina. am stat 3 zile acolo pina mi s-a rezolvat problema. la bucuresti in schib lucrurile merg mai repede din cite am vazut. si acum si ceva detalii de interior de la mertz: piesele se pare ca vin de la oradea, service-urile nu au nicio piesa pe stoc. exista sanse foarte mari ca nici cei de la oradea sa nu aiba acea piesa pe care o vrei tu, respectiv bacteria de care aveam eu nevoie. in cest caz se comanda piesa din state deci va dati seama.....

masina se comporta bine in continuare, nu am avut probleme cu ea.
am un stil de condus criminal in ultimul timp si chiar am ramas placut surprins ca articulatiile sint la fel ca la inceput.
recomand

va salut si va tin la curent
robertt2010
Incepator

Înapoi la Versus