de edit » 21 Apr 2009, 11:26
cornele, cat am stat la socra-miu, am mers la tara si am dat cu aspiratorul+curatat plasticul+tapiseria din interior la ambele masini si am avut ocazia sa le "simt" pe ambele.
am uitat sa mentionez ca octavia are spatii de depozitare peste tot si ca prin comparatie, sunetul atunci cand inchizi usile la focus este unul de tabla goala. sa nu mai zic ca la focus, mocheta din portbagaj este decupata stramb si nu respecta forma portbagajului si pt ca nu are nici un sistem de prindere , mocheta din portbagaj umbla in toate directiile si o vezi adunata intr-un colt iar in coltul opus, 2 cm din podeaua portbagajului nu este acoperit. la octavia, mocheta are o sina de plastic in partea din fata si vine pusa intr-un canal adanc de cativa mm pt a sta fixa in potbagaj. sunt "n" detalii ce le-am observat si pe care nu mi le amintesc acum insa sunt detalii care adunate scot in evidenta o diferenta suficient de mare.
stai linistit, nu ma chinui absolut deloc dar ma oftic oarecum. indiferent ce prostioara iti trece prin cap si vrei sa verifici comparativ la focus si la octavia, aceasta din urma are un plus mai mare sau mai mic aproape peste tot.
sa vand focusul si sa iau o octavia sh mi se pare prostie. sa treci de la focus la octavia chiar nu este un upgrade mare si de incercat. in mod normal, daca vinzi focusul, upgrade-ul inseamna mondeo, superb, passat, accord samd.
ceea ce gasesc superior la focus, este aspectul mai tineresc si mai putin sobru insa conteaza f mult si in ce ce categorie de varsta este soferul. asta este valabil la focus hatch pt ca la sedan iar consider ca balanta se inclina invers.
nu am avut ocazia sa conduc octavia la limita si prin serpentine sa vad cum se comporta insa a lui socra-miu , tinand cont ca are rahatul ala de pachet de drumuri grele nu cred ca poate sa emita pretentii.
astea-s doar opiniile mele si nu tin sa fie bagate in seama.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection