Discuţii despre legislaţia în vigoare, codul rutier, taxe, asigurări RCA sau Casco, etc
Moderatori: KomandantuR, adicristea
de Alnaibii » 21 Apr 2009, 14:22
Salut.
Exista o limita de timp referitor la cat poti circula in Ro cu numere de Franta? Am auzit ca la 3 luni trebuie sa iesi cu masina din tara, dar nu e nimic sigur.

Moondust Silver | 129.000km
-

Alnaibii
- Ford Freak
-
- Maşina:
- VIN:
-
de Smiley » 22 Apr 2009, 06:20
teoretic, limita aia de 3 luni inca exista, dar nu-ti mai pune nimeni nici o stampila pe pasaport/buletin cand iesi.
poti circula cat timp ai valabile numerele, asigurarea si inspectia tehnica.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
-
Smiley
- Membru al Asociaţiei ClubFord
-
de Alnaibii » 24 Apr 2009, 11:14
am mai auzit un zvon - ca nu pot intra in tara cu o masina cu numere straine daca nu am act de vanzare-cumparare.
ma poate lamuri cineva?

Moondust Silver | 129.000km
-

Alnaibii
- Ford Freak
-
- Maşina:
- VIN:
-
de Smiley » 24 Apr 2009, 12:51
trebuie sa dovedesti cumva ca e masina ta, sau ca ai dreptul sa circuli cu ea. deci fie e inmatriculata pe numele tau, fie ai contract de V/C (sau factura), fie ai procura sau alt act care sa dovedeasca faptul ca proprietarul masinii e de acord sa circuli tu cu ea.
cand eu am iesit/intrat in tara, nu m-am intrebat nimeni de talon sau alte acte ale masinii. dar teoretic ar fi putut sa o faca.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
-
Smiley
- Membru al Asociaţiei ClubFord
-
de fordcabrio » 24 Apr 2009, 12:58
Suntem in UE. Atata timp cat iesi cu buletinul cine te intreaba la intrare a cui e masina? Despre circulat poti circula cu ea atat cat ai valabilitate la numere si asigurare. Nu-ti da nimeni afara numere daca n-ai inspectie valabila decat poate cel mult numere de "export" de 5 zile.
Nu-i obligatoriu sa fie masina pe numele tau ca sa circuli cu ea. Ulteriori iti poti face actele pe numele tau si in Ro daca vine propietarul aici sa semneze actul de vanzare cumparare. Trebuie sa ai la ea CIV, Talon, Carte verde, Inspectie emise de tara in care e inamtriculata. La intrarea in tara nu uita sa iei vignieta de drumuri.
-

fordcabrio
- Member
-
- Maşina:
- VIN:
Înapoi la Legislaţie