Help/Troubleshooting

Zgomot cauciucuri de vara

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Zgomot cauciucuri de vara

Mesajde aalin » 22 Apr 2009, 15:46

Salut,
Zilele astea mi-am schimbat si eu cauciucurile, am trecut la cele de vara. Problema e ca cele de pe spate (Pirelli P5500) suna ingrozitor la viteza mai mare. Aceleasi cauciucuri le-am avut si anul trecut dar pe fata si din cate imi aduc aminte nu sunau asa. Cu cele de iarna era liniste, asta ma face sa cred ca problema e la cauciucurile de vara. Individul de la vulcanizarea de "cartier" care le-a montat zicea ca ar fi uzate inegal, adica mai mult pe o parte decat pe cealalta. Eu nu am vazut sa fie chiar asa, dar ce stiu eu... el e profesionist, "are ochi" pt asa ceva. Sau nu??!! :-?? Oricum.... Ar putea fi asta o cauza a "galagiei"? Sau daca nu e asta problema atunci ce ar putea fi?
Astept pareri...

Inca ceva... Nu as vrea sa cumpar cauciucuri noi, nu inca. Mai vreu sa "abuzez" de astea pt ca inca arata foarte bine, profilurile sunt bune, aprox. 4-5 mm. Si e criza :D .....

Multumesc
aalin
Ford Freak

Maşina: S-Max, 2.0 TDCI, 163 CP, PowerShift
VIN: WF0SXXGBWSBT64481

Re: Zgomot cauciucuri de vara

Mesajde FocusRO » 22 Apr 2009, 16:12

pana mai au 1.6 mm nu le schimba
probabail presiunea rotilor nu e corecta
o alta cauza e si uzura lor neuniforma din cauza alinierii rotilor
poate roata din stanga care e montata a fost in dreapta inainte
schimba- roata din stanga cu cea din dreapta
un alt test ar fi sa vezi daca e necesar sa-i puna mesterul adica mecanicul ceva greutati de plumb poate au cazut
FocusRO
Gold Member

Maşina: ford focus
VIN: nuMultumescNUbeau

Mesajde boqqdan » 22 Apr 2009, 17:27

daca sunt echilibrate corect si au presiunea corecta n-ar trebui sa se auda...clar e de la cauciucuri....aceeiasi problema am avut-o si eu cu fulda carat extremo...le-am avut pe spate, a venit iarna, am pus de iarna pe fata, si primavara le-am mutat pe fata ca nu erau asa uzate ca alea de erau pana in toamna pe fata....atunci am sesizat un zgomot si o vibratie fina si in volan si in toate plasticele din masina la o anumita turatie si viteza...am fost cu ea prin mai multe service-uri..echilibrat roti, prasiuni, verificat articulatii etc...toate ok...ma lasasem pagubas....pana cand am luat o bordura si mi-am taiat serios un cauciuc de pe spate si a trebuit sa cumpar altele..neavand atatia bani(trebuia sa plec la mare in perioada aia) am luat decat 2 cauciucuri si fiind noi le-am pus pe fata si pe astea le-am mutat pe spate....ghitici ce....da..vibratia si zgomotul s-a mutat pe spate...clar cauciucurile....le-am tinut asa asta vara din lipsa de fonduri si in toamna mi-am pus de iarna pe toate rotile..iar acum in primavara le-am tinut doar o saptamana sau doua pana mi s-a pus pata si m-am dus la un depozit second si am gasit fix 2 cauciucuri de care am si pe fata (continental premium touch) si le-am luat pt ca aratau foarte bine si le-am luat si foarte ieftine (130 de roni amandoua)...dar macar e liniste acum la mine in masina....

ps...inainte sa te apuci sa schimbi cauciucurile incearca sa ferifici si daca e vreo janta stramba(se mai intampla) .......
pps. sorry ca am scris atat :D
de cand i-am pus ceasuri de ST trage ca nebuna :))
boqqdan
1nsane Member

Maşina: ford focus trend 2005, 1,6; 16 v, 101 cp

Mesajde adyamg » 22 Apr 2009, 18:57

Bnuiesc ca aceste cauciucuri sunt cam deodata cu masina ... deci nu mai vechi de 2005 ... ceea ce nu ar fii prea mult pentru un cauciuc.
Eu am avut Pirelli P6000 din 2001 pe masina ... faceau ingrozitor ...zici ca erau roti de car pe masina.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde edit » 22 Apr 2009, 23:28

pirelli sunt recunoscuti ca, la cauciucurile ieftine zgomotul de rulare este mare. eu am pirelli p7 si tot la fel, fac mult zgomot.
si in reviewurile revistelor auto de afara, pirelli sunt depunctati f tare la anvelopele entry level din cauza zgomotului facut la rulare.
AM AVUT Ford Focus 2 trend collection
edit
1nsane Member

Maşina: BMW 520xD G30

Mesajde Cornel001 » 23 Apr 2009, 10:31

deci eu ce sa inteleg... ca peste iarna se apuca brusc sa faca mai mult zgomot ca de obicei ?

PS se muta, nu e ceva specific legat de FF2.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde Nic_Bv » 23 Apr 2009, 10:34

Anvelopele au pe ele niste sageti care indica sensul de montare pe janta. Verifica daca sagetile sunt pe sensul de mers, sa nu le fi montat mesterul invers.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde aalin » 23 Apr 2009, 15:26

Salut,
Azi am rezolvat problema zgomotului... simplu... am cumparat cauciucuri noi. Asta inseamna ca o sa intru iar in post pana la ziua de salar :((
De data asta mi le-a montat un mester adevarat care chiar stia ce vorbeste. Tipul zicea ca aveau o uzura "dinti de fierastrau", adica profilurile de pe interior erau uzate inegal, unul mai mult altul mai putin, mare mic, sus jos :)) si de aici vibratii si zgomot puternic. Cauza: bucse, amortizoare, articulatii etc busite. Partea faina e ca nu masina mea e cu probleme (am fost si la mecanic) :D . Cred ca individu de la care am cumparat-o a luat gumele bune si le-a pus pe astea, asa ca pt vanzare... ca el e smecher... ca daca "asa face toti" el de ce sa nu faca.
Asadar si prin urmare... pe mine "m-a facut"... cu rotile (cu masina nu a reusit, e mai greu sa pacalesti un tester si un inginer dintr-un service care se respecta) M-am uitat si eu, ca de altfel 90% dintre cei care cumpara cauciucuri sau masini SH, la profilurile de pe roata, sa fie cat mai pronuntate, cat mai adanci. Gresit. Ele trebuie sa fie uzate uniform chiar daca profilurile nu sunt chiar atat de adanci.
Oricum... multzam fain de sfaturi.
aalin
Ford Freak

Maşina: S-Max, 2.0 TDCI, 163 CP, PowerShift
VIN: WF0SXXGBWSBT64481

Înapoi la Help/Troubleshooting