Discutii libere/forum

Norvegia are planuri ecologice

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Norvegia are planuri ecologice

Mesajde paulica » 30 Apr 2009, 13:30

Deschid acest topic, sa mai discutam despre poluare.
Iata o stire interesanta:
http://www.promotor.ro/noutati-auto-edi ... pl-4258566
Voi ce parere aveti?
paulica
1nsane Member

Re: Norvegia are planuri ecologice

Mesajde melcu79 » 30 Apr 2009, 14:33

Suna extraordinar! :((

Dar..... Norvegia e o picatura intr-un ocean, o picatura curata si ciudata, dar doar o picatura.
Si uite de ce: are o populatia de pana in 5 mil locuitori teritoriu mare (pentru Europa), o mutime de resurse si nu in ultimul rand o educatie....
In conditiile astea ei si-au permis si isi permit sa fie diferiti.

Fiind implicat (prin prisma meseriei) in problemele de ecologie, mediu,etc., as vrea sa nu am dreptate si Norvegia sa fie un deschizator de drumuri.
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde Alma » 30 Apr 2009, 15:02

greu dar =D>
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde mircea george » 30 Apr 2009, 15:14

Keep dreamin'! Norvegia e unul dintre cei mai mari furnizori de petrol din Europa si ar fi cam ciudat ca tocmai ei sa interzica motoarele termice...
Oricum din ce am vazut eu la fata locului in toate tarile nordice procentul de motoare diesel e extrem de mic (sa nu zic inexistent).
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." F.G.
mircea george
1nsane Member

Mesajde iuliutz » 30 Apr 2009, 15:28

O oportunitate pt samsarii de masini sa aduca masini de acolo si sa le vanda la noi.
Cand s-a pus nu stiu ce taxa in danemarca parca la motorinare, mergeau o gramada si luat cu trailere masini la pret de nimic.
iuliutz
Ford Freak

Maşina: Ford Focus, 2002
VIN: wf0nxxgcdn2m38284

Mesajde BV04EDF » 30 Apr 2009, 23:25

$1 scrie:$2eep dreamin'! Norvegia e unul dintre cei mai mari furnizori de petrol din Europa si ar fi cam ciudat ca tocmai ei sa interzica motoarele termice...

off-topic: atentie, motoarele termice sunt de foarte multe tipuri, sunt convins ca nu au de gand sa le interzica pe toate si sa se intoarca in evul mediu :D
1 - poluante:
motoare cu ardere internă, la care sursa de căldură este un proces de combustie suferit chiar de fluidul supus ciclului termodinamic:

* motor cu ardere internă cu piston
* motor Wankel
* turbină cu gaze
* motor rachetă
* statoreactor
* pulsoreactor

2 - nepoluante, dar sunt tot motoare termice:
motor cu ardere externă, la care sursa de căldură este externă fluidului ce suferă ciclul termodinamic:

* motor cu abur
* turbină cu abur
* motor Stirling
ex Sierra 1,6 hatchback `82
Granada mk II 2.3 V6 '84
Nissan Serena 1.6 2000
Opel zafira 1.8 (shit, dar consuma putin :) )
Toyota Celica 1.8 160 HP
FB : tata fiarelor :))
BV04EDF
1nsane Member

Maşina: Granada 2.3 GL V6 '84

Mesajde mircea george » 01 Mai 2009, 17:59

Ma scuzati dom' profesor, am vrut sa zic motoare cu ardere interna, evident, dar tot ce ai enumerat mai sus e POLUANT fie ca ne convine sau nu (ca sa produci abur trebuie sa arzi combustibil sau uraniu...) - solutia generala va fi, probabil, motorul electric dar asta peste muti ani...
Oricum daca norvegienii isi fac griji noi ar trebui sa fim in coma - la ei se merge extrem de putin cu masina, traficul nu e nicidecum comparabil cu nici o tara europeana mai "sudica", se merge mult cu bicicleta si cu transportul in comun care e exceptional...
Mondeo break verde inchis, 2004, 2.0 TDCI 130cp TIPTRONIC, GHIA, navigatie touchscreen DVD
mircea george
1nsane Member

Mesajde paulica » 02 Mai 2009, 10:37

Mai fratilor si in Suedia sunt subventionate motoarele cu etanol. Care sunt niste benzinare clasice la care s-a modificat:
1. Pompa de combustibil din rezervor. Benzina este dielectric etanolul conduce bine curetntul, si implicit E85.
2. S-au modificat putin aliajele pe la supape, si s-a "intarit" scaunul acestora. Etanolul are Oxigen in molecula care este cel mai reactiv element chimic. Afara de asta etanolul este avid fata de apa. In rezervorul de etanol nu exista condens. Si apa in cilindru nu e buna.
3. Managementul motorului care deocamdata este facut "sa sesizeze" daca este E85 sau amestec etanol-benzina in alta proportie.
Sa nu ziceti ca etanolul nu degaja CO2 la ardere. Ba da, la fel ca benzinarul omolog, darrrr.....
Este un CO2 cu circuit inchis. CO2-ul care este emanat a fost "absorbit" de planetele din care a fost produs etanolul. Si ca sa nu ajungem la dezbateri de genul "Fuel vs. Food" se cauta si alte cai de a produce etanol. Nitrocelulozic de ex. (lemn) adica din resturi. Crengi, joarde de vita, rumegus de esente care nu poate fi folosit in alta parte.
paulica
1nsane Member

Mesajde paulica » 21 Iul 2009, 06:56

Ca sa nu mai deschid alt topic de discutii, pun aici un link:
http://www.businessmagazin.ro/analize/i ... to-4651647
Eu am mai zis pe diverse forumuri ca la ora actuala totalul noxelor provenite de la AUTOTURISME este ca o picatura intr-un ocean cu apa. Nu stiam cât polueaza un vapor, dar eu ziceam de cehestii gen Zlatna, Copsa mica, ALRO e.t.c.
Nu stiu de ce dar mi se pare ca toate guvernele isi bat joc de automobilisti. De fapt cred ca este vorba doar de taxe, adica proprietarii auto sunt o vaca buna de muls.
paulica
1nsane Member

Mesajde mircea george » 21 Iul 2009, 07:06

Marea problema a automobilelor e ca sint concentrate in orasele mari si asa mica picatura fiind in oceanul poluarii tot vor fi sursa principala de poluare in oricare metropola din lume...
Si eu sint de acord ca altele sint sursele de poluare majore de pe Terra; in continuare cred ca viitorul este al automobilelor cu motoare electrice...
mircea george
1nsane Member

Mesajde Officer » 21 Iul 2009, 10:59

Va recomand tuturor filmul Home. Este un documentar, in principiu, despre efectele incalzirii globale. Se gaseste moca de luat de pe net. Daca nu va uitati pt ecologistul din voi uitati-va macar pentru imaginile superbe.

http://www.youtube.com/homeproject
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Înapoi la Discutii libere/forum