Audio/Video/Navigatie

problema ora si data radiocd 6ooo

Cum se poate da muzica mai tare ?

problema ora si data radiocd 6ooo

Mesajde b-19-zdv » 01 Mai 2009, 20:11

la masina din semnatura am schimbat de curand radio-ul din dotare cu 6000cd.problema este ca dupa ce opresc motorul ,ora si data mai stau 10 minute dupa ce opresc.cand pun din nou contactul in loc de ora si data apare doar linii.deci trebuie sa progamez din nou .precizez ca daca tin cheia in contact la prima pozitie nu pierde programarea.stie cineva cum sa il dau pe brazda?
daca vrei sa faci un lucru,gasesti solutii
daca nu,gasesti justificari
b-19-zdv
Incepator

Maşina: ford transit 2,4tdci 100cp 2008
VIN: putinberemultabem

Re: problema ora si data radiocd 6ooo

Mesajde Mihai L » 01 Mai 2009, 20:22

As avea doua variante (teoretice, recunosc):
1) Aparatul are o baterie care ii tine ora si programele memorate
2) Fiind vorba de un alt model de unitate decat cel standard, sa nu fie conectat gresit
Eu cand am scos alimentarea de la baterie am constatat ca a plecat cu ora "fabricarii" masinii, dar a tinut minte posturile memorate...
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde b-19-zdv » 01 Mai 2009, 20:36

e o chestie ciudata pt ca posturile de radio le tine memorate si l-am pus pe un alt ford (avea computer de bord)si nu avea problemele astea.mufa aste aceeasi dar eu am 2 fire lipsa fata de masina de proba.radiocd-ul asta are cumva o baterie?
daca vrei sa faci un lucru,gasesti solutii
daca nu,gasesti justificari
b-19-zdv
Incepator

Maşina: ford transit 2,4tdci 100cp 2008
VIN: putinberemultabem

Mesajde vici1 » 05 Mai 2009, 09:31

Salutare,

Am observat la unitatea mea radio-cd ca in loc de ora si data am aproape tot timpul numere "aleatoare", care seamana a ora si data. Nu conteaza cind si cum le setez (iau ca referinta telefonul mobil), cind verific (uneori chiar vreau sa stiu cit e ora) imi arata tot barbiduci.

Nu am reusit sa gasesc in ce conditii se "decalibreaza". Sau poate asa face toate? :D

Ati mai intimpinat asa ceva careva? Vreo idee? Vre-un sfat? Masina se apropie sa faca primul anishor, cumparata noua.

Tnx anticipat,
Vici

Edit:
PS: am exagerat putin, numerele nu sunt total aleatoare, dar au o eroare de citeva unitati la fiecare valoare (ora, minutul, ziua, luna, anul). Toate astea pot fi corecte, sau "usor" gresite. Adica cu un an mai devreme, sau cu o ora mai tirziu, sau orice alta combinatie...
vici1
Incepator

Maşina: Ford Focus Trend 2008 1596cmc 100cp
VIN: 12345678912345678

Mesajde Smiley » 05 Mai 2009, 10:24

@b-19-zdv : cam toate unitatile audio au 2 fire pentru alimentare: unul ar trebui sa treca prin contact (astfel incat unitatea sa functioneze doar cu cheia in contact) iar celalalt sa fie legat direct la baterie (astfel incat unitatea audio sa aiba curent pentru a alimenta un circuit de memorie in care tine informatii gen ora, posturi etc).
la tine, cel mai probabil, ambele alimentari sunt trecute prin contact. daca te pricepi cat de cat, poti scoate chiar tu unitatea sa verifici, dar cel mai bine e sa cauti un electrician sau sa mergi la vreo firma care vinde si instaleaza unitati audio, cu siguranta ei te pot ajuta.

@vici1: in primul rand, spune-ne ce unitate audio ai :) ; in al doilea rand, daca ai 6000, intra prin meniu (apasa de 2 ori tasta Menu) si verifica optiunile de la RDS. RDS-ul e un sistem prin care statia radio emite niste informatii suplimentare (numele artistului, numele melodiei etc ) iar una dintre aceste informatii este timpul(ora si data), iar unitatea poate fi setata sa-si sincronizeze ora cu ora statiei. problema e ca deseori ora statiei nu e setata corect si din cauza asta te alegi si tu cu setari aiurea.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde vici1 » 08 Mai 2009, 09:41

Salut,

Mersi de informatie. Unitatea este Ford 6000 CD standard. M-am plimabt putin prin meniuri, dar am vazut o gramada de abrevieri pe care nu le-am inteles. O sa iau manualul unitatii sa ma documentez acolo.

Sa aveti un weekend excelent.

Vici
vici1
Incepator

Maşina: Ford Focus Trend 2008 1596cmc 100cp
VIN: 12345678912345678

Înapoi la Audio/Video/Navigatie