Help/Troubleshooting

Acoperire urme lovituri capota

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

Acoperire urme lovituri capota

Mesajde GeorgeFord » 28 Sep 2008, 08:29

Salut,
Acum cateva luni, am descoperit ca aveam pe capota cabinei tabla infundata in 2 locuri (sa-mi traiasca vecinii!!!), destul de usor, vopseaua parea intacta. Sfatuindu-ma cu cativa colegi am ajuns la concluzia sa nu bag masina in service desi aveam CASCO (timp pierdut, concediu, "frica" de "meseriasii " de acolo, etc). Intre timp am examinat destul de des zona respectiva si aparent situatia nu s-a agravat. Venind ploile, am observat ca ramane apa in adanciturile respective, probabil la iarna va ingheta si se va distruge vopseaua. Zona respectiva (cele 2 lovituri sunt apropiate) este cam de 10x15 cm.
M-am gandit ca ar fi mai bine sa acopar zona cu un autocolant, cel putin pana trece iarna.
Am nevoie de un sfat: e bine, e rau? Nu cumva autocolantul se dezlipeste si va tine apa sub el? Daca pun autocolant, nu se distruge vopseaua? Exista vreo rezolvare mai eficienta?
Ford Fiesta 2006 Comfort, Duratec, 1,25 l, 16V, 75CP
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Maşina: Fiesta 2006, 1.25 l, 16v Duratec, 75CP, tonic blue, Comfort

Re: Acoperire urme lovituri capota

Mesajde cody » 28 Sep 2008, 09:59

Am auzit de o posibila rezolvare cu niste ventuze ....bineinteles profesionale ,speciale pt asa ceva .
Intreaba pe la service-uri de tinichigerie mai serioase.
In nici un caz nu-ti recomand sa o faci clsic ...cu chit ,abraziv si vopsit .
Despre gheata nu cred ca are cum sa o afecteze .
http://www.freewolf.ro

Experienta este cel mai dur profesor, pentru ca intai iti da testul
si apoi iti spune care era lectia.
cody
Gold Member

Maşina: focus 1.6 16v , yamaha tdm 850

Mesajde GeorgeFord » 28 Sep 2008, 11:58

Nu am de gand s-o repar pana in vara viitoare.
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Mesajde driver » 29 Sep 2008, 19:46

Ventuzele sunt ideale. Daca tabla nu are cute ai toate sansele sa reusesti.
Nu sunt chiar asa de profesionale cum par. Cele mai mari cu care se prinde sticla sunt perfecte. Poti face si singur treba sau poti ruga pe altcineva, ideal este sa pui un gel pe tabla inainte sa prinda bine, tragi cu grija sa nu o indoi in partea cealalta... :).
1.6 Tdci un motor capabil!
driver
Gold Member

Maşina: Fusion durashift-est
VIN: WFOUXXGAJU6J28875

Mesajde GeorgeFord » 04 Mai 2009, 20:07

Azi am fost la un service si am intrebat de reparatia respectiva. Mi s-a spus ca ar costa cca 700 ron, dureaza 4-5 zile, se face prin tragere cu niste "cuie", cu ajutorul unor electromagneti, pe tabla raman niste puncte ca de la sudura in puncte, se chituiueste si se vopseste. Pentru aceasta e necesara scoaterea antenei care necesita desfacerea captuselii plafonului in partea dinspre parbriz, etc.
Am fost sfatuit sa mai astept si cand fac reparatia sa vopsesc toata masina pentru a nu a avea diferente de nuanta la culoare.
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Mesajde Bogdan R » 04 Mai 2009, 21:05

Io nu inteleg un lucru , ai infundaturile alea pe capota sau pe plafon ? chiestia cu ventuzele se exclude , ventuzele nu pot indrepta suprafete asa mici si sunt cazuri extrem de rare cand pot fi folosite fara sa necesite vopsire , poate doar atunci cand flambeaza tabla pe o suprafata mai mare . Iar chiestia ai nu ma inteleso , ca sa vopsesti toata masina ca sa iti iasa la nuanta (e cea mai mare prostie pe care am auzito), cat timp nu se inlocuieste piesa sau lovitura nu este foarte aproape de o alta piesa (gen aripa) iti iese la nuanta fara probleme .
B 15 RBA
Bogdan R
Member

Maşina: Ford Focus 2007 ,1.8 TDCI -115cp Trend Colection B 15 RBA / Mazda CX-7 2010

Mesajde GeorgeFord » 05 Mai 2009, 09:43

pe plafon, cand am scris capota, m-am referit la capota cabinei.Si eu cred ca nu merita s-o vopsesc in intregime daca nu are nevoie.Oricum, nu ma grabesc, mai astept sugestii.
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Mesajde FocusRO » 05 Mai 2009, 12:38

Ventuzele de care ai nevoie costa intre 6-8 Euro si cred ca ar fi o solutie pentru tine, decat sa mergi la service.
O alta solutie ar fi :din interiorul masinii cu protectia de tavan eventual data jos sa **impingi tabla in sus** poate se repara.
FocusRO
Gold Member

Maşina: ford focus
VIN: nuMultumescNUbeau

Mesajde shine » 05 Mai 2009, 12:45

tot la asta ma gandeam si eu. impinge cu putere cu mainile, sau daca zona e deasupra unuia dintre locurile din masina, ia un pasager in locul respectiv, sa fie mai inalt si du-l pe niste coclauri pline cu gropi. din cand in cand te dai jos sa verifici, nu cumva sa se deformeze in sus. :)
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde Bogdan R » 05 Mai 2009, 21:57

La service lucrez io , asa ca daca vrei sa incerci cu ventuze te calmez eu ,am curaj sa pun pariu pe ce vrei tu ca nu merge cu ventuze (doar stiu ce pot sa faca si ce nu) . iar daca e plafonu stai linistit ca iese la nuanta fara probleme , in primu rand ca nu ai o vizibilitate prea buna asupra lui ,2 nu se imbina cu nimic , adica nu are cant langa cant + ca se face pierdere si chiar daca ar fi o mica diferenta de vopsea nu o sa iti poti da seama nici daca o studiezi 2 zile , deci iti iese la nuanta 100% . Poti sa o vopsesti linistit , nuam isa iti alegi un service bun sau un vopsitor bun .
B 15 RBA
Bogdan R
Member

Maşina: Ford Focus 2007 ,1.8 TDCI -115cp Trend Colection B 15 RBA / Mazda CX-7 2010

Mesajde driver » 05 Mai 2009, 23:23

Daca nu se indreapta cu metoda lui Shine, incearca sa impingi cu surubelnita din interior, impinge cat de tare poti, si din cand in cand mai iesi sa vezi daca ai nimerit punctele cu pricina, daca nu le-ai nimerit persista (repetitia e mama invataturii). Daca nu iese nici asa, atunci vopseste rotile, sau masina?!
1.6 Tdci un motor capabil!
driver
Gold Member

Maşina: Fusion durashift-est
VIN: WFOUXXGAJU6J28875

Mesajde GeorgeFord » 06 Mai 2009, 10:29

Multumesc pentru idei, mai astept si altele; am uitat sa precizez ca vreau sa folosesc asigurarea casco, deci pretul ma intereseaza mai putin, importanta e calitatea reparatiei.
"Bulbucata"
GeorgeFord
Gold Member

Mesajde christyan78 » 06 Mai 2009, 15:22

$1 scrie:$2a service lucrez io , asa ca daca vrei sa incerci cu ventuze te calmez eu ,am curaj sa pun pariu pe ce vrei tu ca nu merge cu ventuze (doar stiu ce pot sa faca si ce nu) . iar daca e plafonu stai linistit ca iese la nuanta fara probleme , in primu rand ca nu ai o vizibilitate prea buna asupra lui ,2 nu se imbina cu nimic , adica nu are cant langa cant + ca se face pierdere si chiar daca ar fi o mica diferenta de vopsea nu o sa iti poti da seama nici daca o studiezi 2 zile , deci iti iese la nuanta 100% . Poti sa o vopsesti linistit , nuam isa iti alegi un service bun sau un vopsitor bun .

Salut.Daca lucrezi intr-un service,spune-mi te rog,se poate indrepta o bara spate(spoiler)care e din plastic?E de fapt inpinsa un pic inauntru,dar nu f tare pe o portiune de aprox.5 X 15 cm;nu a sarit nici vopseaua de pe ea,e doar bagata inauntru ff putin,dar ma deranjeaza vizual.O sa pun si o poza cand cobor la masina,ca acum ploua.La masina din semnatura adica...Multumesc
christyan78
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Ghia 2001;1800 cmc,92 kw,125 CP
VIN: WF05XXGBB51M58440

Mesajde Bogdan R » 06 Mai 2009, 17:32

Da, se poate dar trebuie revopsita peurma , pentru ca se indreapta cu aer cald si apoi tot o sa mai fie un pic stramba asa ca o sa necesite chit si dupa chit obligatoriu si vopseaua
B 15 RBA
Bogdan R
Member

Mesajde christyan78 » 06 Mai 2009, 17:41

Atunci ramane asa,oricum e sesizabila doar pt mine.Mai bine imi iau o bara de ST si o schimb cu totul....Multumesc pt raspuns.
christyan78
Gold Member

Maşina: Ford Mondeo Ghia 2001;1800 cmc,92 kw,125 CP
VIN: WF05XXGBB51M58440

Înapoi la Help/Troubleshooting