Toate subiectele in care nu s-a scris de 3 luni (15.02.2008)
Unde si cat
Subiect închis

Plafoniera Ford Focus 2 cu LED-uri

17 Mar 2009, 11:32

Cumpar plafoniera pentru Ford Focus 2008 modelul cu lumini de tip submarin si LED-uri portocalii/rosii, modelul de pe Titanium si Ghia.

Imagine

Re: Plafoniera Ford Focus 2 cu LED-uri

23 Mar 2009, 16:24

sus

26 Mar 2009, 21:54

acuma intreb si eu ca sa fiu sigur in caz ca ma intereseaza :-??
la dealeri?forcar? nu este?

26 Mar 2009, 23:22

Ba este. La dealer poate că nu, dar la firmele de pe forum cu siguranță da.
Problema este că mihair folosește partea cu "să vină muntele la mahomed" din zicală :))

Mihair - încearcă la firme, forcar, mazda, etc. sigur au pe stoc.

27 Mar 2009, 18:22

Nu ... folosesc una proprie : "Decat sa dau 270ron pe plafoniera la ForCar, mai bine fac eu una ... ca 2 led-uri si niste fire am mai montat la viata mea".

A nu se intelege ca am ceva cu baietii de la ForCar, cu care ma cunosc foarte bine, dar ei o aveau pe cea mai ieftina(270lei). Ma intereseaza de pe vreo masina avariata sau alte "ocazii".

Nu va mai grabiti sa faceti pe grozavii. :D

27 Mar 2009, 18:53

Glumim și noi să ne simtem bine.
Mihai întrebare : plafoniera cu led-uri costă 270 ron ? Sau cea simplă.

Dacă e cea cu led-uri mi se pare un preț ok. Ca să nu mai zic că poți vinde plafoniera normală și-ți scoți și un pic din bani.

27 Mar 2009, 18:58

Cea cu LED-uri e 270ron. Mie personal ca si moft mi se pare cam multicel. M-am tot gandit sa pun anunt sa o vand pe cea simpla dar eu stiu daca o vrea careva?! :|

10 Apr 2009, 05:44

sus

10 Apr 2009, 06:04

Mihair luminile submarin costa o avere noi. Ma indoiesc ca Forcarul vinde asa ceva doar cu 270 lei, cand ele costa in UK 170 GBP (noi) - fara transport. Si nu e vorba doar de doua leduri ci de tot ansamblul care contine si senzorul intruder care se cupleaza la sistemul de alarma + 2 map lights. Plus ca orice upgrade (a se citi moft) iti goleste buzunarul (mai toti care vand "submarinu" au in reclama "give the BMW sporty look").

Iti spun din experienta: Cand apare pe ebay (de la dezmembrari si foarte rar) e bataie pe ele. Ultima s-a vandut cu 56 lire fara transport (eu m-am oprit la 40) si era de pe un Focus Titanium.

10 Apr 2009, 10:58

Se vinde și fără senzori și alte acareturi :) de aici prețul de aprox 270 ron.

10 Apr 2009, 13:12

Alexandru cred ca nu e chiar asa... Ar fi fost bine sa cumperi pe bucati si le asamblai tu. Din pacate nu merge... trebuie sa dai toti banii odata :-S . Daca esti mester mare poti sa dai doua gauri in plafoniera de ghia si sa pui ledurile respective. Nu stiu daca iese exact ca originalul asa ca reprezinta un risc. :-??

Daca e 270 noua la forcar nu mai iau paine 2 luni si o cumpar =)) . Ia mai intrebati ... eu zic ca va cere 800-900 lei urgent (mie mi-au cerut 140 lei pe inelul satinat de la baza schimbatorului de la fiesta)

Concluzie: Ca sa stiti ce cautati postez plafoniera submarin si plafoniera de ghia (ambele au senzorul de alarma incorporat dar sunt diferite ca aspect).
Fişiere ataşate
Plafoniera submarin.jpg
Plafoniera Ghia fara leduri.jpg

10 Apr 2009, 14:23

@ concaten1 Nu vorbesc din povești, și-au montat deja pe forum câțiva :) printre care și muzica9 și plafoniera costă până-n 330 ron ;)
Dar este doar plafoniera fără senzori sau alte minuni.

LE : vezi și aici : viewtopic.php?f=42&t=14238&hilit=ambientala

10 Apr 2009, 14:57

Alexandru stiu topicul respectiv... Din acest motiv am si postat pozele cu componentele originale ford. La european parts se vinde o copie facuta in turcia. Se observa diferentele din poze. :) . Mai costa si 65.33 de euro fara transport.

Un set de 2 leduri si cu lampile aferente costa 11 lei in carrefour. Le legi la 12V si ai lumini submarin. Nu asta era ideea. Cine vrea original trebuie sa sacrifice buzunarul.
:-??
Fişiere ataşate
IMG_0310a.jpg

10 Apr 2009, 17:37

Am postat FIX IN CAPUL POSTULUI plafoniera despre care vorbesc. Seamana cu ce ai postat tu, si dupa cum bine observi varianta expusa de mine mai sus (cea pe care o are kosauto pe masina) nu are nici un senzor. Nu are rost sa facem teoria chibritului de 56 lire cel mai ieftin. Daca cineva are ce ma intereseaza ... bine. Daca nu ... nu. La mesterit ma pricep stai linistit, dar pur si simplu nu mai am timpul si rabdarea necesara. Am confectionat destul de multe traznai cat sa am incredere in ce as putea sa fac.

Eu caut una de la vreo masina avariata sau alte ocazii de acest gen. Ca sunt unii care dezmembreaza masini si cer pret de magazin, asta e alta poveste (trista si pe care eu nu o pot intelege).

Nu ma grabesc sa cumpar una deci nu cred, inca o data, sa facem teoria chibritului si costurile pieselor originale. Ce mi-ai aratat tu mai sus, cele 2 plafoniere cu senzori, am o vaga impresie ca este de pe modelele anterioare.

10 Apr 2009, 20:16

Mihair mie nu-mi apare nici o imagine in capul postului cum zici tu ... imaginea nu este afisata asa ca nu stiu ce plafoniera vrei. Am incercat sa te ajut cu informatiile pe care le detin. Daca nu ai nevoie spor la treaba.

10 Apr 2009, 20:19

E imaginea acolo, ai tu probleme cu afisarea in browser.

ontopic : m-ar interesa si pe mine o astfel de achizitie, in caz ca se da o comanda ceva afara ma bag.

10 Apr 2009, 20:45

Concaten, si eu am licitat la plafoniera aia :)). M-am oprit la 32. Cu cateva zile in urma s-a mai vandut una cu 13 lire :( , dar m-am zgarcit sa n-o iau fiindca prognozam ca asta la care am licitat noi n-o sa sara de 10 :P .

Si da, e diferenta intre plafoniera de ghia, care are luminile portocalii, si cea de ST cu luminile rosii. Asta de ST nu se gaseste la Forcar.

10 Apr 2009, 23:21

Mie, sincer sa fiu, imi convine oricare dintre variante (ST sau GHIA).

LE: Cea de pe european-parts.net am vazut ca este montata pe o Fiesta dintr-asta noua. Daca te uiti in reflexie se vede bordul. Poate cineva confirma ca sunt interschimbabile?

11 Apr 2009, 00:04

eu am montat originala ford(nu facuta in turcia) si nu are senzori de perimetru. sunt multe tipuri de astfel de plafoniere cu leduri. daca va uitati in microcat gasisti peste 10 modele. cu diferite culori de iluminare.

eu am cerut la forcar, plafoniera de ST, ai m-am pricopsit cu una de GHIA. )

12 Apr 2009, 15:17

...daca cineva este dispus sa renunte la plafoniera veche, care musai tb sa aiba si lumini pt citit o cumpar eu...multumesc
Fişiere ataşate
as.JPG

23 Apr 2009, 23:13

Am rezolvat ... se poate inchide. Multumesc celor ce si-au dat interesul.

Am economisit 250ron din cei 270 confectionand-o chiar eu. De rezultat sunt foarte foarte foarte incantat. Modificarea a iesit, zic eu destul de OK. Pare ca de acolo sunt LED-urile de cand a facut-o mama ei pe masina. Mai trebuiesc remediate doar mici detalii estetice pe care mine personal ma streseaza, fiind foarte tipicar de fel. Daca vreti sa vedeti poze cu rezultatul, am sa postez. In principiu mai pot confectiona si altor doritori contra cost. :)

Numai bine!

24 Apr 2009, 08:54

Ceva poze te rog...ma intereseaza si pe mine cum au iesit.

24 Apr 2009, 09:40

Normal că ne interesează cum ai făcut ;)
Pune poze.

06 Mai 2009, 21:06

Am promis poze si iata-le. Nu am putut sa le posetz deoarece am avut mici probleme de sanatate. Din pacate pe timp de noapte nu am inca, tre sa cumpar baterii pt aparat pt ca nu ies cu telefonul. Efectul e super si e 100% eficient.

Si cele pe zi au iesit putin ciudat deoarece am folie foarte foarte neagra pe geamuri.

Produsul finit mai are nevoie de mici retusuri care sunt pentru tipicari. Stiu ca multor persoane s-ar putea sa nu le placa, dar eu sunt incredibil de multumit cum a iesit. Efectul este garantat ceea ce mi-am dorit si ce ar trebui sa iasa.

Edit: astept pareri despre cum mi-a iesit.
Fişiere ataşate
plafoniera5.jpg
plafoniera4.jpg
plafoniera3.jpg
plafoniera2.jpg
plafoniera1.jpg

09 Mai 2009, 17:01

De apreciat efortul tau ... dar parca mai bine ar fi stat una originala mai ales ca am impresia ca ai si oglinda anti-glare..

Imagineaza-ti o plafoniera cu lumini submarin/senzor de miscare/map lights ca cea din poza atasata montata in locul celei mesterite? :) Eu zic ca merita cei 2-300 lei

:) No offense.
Fişiere ataşate
Focus ST.JPG

09 Mai 2009, 17:21

De curiozitate, pentru ce sunt senzorii de miscare? Cumva pentru alarma sau doar sa aprinda lumina. Si pentru ce sunt acele map lights?
L.E. Am aflat ulterior ca map lights sunt de fapt map reading lights :-"

09 Mai 2009, 17:29

Nu vreau sa poluez topicul lui Mihair

1. senzorii de miscare se cupleaza la sistemul de alarma al masinii si sunt responsabili de activarea alarmei daca se sesizeaza miscare in interior (logic :) ).

2. Plafonierele cu map lights au 3 becuri... unul central, unul tip spot (pentru sofer) si unul pentru pasager.

Promit sa o montez pe fiesta si sa postez pozele in sectiunea ce am facut... Fiesta 6 :D

09 Mai 2009, 17:32

Multumesc pentru lamuriri concaten1.
mihair scuze de offtopic.
Subiect închis