Deci.... reteta.
Ingrediente: Ceapa 1-1,2kg
morcov 2buc(potrivite)
ardei gras 2 buc potriviti spre mari (ai mei erau chiar si rosii, da alt aspect)
rosii 5buc
patrunjel verde crap 1buc intre 2 si 3 kile(eu am folosit de la crap numai partea de burta deoarece are oase putine. Coada are multe oase si devine enervant in momentul cand vrei sa mananci. Capul nu l-am folosit ca ocupa loc mult.)
Sare, piper, niscaiva
delicat si ceva
bulionSi acum
lucratura:
Crapul (partea de burta) se portioneaza in 4 sau in 6 buc, apoi se da intr-o unda. (adica se prejeste in tigaie foarte putin max 1min pe o parte si 1min si pe cealalta parte) cat sa-si schimbe culoarea la suprafata.
Ceapa se taie marunt sau mai mare un pic, nu conteaza prea mult.
Ardeiul gras si rosiile se taie cubulete cam de 1cm sau mai mici
Morcovul se taie jumatati rondele.
Toate astea (afara de bucatile de crap) se pun intr-o tava (de preferita adanca) impreuna cu delicat, sare, piper, bulion si se baga la cuptor.Era sa uit. Se pun si 2 cani de apa ceva ulei, nu prea mult, ceva gen ca la salata.
La cuptor se lasa cam o ora, pana cant legumele se inmoaie, adica nu mai au mult si sunt gata. Tot atunci se poate si gusta si vedea daca mai tebuie ceva sare sau piper. Deci, atunci se pun si bucatile de crap care se infig (sa zic asa), adica sa nu fie la suprafata dar nici la fund, in legumele semifacute si se baga inapoi la cuptor cam inca o jumatate de ora. Cam cu 2 minute inainte de a stinge se pune si patrunjelul tocat pe deasupra.
Cam atat.

Pofta buna. Sper ca am fost explicit. Nu prea am obiceiul sa dau retete in scris.

De obicei si eu si sotia gatim dupa ureche cu cantitatile la ochiometru.