În ţară şi peste hotare
Răspunde

Re: Slănic Prahova

26 Iul 2008, 13:27

Din cate am observat fenomelul de corodare are amploare doar la Slanic Prahova la Cacica nu am avut probleme !! Fiecare pe riscul lui !!

26 Iul 2008, 13:38

Revin cu poze (sper :D) saptamana viitoare, am de gand sa fac o vizita. Sper sa raman si cu aparatul intreg :D

26 Iul 2008, 13:47

Daca sesizezi ceva pe ecran: linii, pureci - roz- verzui renuntza de urgentza la facutul pozelor si baga-l undeva intr-o haina sa nu-l distrugi de tot cum am facut eu !!

26 Iul 2008, 14:49

Multam de avertisment, te asigur ca o sa tin seama de el! Imi place prea mult aparatul ca sa il fac zob, chiar daca e vechi. O sa ma pun pe citit pe net pe tema asta.

27 Iul 2008, 10:19

Multumesc celor care au incercat sa ma ajute. Nu am mai plecat ieri pt ca a intervenit ceva. Dar voi tine seama de sfaturi cand ma voi duce, poate mergem mai multi :).

O alta intrebare: se respira greu jos, in "adancuri"?

27 Iul 2008, 10:34

Cand cobori acolo jos si vezi ce frumos si impresionat e ramai cu gura cascata si n-ai probleme cu respiratia . :)) NU se respira greu si vara este chiar placut deoarece este racoare jos ( 13 grade ). Recomand sa va luatzi cu voi un rucsac cu haine si eventual cu niste sandwich-uri pentru ca in zilele aglomerate este coada la lift cand vrei sa revi sus. Odata ce ai revenit la suprafazta o sa para mult mai neplacuta atmosfera de afara si daca e foarte cald o sa transpiratzi instant - practic faci condens pe maini la fel ca o sticla care o scoti din frigider la 25 grade asta daca nu ai bluza pe tine.
Ca si tratament pentru cei cu probleme respiratorii este recomadat sa stai o saptamana zilnic cate 4 ore jos timp in care poti dormi in paturile amplasate acolo gratis sau poti juca un fotbal sau sa servesti ceva pe la terasa aia de acolo. Pentru copii si nu numai exista leagane, balansoare, topogane.
Studiatzi cumva din timp programul ca in weekend e cam scurt si te da efectiv afara din mina.!!!
Bafta tuturor si scuze pentru unele mesaje off-topic !!

27 Iul 2008, 12:38

am fost si eu la salina Tg.Ocna saptamana trecuta (cu VIPER), am facut si poze (si cu aparatul digital si cu telefonul mobil) dar nu am avut astfel de probleme...
oricum, de retinut sfatul ;)
pozele mele, aici:
viewtopic.php?f=117&t=3960&p=269180#p269180

01 Aug 2008, 11:42

Daca veniti la Slanic,dati si voi un semn de viata ceva...poate ne intalnim

01 Aug 2008, 16:48

am trecut si eu pe la Slanic in concediul asta care tocmai s-a terminat. pe data de 24 Iulie mai precis. am ramas umpic socat de alura comunista de prezentare. cand intri in ghiseul ala de unde iti ieu bilete miroase fix cum mirosea pe vremuri in gările de la tzara. totul foarte vechi, din lemn batut de vremuri, lifturile parca stau sa se surupe pe tine in orice moment iar jos in mina, la fel: o asa-zisa sala de jocuri mecanice, un butic, iar paturile alea pe care mai stau saracii oameni care merg acolo de nevoie par a fi facute asa in fuga, pentru niste deportati care au ramas fara adapost si care trebuie sa doarma si ei o noapte doua pe undeva. toaletele sub orice critica si la toate acestea contribuie si un sistem de iluminat saracacios care contribuie la crearea unei atmosfere desprinsa parca din poeziile lui bacovia. cu toate acestea este un obiectiv turistic care trebuie vazut.
pacat ca nu se pune la punct pentru ca din ce am vazut flux de vizitatori ar fi. un aspect pozitiv (sa nu vorbesc numai de rau): mi-au placut statuile.
si ceva poze:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

01 Aug 2008, 18:08

Apropos de chestia cu respiratul greu sau nu! ATENTIE, intrebati medicul inainte in caz ca va stiti cu probleme respiratorii, NU orice afectiune respiratorie se trateaza in saline! Mai mult, pentru unele poate fi foarte periculoasa coborarea in salina!

01 Aug 2008, 18:18

Pe mine ma intereseaza daca se poate respira sau nu, am probleme respiratorii daca nu e aer indeajuns, e prafuit sau e foarte dens. Dar FOARTE dens :).

01 Aug 2008, 18:41

$1 scrie:$2ultumesc celor care au incercat sa ma ajute. Nu am mai plecat ieri pt ca a intervenit ceva. Dar voi tine seama de sfaturi cand ma voi duce, poate mergem mai multi :).

O alta intrebare: se respira greu jos, in "adancuri"?

si eu vreau sa merg la salina !!! ... e recomandat sa mergi daca ai astm ... deci pt tine (care nu ai) nu cred ca va fi o problema sa respiri.

01 Aug 2008, 18:47

Eu cred că mă duc cu prietena Duminica asta dacă reușesc s-o conving :-"

01 Aug 2008, 19:38

Pai hai mai multi, vin eu cu prietena, wanna cu Alex, plecam dimineata devreme ca am inteles ca la 17 se inchide.

PS. Cand eram mic aveam si astm. Bronsic. Nu stiu daca mai am :).

01 Aug 2008, 20:17

duminica asta nu pot, sunt la BR

01 Aug 2008, 20:29

pentru cei care vreti sa mergeti la salina, nu va recomand sa ajungeti foarte de dimineata, din cauza aglomeratiei. se deschide la ora 09:00, dar chiar la deschidere sunt multi pacienti care asteapta sa intre, deci e coada mare la lift (din spusele unui angajat). noi am plecat din bucuresti pe la 10:00, am ajuns pe la 11:30, si era la fix, am intrat chiar cu primul lift, nu era lume la coada. doar la iesire am asteptat vreo 15-20 minute.

08 Aug 2008, 17:16

v-ati dus pana la urma? sau facem o excurie duminica?

08 Aug 2008, 21:10

Nu am mai fost si nici nu pot saptamana asta. Pot urmatoarea.

08 Aug 2008, 22:25

Wanna, merg eu duminică cu prietena și/sau familionul dacă vor. TU mergi sigur ? Poate ne clubford-uim.

09 Aug 2008, 08:58

1. sunt fata ...
2. vreau sa merg cu Khael (prietenul meu), dar depinde cat de repede termina el munca.

09 Aug 2008, 10:36

3. Știu că ești fată :P

Judecând după ora la care ai postat cred că ai confundat "sigur" cu "singur". Că eu nu văd unde am am folosit genul masculin în postul meu :D

Anyway, poate ne vedem acolo la un suc.

13 Aug 2008, 19:11

a .. da asa am facut :D am citit aiurea!

Ai fost?

13 Aug 2008, 20:11

Nope, n-am fost. M-am trezit la 12. Poate we ăsta.

15 Aug 2008, 10:15

Daca veniti...vin si eu :) sa ma anuntati

28 Mai 2009, 22:56

$1 scrie:$2aca veniti la Slanic,dati si voi un semn de viata ceva...poate ne intalnim

Vin eu maine dupa ora 2. Daca mai e cineva liber maine si are chef de plimbare... il astept.

29 Mai 2009, 13:33

Adi vin si eu la Slanic weekendul asta. Poate facem o mini-intalnire ClubFord acolo. O sa-l sun si pe Alex sa vedem poate iese si el din casa :P .

30 Mai 2009, 02:09

Eu am fost deja azi. O sa pun maine niste poze. Atentie! Programul in timpul saptamanii este 9-15, nu pana la 1 cum s-a scris pe aici. Am mers cu 80-90 ca sa ajung la 12:57 ca sa imi spuna tanti cu biletele ca nu a fost niciodata pana la 1 :).

18 Iul 2009, 17:05

a mai fost cineva de curand la salina? eu as vrea sa ma duc maine? ceva tips&tricks?
mai e aglimeratie, care mai e programul, cat mai costa intrarea?
multumesc anticipat
Răspunde