Pentru ca se cere, pentru ca vedem, pentru ca ne place, pentru ca vrem !!!!
Răspunde

Re: Vrei o antena modificata e gratis 0 lei 0 bani ?

18 Apr 2009, 13:34

protectia de plastic din varful antenei se poate da jos daca bagi antena in apa fierbinte asa nu se rupe ,cu patentul se poate rupe

30 Apr 2009, 13:18

Nu prea se vede bine in foto dar asa arata o antena mai *scurta*,*modificata* :D viewtopic.php?f=53&t=30528

30 Apr 2009, 23:42

$1 scrie:$2a fosta mea masina am taiat antena, au ramas mai putin de 10 cm si se aude radio perfect. la focus inca nu am reusit s-o tai da am tinut lipit de filet un surub de vreo 5 cm si se auzea radio fara probleme, orice post

Daca nu e cu suparare, iti spun eu de ce iti mergea, si sunt 2 variante:

1) erai intr-o zona fara probleme, de ex in centrul unui oras. te invit la o plimbare pe ruta Cluj - Oradea, sa vezi ce frumos e in zona Piatra Craiului (pe portiunea Huedin - Alesd) sa vezi cum antena stock de jumate de metru pierde semnalul de la Radio Romania Actualitati (si daca nici astia nu au acoperire, atunci nu are nimeni)

2) daca erai in zona cu semnal mai slab, trebuie sa stii ca
a) tabla masinii actioneaza ca si o antena, receptioneaza toate semnalele radio, iar prin inductie magnetica ti le baga in firul de la antena, apoi unitatea radio filtreaza semnalul si iti reda ce vrei tu sa redea.
b) daca firul antenei nu e ecranat bine, atunci acel fir actioneaza el insusi ca si o antena.

Va zic toate astea din perspectiva persoanei care lucreaza cu diverse modele de antene zilnic (atat la servici cat si inafara serviciului), inca nu am vazut nici o banda de frecventa in care receptia sau emisia sa nu fie afectata de scaderea dimensiunii antenei. totusi, nu e cazul sa ma credeti pe cuvant. intrebatii pe cei care lucreaza in domeniul radiocomunicatiilor, intrebatii radioamatorii, etc

01 Mai 2009, 00:04

Mai e o posibilitate :o antena scurta +amplificator de semnal.Am spus ,fiecare e reponsabil de actiunile sale , nu veniti la mine dupa antena originala :D ,aceasta modificare e pentru cine vrea sa o faca,nu e obligatoriu si e bine ca mai sunt persoane care scriu ,sa nu o taiati, e perfect asa ,sa scrie,mai discutam :D

01 Mai 2009, 03:27

Ne pare rau nu mai avem antene modificate =)) va rugam reveniti :)) e gluma
In comert sunt antene modificate? adica mai mici,scurte,*iata limba romana e complicata,*daca sunt sa nu le cumparati deoarece nu au semnal bun , adica nu *prinde*radioul bine =)) pai atunci de ce le-au facut asa mici?*scurte?

05 Mai 2009, 11:10

Offtopic: FocusRO, de cand esti plecat din Romania?

05 Mai 2009, 11:14

Din 2004 , e ceva timp acum e mai greu si aici ,dar asta e ,luptam in continuare.

06 Mai 2009, 15:32

$1 scrie:$2ai e o posibilitate :o antena scurta +amplificator de semnal.Am spus ,fiecare e reponsabil de actiunile sale , nu veniti la mine dupa antena originala :D ,aceasta modificare e pentru cine vrea sa o faca,nu e obligatoriu si e bine ca mai sunt persoane care scriu ,sa nu o taiati, e perfect asa ,sa scrie,mai discutam :D

FocusRO, stai linistit ca discutia e cat se poate de prieteneasca si constructiva.

Ca sa iti raspund:
antenele mai scurte sunt in comert din nevoia de a "tuna" masinile pe care le avem. tot ce e stock trebuie sa plece, iar antena e una dintre cele mai accesibile si mai usor de facut chestii.

Antena + amplificator: nu merge. amplificatoarele se folosesc pentru emisie, pentru a marii puterea de emisie, cu diverse scopuri, a semnalului curat, fara zgomot. in cazul receptiei semnalului, diferenta e facuta de "sensibilitatea" unitatii radio, adica cat de bine poate procesa o unitate radio semnalul primit de la antena. semnalul e preluat de antena cu tot cu paraziti si interferente, apoi e bagat in unitatea radio unde e filtrat si procesat. un soi de "amplificare" se face abia cand e redat semnalul in boxe. am zis un soi de amplificare, deoarece potentiometrele cu care marim volumul amplifica si bruiajele. la finalul intregului proces, raportul dintre semnalul util si zgomot (signal-to-noise ratio) e acelasi, deci nu poti folosi la nimic semnalul util. altfel spus, un post de radio care se aude cu paraziti se va auzi la fel indiferent de cat de tare dai radioul.

Daca tot vrei antena modificata, si vrei sa ai si calitate la receptie, foloseste o antena directionala, facuta din materiale de calitate, si o unitate radio high-end, cu tzanspe mii de filtre. ar fii interesanta o masina cu un yagi de 3 metri deasupra.

16 Mai 2009, 07:19

si atunci asta ce mai e ?
amplificator auto.JPG
:-S #:-S
Vrei sa spui ca asa ceva nu exista, sau ca asa ceva nu e bun de nimic, sau nu are nimic in comun cu radio ???
mai multe detalii aici http://www.emidin.ro/index_files/page0006.htm

01 Iun 2009, 12:25

super tare faza cu taiatul antenei.

pe acelasi principiu, ar merge taiate oglinzile, centurile si poate si schimbatorul.

nu mai zic de covorase care pot fi chiar eliminate.

multumesc de idee.

01 Iun 2009, 13:56

http://www.speeding.co.uk/acatalog/Car_ ... al_65.html

02 Iun 2009, 10:22

Asta deja se bate cap in cap cu titlul topicului. De la 0 lei si 0 bani am ajuns la 19 lire si rahaturi de prost gust :).

Dar pot sa vad un avantaj la o antena mai mica, greutate mai mica si coeficient aerodinamic mai bun, prin urmare accelerari mai bune, viteza maxima mai mare si consum redus.

02 Iun 2009, 13:56

Tare faza.deci in concluzie,frecarea cu aerul fiind mai mica,turismul fuge mai tare. :)
Hai sa facem reclama la antenele cu amplificator,care se lipesc pe interiorul parbrizului,eu deja am cumparat,oare castig un litru de combustibil,la consum? =))

04 Iun 2009, 15:05

$1 scrie:$2i atunci asta ce mai e ?
amplificator auto.JPG
:-S #:-S
Vrei sa spui ca asa ceva nu exista, sau ca asa ceva nu e bun de nimic, sau nu are nimic in comun cu radio ???
mai multe detalii aici http://www.emidin.ro/index_files/page0006.htm

Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, dar am fost ocupat.

Unariciflocos, pe mine m-ai convins: deseara tai antena si zmulg si manerele portierelor. oare ce as mai putea da jos de pe masina?vopseaua??? =))

Acu raspunsul serios:

Chestia asta nu e amplificator, e filtru de semnal. e botezat "amplificator" din motive de marketing. singura chestie care are legatura cu partea de radio e "imbunatateste sensibilitatea tunerului". adica elimina intereferentele. adica e filtru. sensibilitatea unei antene sau a unui tunner e proprietatea de a capta semnale slabe si de a le SEPARA de zgomot. din sensibilitatea asta decurg implicit celelalte caracteristici: stabilitatea pe post, distanta de receptie (de fapt corect ar fii distanta fata de emitator), numarul de posturi receptionate, imbunatatirea sunetului redat - cu cat e mai mare sensibilitatea (e sensibila la semnale slabe), cu atat vor creste si celelalte. la urma urmei, in momentul in care dintr-o purtatoare (semnal radio) elimini zgomotul, ceea ce ramane e semnal util.

ce mi se pare ciudat si ma face sceptic in fata unei astfel de jucarii:
- banda: merge si la 0.15 - 21MHz, si la 88-108. cam mare decalajul intre cele 2 frecvente, mi se pare greu de crezut ca poate face salturi asa mari. echipamentele capabile de asa ceva pleaca de la 80-90euro de euro in sus, pentru echipamentele very low-end.

- amplificare: >24dB. din moment ce discutam despre sisteme radio unidirectionale (doar receptie), voi presupune ca e vorba de 24dBm, cu impedanta de 600Ohmi. adica 24dBm x 0.775volti, adica 18.6volti. radioul din masina ta se alimenteaza cel mai probabil intre 9 si 14.5V, cu protectie (siguranta) pe la vreo 15-15.5volti PE CABLUL DE ALIMENTARE. dar tu ii dai 18.6volti PE FIRUL DE ANTENA. adica cam ca si cum ai lega un cablu intre antena radioului din bucatarie si priza. ghici ce se intampla... chiar si daca calculam impedanta la 50Ohm rezulta 5.3volti pe firul de antena, ceea ce tot e mult peste cat poate incasa o unitatea radio prin antena.

- pretul: daca cineva mi-ar fii cerut sa zicem 800 (sau mai mult) de lei pe o jucarie de genul asta, mi se parea mai apropiat de adevar si o luam in calcul. lucrand de ceva vreme cu diverse echipamente radio in diverse benzi de frecventa, am invatat ca 90% din echipamentele sub 500 de lei (ron) sunt bune doar pentru a usura portofelul.

Similar si pentru celelalte jucarii de pe site.

In concluzie, eu nu mi-as pune pe masina mea asa ceva, din 2 motive: daca e adevarat ce zic aia acolo (partea cu cifre), in 2 secunde ai ars unitatea radio. daca nu e adevarat ce zic aia acolo (partea cu cifre), atunci la ce bun sa o mai pun, ca oricum nu face nimic. cu toate acestea, voi incerca sa imi fac rost de o jucarie de asta sa o pun pe un analizor, sa vedem concret ce face. daca doreste sa faca careva o donatie in acest sens, in maxim 3-4 zile aveti jucaria inapoi acasa.

04 Iun 2009, 16:23

eu am avut o chestie de asta la o alta masina, parca avea un radiocd blaupunkt. Nu era chiar ca cel din imagine, dar tot ceva de genul asta. Nu vreau sa spun ca acest device face treaba in locul antenei. Nici nu recomand sa tai antena si sa pui chestia asta. Dar vreau sa spun ca mergeam la pescuit pe la nustiu ce zone neacoperite bine cu semnal si nu prea prindea bine radio. I-am montat o dracie de asta si s-a imbunatatit simtitor semnalul. Prindeam posturi pe care de regula le sarea la scanare si posturile slabe deveneau mult mai stabile. Acum cred ca ar conta f. mult si radio. Daca e slabut radio, s-ar putea sa ajute cu ceva chestia asta, daca e un radio mai puternic, cred ca e de prisos device-ul asta.
Oricum ce am observat ca posturile sunt mult mai stabile (faza aia cu AF cand se comuta singur pe alta fregventa) Fara device mai tot timpul la drum se tot plimba de pe o fregventa pe alta, dar cu chestia asta se comuta f rar si ramanea pe acea fregventa, pana ieseam din zona de acoperire.
Parca am dat pe device vreo 50-60 lei. Daca mai are cineva asa ceva , este rugat sa spuna daca se merita sa montezi asa ceva. Sau poate stie cineva vreo alta modalitate de imbunatatirea semnalului la radio auto. Vreun device asemanator. Oricum in momentul de fata eu nu am asa ceva montat, dar vreau sa-mi montez. Nu sunt multumit de claritatea auditiei la radio. Bineinteles vorbesc de traseele din afara localitatilor, ma refer la E85/DN.2
:-h

10 Oct 2009, 14:34

$1 scrie:$2u zic s-o brevetezi, poti sa-i zici "antena de criza"... =))

Titlul e bestial, ar fi culmea sa ceri si bani pe asemenea sfaturi...

Sper sa nu ridici vreodata capota, ai putea sa constati ca multe lucruri pe acolo pot fi eliminate/scurtate...

Of fi saracul thread vechi dar reply-ul tau nu cred ca are varsta =))

15 Apr 2010, 20:55

Salut. Eu sunt cam nou printre voi, doar de cateva zile am cam vazut ce postati pe aici ci vreau sa va spun ca dupa parerea mea sunteti prea rautaciosi. Stiu ca sunt offtopic, dar am vazut ca de fiecare data cand cineva sare cu o idee imediat mai apar 10 care sa faca misto de el. Aici omul isi dadea cu impresia, fiind parerea lui ca antena scurta schimba look-ul masinii. Mai lasati oamenii sa respire fratilor

15 Apr 2010, 23:47

$1 scrie:$2..ci vreau sa va spun ca dupa parerea mea sunteti prea rautaciosi...

si ne iarta noua gresalele noastre
$1 scrie:$2m vazut ca de fiecare data cand cineva sare cu o idee imediat mai apar 10 care sa faca misto de el.

da: la asa idee, asa reactie

$1 scrie:$2ici omul isi dadea cu impresia, fiind parerea lui ca antena scurta schimba look-ul masinii.

pai da, schimba (schimbare majora, daca nu cumva chiar esentiala; unele masini, prin scurtarea antenelor au ajuns sa fie confundate cu monoposturile anilor '70) lookul, si asta este foarte important; numai sa nu se trezeasca vreun neavizat ca a taiat prea mult si sa ramana fara talon

$1 scrie:$2ai lasati oamenii sa respire

ce-ai vrut sa zici cu asta? ai vazut pe cineva sa ceara inchiderea subiectului, sa ceara pedepse pentru vizionarul care a revolutionat lookul masinii?

mai respira si tu

16 Apr 2010, 04:45

...si postul precedent confirma ceea ce sustineam mai sus :|

16 Apr 2010, 06:20

Ba da, ajuta la ceva, si anume ca are o receptie mai slaba:

16 Apr 2010, 09:22

@amun01: Bine ai venit. Scopul unui forum este schimbul de idei, interactiunea intre puncte de vedere. Pentru cei care nu suporta sa fie contrazisi s-a inventat blog-ul.

16 Apr 2010, 09:39

Asta da de inteles cat de perfect e focusul si ca altceva in afara de antena nu mai ai ce sa modifici. restul e bestial. Felicitari!!!

16 Apr 2010, 14:09

$1 scrie:$2amun01: Bine ai venit. Scopul unui forum este schimbul de idei, interactiunea intre puncte de vedere. Pentru cei care nu suporta sa fie contrazisi s-a inventat blog-ul.

Total de acord cu tine, insa eu ma refeream strict la tonul si la reactia unora. Nu am venit aici sa fac valuri si sa agit spirite, dar daca omului i se pare ca o antena scurta arata mai bine si nu afecteaza semnalul radio...fix problema lui. Insa, schimbul asta de idei nu mi se pare deloc constructiv prin luatul la misto, vezi postul referitor la "danger" pe displayul casetofonului. Si in acel caz cativa au zis ca nu au auzit pana acum asa ceva, si mult a durat pana sa inceapa toti ca poate mesajul ala era legat de stilul de condus si alte chestii de genul asta, incat omul a cerut sa se inchida topicul, daca nu ma insel. Destul am fost offtopic asa ca...ma opresc aici. In curand o sa va prezint si masinuta mea si modificarile pe care vreau sa i le aduc, si sa va vad acolo :D

16 Apr 2010, 17:22

$1 scrie:$2otal de acord cu tine, insa eu ma refeream strict la tonul si la reactia unora. Nu am venit aici sa fac valuri si sa agit spirite, dar daca omului i se pare ca o antena scurta arata mai bine si nu afecteaza semnalul radio...fix problema lui. Insa, schimbul asta de idei nu mi se pare deloc constructiv prin luatul la misto

stii cum e treaba asta? prostia trebuie taxata, ca daca o ignori, se cheama ca o incurajezi prin simpla acceptare

in cazul de fata n-a fost vorba de nimic semnificativ: nici de un indemn/instigare la ceva daunator (sau periculos, ilegal, imoral sau cu prea multe calorii), si nici reactii agresive (esti prost, esti fraier, esti in nu mai stiu ce fel) n-au venit, de la nimeni - omul a venit cu o sugestie naiva, i s-a raspuns in gluma, omul nu s-a suparat si nu s-a ofensat, ci a glumit si el cu lumea

dupa care vii tu si te ofensezi in numele lui, ca de ce-l luam la misto - ei, uite ca din cauza ca este de unde si este cu ce! ce naiba, vrei sa stam ca sfintii din icoane, cu mutre lungi si grave? relaxeaza-te si glumeste si tu

sau inghite, ca ca esti exact in situatia celor pe care ii acuzi - te gasesti tu sa pui la punct (intepat si cu seriozitate) pe cei care, la randul lor, au pus la punct (dar intr-o maniera amicala si glumeaza) o atitudine imatura

16 Apr 2010, 21:50

01@ se vede ca esti nou pe forum. Bine ai venit printre noi! =D>
Cat despre userul respectiv... ia cauta si citeste si alte posturi ale lui! 8-} Avea "convingerile" lui... Dar sa-l lasam in pace, cum a venit pe forum asa s-a si dus! :))

Temir@ =D> .

18 Sep 2010, 00:06

fivar antenele de ras numai pot de ras=)))))ma sczuzati nu vreau sa jicnesc dar numai pot de ras=)))

17 Noi 2010, 15:21

astazi o sa o scurtez si eu pe a mea la masina din semnatura o sa pun niste poze la final sa vedeti ce a iesit :)). Cat despre receptie nu stiu ce sa spun, am un prieten cu un VW bora (antena lui are 8CM 10 max), si un prieten cu un Logan (cu antena de aproape 50 Cm cat o avea (Lunga rau), si k draq bora prinde semnal mult mai bine ca loganul, parerea mea k cel mai mult conteaza unitatea audio de pe masina, eu in casa la radio am pusa o forfecuta :)) si merge la fel de bine ca antena aia telescopica.

17 Noi 2010, 15:30

$1 scrie:$2arerea mea k cel mai mult conteaza

aaa... cum se zice (sigur ca marimea nu conteaza, evident si indubitabil)... istetimea? sa fie jucausa?

(acolo unde este semnal bun si puternic, se poate sa mearga si cu o agrafa; diferenta se vede in locurile mai indepartate de sivilizatie)

17 Noi 2010, 17:07

perfect corect "temir" dar eu bat m-ai mult cu np3`ul si cu subwoofer`ul :) uitati ce a iesit la mine

nu va uitati la jegu de pe ea :(
FiÅŸiere ataÅŸate
IMG_00152333.jpg
:)
IMG_001333.jpg
si dupa
IMG_001222.jpg
inainte

15 Dec 2010, 17:48

salutare ... bughi87 auzi nu e cam prea mica ... nu stiu dar din punctul meu de vedere pare inestetic masina mare si un ciot de antena ... antena ar merge undeva la Ka-ul meu ..

nu ma lua in nume de rau .. eu doar am zis cum mi se pare ...

"succesuri" :D
Răspunde