de Cryy » 15 Iun 2009, 07:23
Salut,
Ai grija ce filtru iti iei. Este posibil sa dai mai putini bani pe un "filtru sport" si apoi sa dai mai multi bani pe reparatia motorolui. Si crede-ma, vorbesc din experienta. Pina mai ieri am avut pe masina (masina din semnatura) un filtru de aer sport, ieftin, iar cind am vazut ce este in difuzorul de dupa clapeta de acceleratie, pe clapeta de acceleratie, pe furtunul dintre filtru de aer si clapeta de acceleratie, nu am mai sta pe ginduri si am revenit la filtru de aer stoc. Dupa parerea mea, filtrele de aer sport nu merita puse pe masina. Singura diferenta sesizabila este de sunet, motorul se aude altfel cind este turat. In rest, nu este nici o diferenta intre filtru sport si cel stoc. Cred ca mai mult cistigi, din punct de vedere al performantelor, cu o evacuare sport decit cu filtru de aer sport.
Referitor la filtrele sport de firma, gen K&N si altele, nu ma pronunt, dar oricum, parerile sint impartite. Poti citi pe forum parerile celor care le au montate pe masinii sau poate la vreo intilnire, chiar sa vezi unul montat deja pe masina.
Oricum, inainte sa imi montez un astfel de filtru (tinind cont de pretul lui, 200 euro) mai intii as verifica cit de bine filtreaza.
Bafta...