Help/Troubleshooting

brocuri sudura pe geam :(

Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.

Moderator: Huffy

Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru generalităţi.

brocuri sudura pe geam :(

Mesajde iuly_007 » 19 Mai 2009, 19:53

am si o mare problema :( :(
acum ceva timp s-a dus tata cu masina la munca,iar un coleg de-al lui(mai destept din fire) s-a gandit sa sudeze langa masina(bineinteles ca i-a fost greu sa il caute pe tata sa-i spuna sa mute masina)... asa ca "din desteptaciunea" aluia m-am ales cu multe multe brocuri de sudura pe geam(la sofer)... pentru cei care nu cunosc...brocurile astea de sudura topesc geamul si raman in geam bucati mici(ca alea de sa vad cand tai cu flexul)

si acum vine intrebarea: cum pot sa scap de ele? exista vreo posibilitate? poate avem vreun sudor pe aici....
P.S daca n-am postat unde trebuie rog un moderator sa mute topicul cu scuzele de rigoare
focus panther black(methal)LINK
VREI SA FII MANDRU DE ASPECTUL MASINII TALE? ATUNCI NU TREBUIE SA LIPSESTI DE AICI! PRIMUL FORUM DESTINAT COSMETICII AUTO DIN ROMANIA!
CUMPAR BORD STRICAT DE FORD FOCUS MK1,DIESEL(5000ROT/MIN)
iuly_007
Member

Maşina: ff mk1, 1.8tddi

Re: brocuri sudura pe geam :(

Mesajde Alen » 19 Mai 2009, 20:49

de postat ai postat bine, nu asta-i problema...
o problema la fel cu a ta am si eu, dar pe un ceas de mana, in sensul ca toata sticla ceasului s-a umplut de brocuri de sudura
sincer sa-ti spun, nu le-am scos, dar nici nu mi-am dat osteneala, fiindca n-am mai purtat acel ceas...banuiesc ca ar fi iesit cu un fel de polish cu ceva pasla cum au ceasornicarii, eventual cu un flex (polizor) de mana care sa aiba atasata la capat o astfel de perie rotativa
pe sticla geamului e oarecum altceva...poate ar merge totusi ceva de genul ce ti-am spus mai sus; ar trebui incercat pe la un service specializat in montari de parbrize
poti incerca mai intai pe un colt, unde nu se vede asa de tare, ca sa nu strici geamul mai rau si eventual, daca merge, extinzi "tratamentul" pe toata suprafata afectata
sau, mai bine, daca ai casco, arde-i una, sparge-l si schimba-l pe asigurare ;) :D
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde Bogdan R » 19 Mai 2009, 21:03

Bine puteai sa spui stropi de sudura (din cate stiu eu), io chiar nu am auzit de cuv ala si am si eu sudori la firma oricum legat de geam se poate rezolva .....prin inlocuirea geamului . De la geamu al poti sa iti iei adio . Nu se poate remedia cu nimic , nici cu polisare la firmele specializate in geamuri auto , defapt cu polisare la firmele specializate scapi de gaurelele acelea dar dai de efectu de lupa , adica acolo unde o poliseaza o sa se vada prin geam ca prin ochielari lu bunicu .
B 15 RBA
Bogdan R
Member

Maşina: Ford Focus 2007 ,1.8 TDCI -115cp Trend Colection B 15 RBA / Mazda CX-7 2010

Mesajde iuly_007 » 19 Mai 2009, 22:15

casco n-am,dar mi-as dori =)) sincer m-am gandit si eu sa dau cu ceva abraziv,iar de efectul de lupa sunt mai mult decat constient :(
macar sa nu le mai vad acolo ca de cate ori ma uit am impresia ca e murdar si intind mana sa curat =)) asta e..acum mai fac si faz de necaz :(

iar pentru bogdan...
Brocurile de sudură sunt particule de metal topit sau de oxid al acestuia având diametrul între 2 şi 5 mm, care, la atingerea materialelor combustibile, pot produce aprinderea lor.
VREI SA FII MANDRU DE ASPECTUL MASINII TALE? ATUNCI NU TREBUIE SA LIPSESTI DE AICI! PRIMUL FORUM DESTINAT COSMETICII AUTO DIN ROMANIA!
iuly_007
Member

Mesajde Bogdan R » 19 Mai 2009, 22:25

Pui si tu ceva banuti deoparte si inlocuiesti geamu cred ca e max 3 mil sau incerci la dezmembrari .
B 15 RBA
Bogdan R
Member

Maşina: Ford Focus 2007 ,1.8 TDCI -115cp Trend Colection B 15 RBA / Mazda CX-7 2010

Mesajde iuly_007 » 20 Mai 2009, 20:24

subscriu..acel de efect de lupa nu prea exista. ideea este ca de brocurile de sudura din geam pot scapa cu usurinta(le curat cu o lama de cutit),dar problema e ca in urma ramane geamul ca si cand ar fi fost tincusit de pietricele pe asfalt :( exista vreo solutie..cva..sa dispara efectul asta? :|
iuly_007
Member

Mesajde Bogdan R » 20 Mai 2009, 22:29

Ideea e ca dai tu deoparte stropi de sudura dar raman gaurile si raman si un pic negre ,adica nu arata chiar ca la pietre . Poti sa incerci la astia cu polisat geamuri daca vrei sa arunci bani ,da iti spun ca nu o sa fi multumit si o sa spui ca la bani pe care iai dat pe polisat mai puneai ceva si iti luai de la dezmembrari un geam. Asta e parerea mea . Vezi ca se gasesc pe net destule masini de dezmembrat si nr de tel , asa ca pune si tu mana pe tel si fa o intrebare .
B 15 RBA
Bogdan R
Member

Mesajde iuly_007 » 21 Mai 2009, 19:54

va multumesc pentru sfaturi,dar din momentul asta nu ma mai intereseaza masina respectiva. topicul se poate inchide
iuly_007
Member

Mesajde Huffy » 15 Iun 2009, 13:57

Redeschis la cerere.
Huffy

Maşina: Ford

Mesajde iuly_007 » 15 Iun 2009, 16:54

multumesc din nou :D

pentru ca brocurile erau prea mari si deja incepuse sa se zgarie si chederele,implicit sa lase si urme pe geam(alte urme) m-am inmarmat cu un cutit ascutit bine in varf,si una bucata sticla de cola...voi o puteti inlocui cu bere =)))

cu varful la cutit am sters toate brocurile de pe geam :D am scapat in felul asta de aspectul ala de murdar,dar si de zgarieturi :)))bineinteles ca dupa aceasta operatie geamul a ramas ca si cum ar fi ciobit,dar asta e :(
iuly_007
Member

Mesajde sandu_daniel » 15 Iun 2009, 22:24

$1 scrie:$2ultumesc din nou :D

pentru ca brocurile erau prea mari si deja incepuse sa se zgarie si chederele,implicit sa lase si urme pe geam(alte urme) m-am inmarmat cu un cutit ascutit bine in varf,si una bucata sticla de cola...voi o puteti inlocui cu bere =)))

cu varful la cutit am sters toate brocurile de pe geam :D am scapat in felul asta de aspectul ala de murdar,dar si de zgarieturi :)))bineinteles ca dupa aceasta operatie geamul a ramas ca si cum ar fi ciobit,dar asta e :(

si dupa operatia asta iti iei un tub de polish de geam -- aproximativ 50 ron cel mai scump --- si imprmuti de la un prieten , cunostinta un aparat de polishat, si incerci intai intr-un colt sa vezi cum iese sau mai bine pe masina vecinului din parcare care e de dus la rabla si daca iese dai si la tine
sandu_daniel
Member

Maşina: FORD MONDEO MK3 MK4 MK5 Vignale
VIN: WF0WXXGBBW2P13626

Mesajde iuly_007 » 15 Iun 2009, 23:18

nop..n-are rost sa incerc cu polish...sunt prea adanci ciobiturile :( nici ncu mama polishului nu mai ies alea...doar sa iau un rand de piele de pe geam =))) multumesc pentru sfat,oricum :)
iuly_007
Member

Înapoi la Help/Troubleshooting