Ai fost implicat intr-un accident si ai nevoie de un sfat?
Răspunde

lovit in parcare

10 Iun 2009, 17:51

Salutare,

O sa incerc sa prezint aceasta situatie cat se poate de simplu

azi de dimineata am lovit cu partea dreapta fata o dacie in parcare cand incercam sa ies din parcare
aripa lui din stanga s-a infundat si au ramas urme de la vopseaua mea
am lasat cartea de vizita cu specificatia suna-ma ptr aripa
am plecat

dupa ceva timp mi-am dat seama ca nu mi-am notat numarul daciei si nu am facut nici o poza

asteptam sa ma sune

pana cand m-am intors in parcare tipul plecase, deci vazuse dauna si sigur si cartea de vizita, insa nici pana la ora asta nu m-a sunat, au trecut 12 ore.

stiu ca legislatia zice sa ma prezint la politie in 24 de ore, insa cum m-as putea prezenta fara numarul daciei.

sunt intr-o situatie nashpa nu?

orice sfat este binevenit

Re: lovit in parcare

10 Iun 2009, 17:58

eu unul nu cred ca esti obligat sa retii numarul masinii pe care ai lovit-o, poti pur si simplu sa-l uiti
as zice sa mergi la politie si sa le spui tot, exact cum ne-ai spus si noua, cu precizarea ca acest lucru s-a intamplat la parcarea de domiciliu
eu asa as face in locul tau, fara nici o frica, mai ales ca accidentul n-a fost grav si nu e decat o amarata de aripa infundata

10 Iun 2009, 22:35

s-a rezolvat cu o vizita la politie unde am dat declaratie ca nu stiu numarul masinii
drept urmare : 120 de ron amenda cu 3 puncte penalizare. nashpa ptr mine dar stiu ca sunt acoperit

10 Iun 2009, 22:43

Tot respectul din partea mea! Felicitari!

11 Iun 2009, 08:33

de-ar fi numai oameni ca tine, ce bine ar fi... :)

15 Iun 2009, 15:26

=D>

Am ajuns sa apreciem normalitatea, acesta este tristul adevar... :(

15 Iun 2009, 15:48

pe mine ma revolta legislatia din Romania... de ce a trebuit sa iti dea amenda? ca doar nu ai gonit in parcare? s-a intamplat si gata... ar trebui sa fie specificat ca nedeclararea va fi pedepsita...

cinste tie pentru gestul facut!

15 Iun 2009, 16:04

$1 scrie:$2e mine ma revolta legislatia din Romania... de ce a trebuit sa iti dea amenda? ...

Sefu'! Ca orice legislatie idioata, pedepseste vinovatul... Unde vezi problema? =))
E frumos gestul lui, ca putea sa plece fara sa-l intereseze, dar vinovat de lovire a fost.

LE: Cand stai sa te gandesti ca pierzi cateva zile/saptamani cu masina in service si dupa asigurari, uneori e chiar putin pedepsita aceasta neglijenta (in special la cei cu "antecedente"...)

15 Iun 2009, 16:12

Ca sa nu mai zicem ca daca s-ar ierta faptele in cazul in care te duci sa le declari, nu ar ajunge ghiseele de ce puhoi s-ar afla la Politie :).

15 Iun 2009, 16:14

Fiind parcare nu e drum public. Nu trebuia sa primesti amenda.

15 Iun 2009, 16:16

$1 scrie:$2iind parcare nu e drum public. Nu trebuia sa primesti amenda.

In acest caz nu apar probleme inclusiv pentru autor? RCA-ul despagubeste pentru accidente care nu se petrec pe drumul public???

15 Iun 2009, 16:16

si nefiind drum public nici asigurarea nu are efect nu? :-"

15 Iun 2009, 22:37

update :

in urmatoarea zi am vazut din nou dacia in parcare , lasat din nou bilet cu numarul de telefon si cu specificatia ca am fost la politie si ca are nevoie de RCA - ul meu ptr a repara aripa...scris mare si bagat adanc in chedurul de la usa ca sa nu il ia vantul

acum

ori nu are telefon, ori nu are minute pe telefon, ori i se rupe de masina lui :)

nici pana azi nu m-a sunat. ;)

cat despre gest,doar prin asumarea responsabilitatiilor putem schimba ceva in tara asta de cacao.

numai bine,

Radu

16 Iun 2009, 08:58

[quote="Almanahe,480024"]si nefiind drum public nici asigurarea nu are efect nu? :-"[/quote]

"Ordin nr. 20/2008
07.11.2008
pentru punerea în aplicare a Normelor privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule

...
Art.26
(2) Indiferent de locul în care s-a produs accidentul de vehicul, pe drumuri publice, pe drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, în incinte si în orice alte locuri, atât în timpul deplasării, cât si în timpul stationării vehiculului asigurat, asigurătorul RCA acordă despăgubiri până la limita de despăgubire prevăzută în polita de asigurare RCA..."

16 Iun 2009, 10:18

Da dar iti trebuie dovada de la politie pentru a fi despagubit. Iti da politia dovada daca ai lovit masina in curtea proprie? :-??

16 Iun 2009, 16:05

Daca ai lovit-o in timp ce incercai sa o bagi in curte de pe un drum public, da iti da dovada.

17 Iun 2009, 01:15

Iti da dovada si daca o lovesti in garaj cu usa inchisa, tre doar sa te duci sa zici, atita timp cit lovitura este la vedere trebuie dovada.
Răspunde