Eventualele probleme/nelamuriri tehnice generale.
Reguli forum
Dacă aveţi defecţiuni sau nelămuriri cu privire la maşina dumneavoastră, vă rog să căutaţi răspunsuri sau să deschideţi un subiect nou în
Secţiunea dedicată modelului dumneavoastră. Această secţiune este doar pentru
generalităţi.
18 Iun 2009, 14:01
Sal in ultima vreme ati vopsit masina ?Care sunt costurile si ce durata are manopera
18 Iun 2009, 20:41
ca sa ieasa bine depaseste 1000 de euro ,dar parerea mea ca in romania nu se merita asa ceva ,cand am luat masina era ca noua si multi altii care si-au luat ...,drumuri rele si praful o baga in boala ;noi tot din saptamana in saptamana o spalam sau poate si mai des dar neamtu poate odata la 3 luni ...........deci drumurile noastre toate baga masina_n boala frate .
18 Iun 2009, 20:54
bodinel are dreptate. de cate ori spal masina mai descopar cate o mica zgarietura, o ciobitura de la pietricele... si nu o spal chiar rar (cam la 2, max. 3 saptamani).
oricum, intr-adevar, o vopsire completa costa cam 1k euri. asta inseamna demontat toate panourile, chederele, clante, oglinzi, ornamente, plastice si covorase, vopsit inclusiv interior capota si chiar parti ale compartimentului motor. o vopsire cu masca si strict exterior nu ar trebui sa depaseasca jumatate din suma susmentionata.
din auzite...
noroc!
18 Iun 2009, 21:02
auzi octa la mesteru bun trebue sai dai scula buna ca sa-ti faca treaba ......o vopsea buna costa ceva

nu zic bine .......am vazut multe masini facute la matuiala cu 20 de milione
18 Iun 2009, 22:26
Cam 1000 Euro costa exterioru nu si interioru , daca vrei praguri, stalpi ,interioare la capota si alte chiesti de genul asta ala costa in + . Si ca timp mie extrem de greu sa zic cat dureaza pentru ca e destul de munca si vopsitori urasc integralele .
18 Iun 2009, 22:31
Am avut si eu nevoie de vopsire totala (exterior) si cu nevoia am ramas ca am primit scoruri intre 1000-1500 euro

. Adica la o masina de 5000-6000 euro 20% face vopseaua? Este absurd.
500E mi se pare un pret corect, 600-700 max pentru o vopsea metalica, restul cred eu este contributie la prosperitatea vopsitorului.
18 Iun 2009, 22:45
Gresit , 500 de euro este numai vopseau (asta daca folosesti vopsea calumea daca nu atunci e alceva) , scapi mai ieftin doar daca masina e doar matuita de soare si nu necesita decat un lac deasupra.
18 Iun 2009, 23:12
O vopsea profi poate face si mai mult decat ai spus dar ma indoiesc ca va fi inclusa in acel pret de 1000-1500E de care spuneam.
Pana la urma mi-am luat eu scule: compresor, filtre, pistol profesional (Devilbiss Plus) etc. si m-am pus pe vopsit. Vopseaua (+lac, primer) de la Policolor m-a dus la 100-150 ron pe element.
Fiecare face ce vrea, eu unul vad preturile vopsitorilor mult prea umflate.
Edit:si chiar cu o vopsea de 500 euro, restul pretului de 500-1000 E pentru manopera mi se pare exagerat. Parere personala..
18 Iun 2009, 23:43
Da ,stiu asa e cand privesti din exterior , dar chieltuielile in realitate sunt altele . Cat ai dat pe pistolu ala ?
19 Iun 2009, 10:48
Din cate am auzit un pistol profesional costa undeva la 1500 euro, compresorul trebuie sa fie de capacitate mare si sa nu vorbim de cuptor. O vopsea bine aplicata nu face nimic daca nu ai un cuptor adevarat.
19 Iun 2009, 13:10
Pistolul a facut cca 1000 ron cu tot cu transport din state. Am un compresor pe masura acestuia (9cfm), filtre etc si un garaj curat. Daca-mi iese vopseaua ok pe mine nu ma intereseaza altceva.
19 Iun 2009, 14:26
Ok. Tarifele sunt astfel:
Manopera:
100 Eur / element. La o masina sunt in general 12 elemente. Pentru integrale cam toti fac discount si le fac la 1000 Eur. Avand in vedere ca e criza... se face si cu 900 eur
Materiale:
La o masina clasa medie (focus ) va costa materialele de la Standox aprox 16 milioane. Alti producatori vor costa mai putin la materiale.
Desigur, mai aveti nevoie de un tinichigiu, ca sa va echipeze / dezechipeze masina de ornamente, bari, grile etc. Mai costa si el ceva.
La un calcul rapid, veti ajunge usor la suma de 50-55 milioane.
Credeti ca merita?
Vorba unui clasic in viata:
Nu a ramas nimeni in pana de culoare pana azi
Ultima oară modificat de
Otmar pe 19 Iun 2009, 14:32, modificat 1 dată în total.
19 Iun 2009, 14:30
Mai bine o colantezi si ai terminat cu balciul
19 Iun 2009, 15:20
Yup
Dai 300 euro si o ai tipla vreo 2 ani...
19 Iun 2009, 15:30
Asta cu colantatul chiar ca e buna....o bibilesti pina iti iese, nu-ti place il dai jos...nu faci gaze, poti sa faci operatiunea singur cu un prieten in fata blocului...numai avantaje

Cre ca nici macar nu mai rugineste
19 Iun 2009, 15:33
Nu e chiar asa simpla operatiunea, e de recomandat sa se faca la niste profesionisti ce au lucrat multe taxiuri. Sa vedeti Taxiurile de la Grant ce frumos sunt colantate de nici nu iti dai seama.
19 Iun 2009, 15:54
Tocmai d-aia am zis, ca am observat foarte multe taxiuri care de fapt sunt colantate si uneori atit de bine ca nu te prinzi din prima
19 Iun 2009, 16:25
si dupa 5 ani - 6 ani de zile o sa mai dai jos autocolantul cu briketa ...
19 Iun 2009, 17:09
Pai cine a zis de dat jos?

Pui altul peste
19 Iun 2009, 19:55
''Otmar '' 16 mil numai vopseaua , nu materialele , materialele mai e , un pic de chit (ca nu cred ca nu ai peundeva un pic atinsa sau sarita vopseau de la pietre), rondele, smirghel fin (pe ud sau uscat ) , fuller, laveta cerata ,degresant , laveta degresare ,scotch ,hartie mascare si lista continua . Si pe timp de criza nu stiu daca scade pretu , eu unu nu la-si sade , pentru ca stiu ce chieltuieli am ,mai bine inchizi firma daca vezi ca nu iti mai merge.
23 Iun 2009, 09:39
In ziua de azi mi se pare normal ca toate acestea sa se incadreze in "totalul" pe care il cere vopsitorul. Daca ii platesc 40 milioane, mi se pare normal ca el sa suporte aceste cheltuieli (degresant, scotch, lavete, ucenici, cuptor, locatie etc). Oricum, tot va ramana cu jumatate din suma in mana

.
Cat despre fuller si chit ai dreptate, nu le luasem in calcul