Monitor LCD 19"
Sa dau copy-paste :
- sa nu fie wide (nu incercati sa ma convingeti altfel)
- dupa cum stiti mai ales astea lcd au un aspect granulat dat SI de distanta dintre pixeli. la unele se vede mai putin decat la altele (din ce am apucat eu sa vad pana acum, desi adevaru e ca multe vazute erau de 17). Vreau ca aceasta distanta sa fie cat mai putin vizibila (acea zona 'vida' dintre pixeli). Un exemplu ok la partea asta este monitorul de la servici, un LG 1730S. (da e de 17")
- culori naturale (nici prea matuite, nici prea tipatoare); albul sa fie alb fara tenta de albastrui cum am vazut la un 940N sau un LG 1932P comparat cu cele de alturi.
- unghiuri bune de vizibilitate
- fara "samsung samsung" (ultimele loturi mai au probleme de fiabiliatate; si nu prea am primit explicatii amnuntite de ce samsung + sunt controversate)
- garantie CAT MAI BUNA la pixeli!
Am fost prin magazine si am vazut diverse monitoare, m-am dus bou si m-am intors vaca.
M-am orientat catre philips si asus din cauza garantiei la pixeli, azi am vazut si era cat pe ce sa cumpar un MB19TU (la 845 ron de la pczone) , pana sa aflu ca de fapt modelul ala nu avea garantia de 1 pixel, si asta dupa ce aflasem anterior ca asta era doar pt primul an, si mai anterior aflasem ca si la philips nu toate sunt 'perfect panel'. Asa ca am decis sa ma mai gandesc. mai ales ca imaginea (distanta aia de care ziceam mai sus) nu era chiar cea mai buna; dar nici mai proasta ca majoritatea. In plus am inteles ca boxele integrate de 2x2w rms nu se aud prea bine comparativ cu altele de specificatii asemanatoare, dar care au incinta (nu am apucat sa le ascult). Altfel m-a mai atras si ca avea specificatii bune, inclusiv DVI. Apropo , merita sa iau monitor cu DVI ? Unii zic ca da altii nu. Continuand, unghiul de vizibilitate era cam mic in jos, dar mare in sus (sus e mai important zic eu).
Deci ce sa fac ? Sa iau Asusu ala ? Sa iau altceva ? Gasesc altceva la pana 900 ron dar cu garantie pixeli mai buna ? As fi dispus sa dau maxim 1100 ron, dar numai daca merita vizibil diferenta.
ajutor pliz!
Intre timp am fost din nou la auchan si am vazut un LG 1952 langa un Asus dar model MM19SE, mi s-a parut mai slaba calitatea la granulatie la Asus pana am observat ca diferenta se vedea doar in stanga unde ceva parea sa 'bazaie' pixelii, si la un Iiyama de alaturi de asus la fel, nu imi dau seama exact dar cred ca nu era de la monitor ci de la un camp magnetic ceva pe acolo ?
Mai sunt si modele noi de LG 1932P cu dim 0.264 dar fara DVI sa iau d-ala , sau sa merg pe Asus cu DVI, nu stiu ce sa fac.
N-am acum placa cu DVI dar zic sa fac rost in cursul anului cand schimb sistemul.

Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
-
Cornel001 - Membru Belit
- Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
- VIN: dealadecotnarisec