Discutii libere/forum

Frigider - temperatura ridicata

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Frigider - temperatura ridicata

Mesajde bibi » 04 Iul 2009, 14:49

Salutare dragi fordisti :).

Am in proprietate una bucata combina frigorifica cu un compresor. Nu dau numele , ca sa nu se considere antireclama.
Am facut ieri piata si am umplut frigiderul cu mancare, rosii,fructe etc. Cand zic umplut, zic chiar plin. Pana in usa.

Cand m-am sculat de dimineata frigiderul imi arata ca are in interior 11 grade. Acum la ora 15 imi arata 15 grade.

In manual imi zice, ca atunci cand bag in frigider mancare multa , aflata la temperatura camerei, sa selectez din meniul frigiderului o functie care ii permite sa raceasca mai repede. Acesta functie este activa timp de 6 ore.Apoi se dezactiveaza singura.I-am dat acesta functie si aseara si de dimineata.

Acelasi lucru mi s-a intamplat si weekedul trecut. Sambata ajunsese pe la 18 grade, duminica pe la 11 si abia Luni imi arata 3 grade.

Am frigiderul de 2 ani si abia de curand am observat chestiile astea, pt ca weekendul trecut mi-a stricat ciorba.

De mentionat ca , congelatorul merge f bine. Arata - 18 grade constant, deci compresorul functioneaza si freon este in instalatie.

Aveti idee, este un comportament normal. cand bagi ceva mai multa mancare in frigider, sa ii creasca temperatura pe o perioada de 24 -36 ore?

Multumesc in avans.
Ford Focus Trend Style 1.6, 16V, 100CP, Hatch, MoonDust Silver, 2007
bibi
Ford Freak

Maşina: Ford Focus Trend Style 2007 Hatch 1.6 16V

Re: Frigider - temperatura ridicata

Mesajde Mihai L » 04 Iul 2009, 14:54

Evident ca ii ia ceva timp sa raceasca, proportional cu cantitatea de alimente introdusa in el.
Dar 15 grade e cam mult, mai ales dupa 12-18 ore!!!
Si banuiesc ca nu ai bagat rosiile fierbinti in frigider, nu? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Officer » 04 Iul 2009, 15:04

sigur se etanseizeaza bine cand inchizi usa? ;;)
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Alen » 04 Iul 2009, 15:06

mi se pare foarte ridicata temperatura in interior, in compartimentul frigider, eu stiam ca e cam de maxim +8 grade
ai observat sa se opreasca (,) compresorul din functionare in tot acest timp sau functioneaza incontinuu timp de 24 ore ?
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde bibi » 04 Iul 2009, 15:11

Usa se inchide bine.

Temperatura din congelator este de - 18 grade.
Compresorul lucreza normal. Adica nu merge continuu.

Poate ca nu are suficient freon ca sa faca fata si frigiderului. Am sunat la niste serviceuri din cartea de garantie, dar nu raspunde nimeni.
O sa mai sun Luni. :(

Sunt f suparat. Frigider de 2.700 lei si nu are nici 2 ani vechi. A costat atat pt ca am vrut din inox.
bibi
Ford Freak

Mesajde Alen » 04 Iul 2009, 15:23

eu am avut o problema asemanatoare, dar la mine compresorul nu se mai oprea
l-am pandit timp de vreo 24 de ore si nu l-am gasit niciodata oprit...in congelator aveam -30 grade ( :-O ) si in frigider +2 grade
i-am schimbat termostatul (ca la ala te duce mintea prima data) si tot asa facea...nu voia sa se opreasca deloc, doar cand il scoteam din priza (si parca si atunci ar mai fi dat sa mearga :)) )
pana la urma l-am dus la reprezentanta (desi era iesit din garantie), am platit o verificare/constatare si s-a dovedit ca aveam o scapare de agent refrigerent IN INTERIORUL PERETELUI SUPERIOR...practic nu aveau ce-i face, decat sa schimbe dulapul cu totul
zis si facut...am facut o cerere catre producator si, desi era iesit din garantie, mi s-a aprobat de la fabrica din Romania inlocuirea dulapului; practic s-au pastrat doar usile si motorul/compresorul, in rest s-a inlocuit totul, deoarece fiind un defect ascuns, n-avea cum sa fie exploatare defectuoasa, ci doar un viciu de fabricatie

poate nu e si cazul tau si daca zici ca n-are nici 2 ani, trebuie sa fie inca in garantie, deci te sfatuiesc sa nu-ti bagi nasul prin el si sa te mai chinui asa pana luni...
luni suni la reprezentanta si li-l pui in brate...atentie, te vor intreba de factura si certificatul de garantie
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde bibi » 06 Iul 2009, 10:26

Am sunat si am facut programare pt Miercuri .
Va tin la curent.
bibi
Ford Freak

Mesajde bibi » 13 Iul 2009, 11:35

Au venit si se pare ca e dus ventilatorul care trage aer din congelator in frigider.
L-am si dezghetat cu ocazia asta. Si-a mai revenit dar nu de tot.
Temperatura in frigider tot ajunge la 10-11 grade cand bag ceva mai consistent in frigider. De ex un pepene si 5 kg de piersici si 1 kg de visine.

De la 11 grade pana la 3 a scazut in aprope 48 de ore.
Cica in 3 saptamani o sa vina ventilatorul (nu stiu din ce tara vine, de dureaza atat) si mai vedem atunci, daca isi revine.

Hai pa si va tin la curent.
bibi
Ford Freak

Mesajde maximax » 26 Aug 2010, 13:50

am si eu o combina beko, 2 motoare , modelul cu water dispenser si cu ventilator interior.
sunt foarte nemultumit de el, in special de frigider. Am luat un termometru si in interior arata dimineata 6-8 grade. Normal ca mancarea sa nu se strice in frigider trebuie sa fie intre 2-4 grade.
Motorul de la frigider merge incontinuu , se formeaza foarte multa gheata pe peretele interior, ma mira faptul ca nu s-a ars.
Eu locuisc la bloc intr-un apartament decomandat ,la etajul 4 intr-un bloc cu 4 etaje. Frigiderul este pus pe hol.
La mine in apartament este foarte cald, soarele pripeste jumatate de zi. Si din cauza ca blocul nu este izolat cu polistirem, acoperis nu este si nici am a/c am niste temperaturi foarte ridicate.
Ma gandesc ca din aceasta cauza frigiderul nu face fata la temperaturile din exterior sau este defect !

Am citit pe net si am gasit o explicatie a termenului:

Clasa de climatizare = indica limitele de temperatura ale mediului ambiant in care aparatul poate functiona la parametri optimi.
Clasele sunt: SN ( de la 10 pana la 32 grade Celsius), N (de la 16 pana la 32 grade Celsius), ST (de la 18 pana la 38 grade Cesius) si T ( de la 18 pana la 43 grade Celsius).

Ce pot sa fac sa-mi dau seama care este cauza ori frigiderul ori temperatura ridicata din incaperea unde se afla amplasat?

Stiu ca ar trebuii sa iau legatura cu un service autorizat dar vreau sa fiu putin pus in tema !
Multumesc
FF1 dizel 115 calutzi - fugeeeeeeeeeeee
maximax
Ford Freak

Maşina: FF1 hb '01 dizel 115 calutzi

Mesajde bibi » 23 Mar 2011, 17:44

Stiu ca e post vechi dar trb sa va spun ce am facut.

Pana la urma nici dupa schimbarea ventilatorului nu si-a revenit asa ca, am returnat frigiderul. Returnarea s-a facut cam la 2 saptamani dupa iesirea din garantie. Nu au fost probleme pentru ca raportarea situatiei s-a facut inainte de expirarea garantiei.

Din cauza ca l-am cumparat de la Media Galaxy, am fost obligat sa iau alt frigider tot de la ei pentru ca banii nu ii returnau.
Deci am mai pus de la mine 700 lei si mi-am luat un Ariston cu garantie de 2 ani + extragarantie de 3 ani.
bibi
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum