ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
01 Iul 2009, 23:48
zi doamne fereste.
apropo, am aflat si care a fost treaba cu scumpirea de ieri de 7 bani si ieftinirea de azi de 6 bani.
de la 1 iulie, e lege ca benzina sa contina nush cat la suta nush ce exact (sper sa nu ma insel, dar cred ca e vorba de combustibili bio - corectati-ma daca gresesc) care se accizeaza mai putin. deci ar fi trebuit sa iesim mai bine. dar ca sa acopere ieftinirea de azi, au facut scumpire ieri. mama lor de infractori.
mi-e dor de zilele cand era benzina 2.84 - parca acum vreo cateva luni si faceam plinul cu 100 de lei
01 Iul 2009, 23:51
ia hai la un scenariu si mai pesimist:
pretul la baril de 150 dolari ca in iulie anul trecut si cateva pozne ale guvernantilor nostri(tinand cont si de ce este azi in lume din punct de vedere economic si de politicile economice ale romaniei si restrictiile cauzate de imprumuturi si de presiunea sociala) iar asta ar putea duce cursul la euro la 5 ron iar al dolarului la 4 ron.
Doamne fereste atunci. sa vezi atunci combustibilul cel mai iefin la 6 RON.
02 Iul 2009, 07:03
Ce frumos e sa faci un drum de 1000km prin tara si sa bagi combustibil de doar 200lei
02 Iul 2009, 09:16
cu 200 de lei nu esti singurul careface atatia km ...prin tara
dar in principal orasul ne papa de viiiiiiiiiiiiiiiiii
02 Iul 2009, 10:43
Eu personal cred ca pretul benzinei se va stabiliza undeva la 4-4,5 ron.....sper sa am dreptate,ca daca ajunge in 6 ron o sa fie rau....foarte rau,si nu ma refer la faptul ca o sa lasam masinile in parcare,si la faptul ca daca se scumpeste benzina se scumpeste si mancarea....
07 Iul 2009, 07:58
Paradoxul este ca atunci cand s-a ieftinit combustibilul preturile alimentelor nu au scazut ba chiar au pastrat tendinta de crestere.
Explicatiile de toata jena.Ca o fi ca o imparti, ca de fapt in acea perioada a anului influentele preturilor erau altele . Bataie de joc !
07 Iul 2009, 08:06
oricat ar scumpi-o , pe mine nu ma pacalesc astia, eu tot de 50 de lei bag...
07 Iul 2009, 08:48
S-ar putea ca la un moment dat sa nu-ti mai ajunga benzina care o bagi de 50 de lei sa mai iesi din peco...
07 Iul 2009, 08:51
Apropo, vezi ca mai toate benzinariile au pus ca minim 2l...
07 Iul 2009, 09:19
De ieri Petrom a ieftinit benzina. Astia se joaca pe nervii nostri

Benzinele Premium fara plumb 10 si Top Premium fara plumb 99+ costa 3,75 lei/litru, respectiv 4,08 lei/litru. Sortimentele OMV Carrera 95 si OMV Carrera 100 pot fi cumparate cu 3,85 lei/litru si 4,48 lei/litru. In cazul motorinei, tipurile Top Euro Diesel 5 si Euro Diesel 5 costa 3,61 lei/litru, respectiv 3,48 lei/litru. Totodata, pretul motorinelor OMV Sprint Diesel si OMV Premium Diesel creste la 3,66 lei/litru, respectiv 3,94 lei/litru.
22 Oct 2009, 18:22
Esti tare Herr Catalin.
Si daca zici ca ai nervi tari uite aici:
http://www.promotor.ro/noutati-auto-aut ... ie-5017949
22 Oct 2009, 18:43
sa traiti bine !
22 Oct 2009, 21:07
fratilor, cu tot cu incertitudinile astea politice , se duce euro la 4.5
problema este ca acum accizele la combustivil sunt calculate la cursul din 1 oct 2008. incepand cu 1 ianuarie, acciza se va calcula la cursul din 1 oct 2009.
se asteapta scumpiri de 20% ale combustibilului in ianuarie 2010
22 Oct 2009, 21:24
Si am avut noroc in 1 Oct. ca a oprit BNR licitatia la 4.28 Ron/Euro. Se ajunsese undeva pe la 4.32 Ron.
22 Oct 2009, 21:42
interesant, foarte interesant.... cursul a luat-o de la ~4.20 undeva spre ~4.30 chiar inainte de data de referinta... "da-i dreak de fraieri, lasa-i sa plateasca, si ce daca ?" (citat din politrucul romanesc)
23 Oct 2009, 08:16
$1 scrie:$2se asteapta scumpiri de 20% ale combustibilului in ianuarie 2010
pe asta ai luat-o din "analiza" celor de la "prais uatarhaus cupars"?
23 Oct 2009, 10:57
citisem pe undeva.
23 Oct 2009, 15:32
eu am informaţii că până în Crăciun va urca la 4.7 şi aşa va rămâne...
24 Oct 2009, 15:49
Numai sa nu fie mai mult de 4.7 euro, nu stiu de ce am o presimtire foarte sumbra.....sper sa ma insel totusi.
13 Apr 2010, 10:21
Salutare dragi colegi de trafic si posesori de fordulete si nu numai, acest mesaj se adreseaza tuturor posesorilor de automobile.
Dragi posesori de automobile, vi se pare corect ca pretul carburantilor sa creasca saptamanal? Iar noi sa nu zicem nimic? sunt convins ca fiecare dintre noi ii injura pe cei de la putere pt taxele si impozitele bagate, dar atat. De accea trebuie sa facem ceva, trebuie sa ne unim fortele, pentru ca noi suntem de vina pentru tot ce se intampla pentru ca tacem din gura, trebuie sa iesim in strada si sa facem ceva, nu se mai poate traii in Romania, platim tot felul de taxe dar nu ni se ofera nimic.
Deci, dragi colegi trebuie sa facem ceva in acest sens, astept parrei!
Aveti mai jos lista ce cuprinde 50% din pretul carburantilor, acest 50% trebuie eliminat de noi, daca nu 50% cel putin 30%.
Noi traim in Romania,pe noi trebuie sa ne intereseze sa traim mai bine!
Componentele preţului (50% din pretul de la pompa):
- TVA;
- Accize;
- Fondul Special pentru Produse Petroliere (FSPP);
- Taxa specială de drum;
- Costuri logistice (distribuţie primară şi secundară);
- Costuri de operare reţea de distribuţie;
- Costul materiei prime;
- Costul prelucrării materiei prime;
- Costuri financiare;
- Adaos comercial.
Trebuie sa ne unim cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) si sa facem ceva, doar impreuna vom reusi, deageaba suntem 10 din care 5 renunta, daca nu suntem toti.
14 Apr 2010, 15:47
Problema e ca Romania nu e Grecia. Acolo daca e ceva ies toti in strada.
Noi avem balada Mioritza.
14 Apr 2010, 16:10
$1 scrie:$2..si sa facem ceva...
vino cu o strategie concreta si coerenta, ceva realizabil si care sa aiba sorti de izbanda si facem
ca daca e numai de vorbit, sa ne plangem ca e nasol, mai bine lasa
nemultumit si frustrat si enervat sunt si eu, dar nu ma duce capul la ceva concret, cu care sa pot schimba ceva
14 Apr 2010, 18:12
am adus topicul despre pretul carburantilor in continuarea unuia deja existent pe aceeasi tema
14 Apr 2010, 19:54
Sa nu mai luam o saptamana carburant?Oare ?Sa fie statiile peco pustii?
14 Apr 2010, 20:13
atata timp cat stam pe spate si inghitim e corect.
14 Apr 2010, 21:19
trebuie sa facem neaparat ceva ca astia is nesimtiti tare in fiecare saptamana maresc preturile, azi am pus motorina de la rompetrol cu 4,61 lei, este bataie de joc
14 Apr 2010, 21:22
Trebuie sa eliniam mai intai "costurile logistice si de operare a retelei de distributie" (conform listei), restul se va rezolva de la sine
14 Apr 2010, 21:53
benzina inca nu e destul de scumpa, azi dimineata am avut treaba prin oras si era balamuc.
14 Apr 2010, 23:34
da, e o idee buna, daca toti am lua hotararea ca timp de o saptamana sa nu alimentam deloc, sigur al lasa ceva la pret, eu sunt sofer de tir fac Romania-Germaina mai nou, si pretul carburantilor e undeva la 1,2Euro, noua ni se pare mult, dar la ei din salariul de 2000 de euro, fac 27 de plinuri, pe cand la noi la un salar sa zicem de 1500lei (cine ia atat bineinteles) faci 5 plinuri, trebuie sa se gandeasca cei de sus si la puterea de cumparare a romanului, nu numai sa alinieze preturile la UE, da sa le alinieze dar sa urce si salariile