Eu cred ca in cazul acesta este vorba de o culpa comuna.
Dupa cele povestite aici, eu observ ca nici unul nu ati semnalizat intentia de a depasi, respectiv de a intra pe drum, cu suficient timp inainte.
Daca BV04EDF te-ai asigurat din fata si din spate si dupa aceea ai dat semnal si te-ai angajat in depasire, eu cred ca ai gresit.
La fel a gresit si daciotul, s-a asigurat si dupa aceea a semnalizat si a iesit.
In felul acesta niciunul dintre voi nu avea cum sa observe intentia celuilalt.
Si practic, ati iesit amandoi pe aceeaşi bandă de mers, numai ca veneati din directii opuse.
Daca semnalizai in timp ce te asigurai din fata si din spate, atunci daciotul iti observa intentia, si era obligat sa ramana pe loc, sa-ti acorde prioritate.
La fel si invers, daca el semnaliza in timp ce se asigura, tu mai mult ca sigur ca nu te angajai in depasire.
Eu daca as fi fost politist, la amandoi va suspendam permisul pentru neacordare de prioritate.
Foarte multi soferi gresesc prin faptul ca nu isi arata intentia cu suficient timp inainte pentru ca ceilalti soferi sa vada ce vrea sa faca. Eu cred ca asta conteaza mai mult decat respectarea la litera a legislatiei rutiere.
Apropo de ce trebuie sa faca cel care este depasit. Situatie in care m-am regasit de multe ori: Ce faci cand intri in depasire, la distanta mare din fata este o curba usoara, apreciezi ca treci lejer ca nu e nimic, dar vine unul cu 180 km/h, franezi sa intri la loc, dar te trezesti ca boul pe care il depasesti se apuca sa franeze, de nu stii pe unde sa mai intrii.